Körözés


mrkorrekt # 2021.01.27. 12:23

Körözés, körözési lista, mit tegyek ha köröznek?

https://drkiralyeniko.com/korozesek/

AskingStranger # 2020.10.12. 01:50

Tisztelt Lõrik Ügyvédi Iroda!

Arra lennék kíváncsi, amennyiben nem jött ki találat a nevemre sem egyéb adatomra sem a magyar, sem az euro-, illetve interpol körözési listáján, biztos lehetek benne hogy nem állok körözés alatt? Amennyiben a válasz nemleges, hogyan és miként tudnék efelől megbizonyosodni?

Válaszát előre is köszönöm!

larissagalv # 2020.09.20. 02:39

Tisztelt Lörik Ügyvédi Iroda!

Túltartózkodásom van Brazíliában,pontosabban Amazonas államban. A 3 hónap helyett már több,mint 6 hónapja vagyok itt.
Ha igazoltatásnál kibukok mire számíthatok?
Kiutasításnak vagy kitoloncolásnak mi a menete? Leírnák nekem? Köszönöm!
Nekem német útlevelem van,ha kiderül a jogellenes tartózkodás,akkor választhatok országot ahova menni szeretnék vagy a származási országomba,Németországba köteleznek vissza???
Válaszukat nagyon nagyon köszönöm!
Kérem világosítsanak fel ezzel kapcsolatban,mert emiatt félek elhagyni az országot,félek a repülötéri Passport kontrolltól.

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.08.31. 10:26

Tisztelt larissagalv,

Valószínűleg van adata a nyomozó hatóságnak arra, hogy gyanúsítottként hallgassa meg az Ön barátnőjét. Azonban iratok ismerete nélkül nem lehet következtetést levonni arra vonatkozóan, hogy megállapítja-e bíróság a büntetőjogi felelősségét vagy sem.

Amennyiben szeretnénk konzultáción részt venni és hosszabban beszélgetni a lehetőségekről, kérem keresse fel Irodánkat.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

larissagalv # 2020.08.30. 02:19

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

Köszönöm szépen a válaszukat!
Ha a barátnőm mindent tagadni fog mindvégig és továbbra sem kerül elő a bűncselekményhez használt telefon,továbbá internet előfizetés sem volt a nevén,így az ügyészségnek nem áll elegendő bizonyítéka rendelkezésre,tehát a bíróságnak bizonyítottság hiányában fel kell őt mentse,ugye???
Kizárólag interneten történt bűncselekményeknél az ahhoz használt telefon és internet előfizetés nélkül ugye nem lehet elítélni???

Slainte # 2020.08.29. 15:13

Egyelőre még szó sincs sem bizonyítottságról, sem elítéléséről. A sértett a barátnőt nevezte meg lehetséges elkövetőként, ezért érthető, ha ki akarják hallgatni. A barátnőt nem elítélés, hanem kihallgatás céljából keresik, ahhoz pedig nem szükséges kétséget kizáró bizonyítottság.

larissagalv # 2020.08.29. 03:27

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

A barátnőmre hazai elfogatóparancsot adtak ki internetes zaklatás és fenyegetés miatt. Szeretné megkérdezni,hogy hogyan lehet ez,ha ő ezeket külföldről követte el,nincsenek lefoglalva számítástechnikai eszközök,telefonkártyája nincs,valamint internet szolgáltató sem volt a nevén.

Internetes zaklatást rá lehet valakire bizonyítani lefoglalt telefon vagy névre szóló internet előfizetés nélkül?

Ezek nélkül elítélheti a bíróság?

Csak azért mert a sértett őt nevezi meg,az elég a "kétséget kizáró" bűnösség megállapításához???

Barátnőmnek szerintem ügyvédre is szüksége lenne,ő tudna neki segíteni?

Válaszukat nagyon szépen köszönöm,barátnőm nevében is!

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.08.10. 07:52

Tisztelt wko37q2z,

Amennyiben csak belföldi elfogatóparancs van kiadva Önnel szemben nem kell attól tartania, hogy egyik reggel Önért mennek és haza hozzák. Azt azonban fontos kiemelni, hogy belföldi elfogatóparanccsal egy időben kibocsátható nemzetközi vagy európia elfogatóparancs is.

A többi kérdésével kapcsolatban engedje meg nekem, hogy ne nyilvánosan adjam meg a választ Önnek. Keresse bizalommal irodánkat.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

wko37q2z # 2020.08.09. 22:43

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

Magyarországon elfogatóparancsot adtak ki rám sikkasztás bűntett miatt (1-5 éves büntetési tétel) és azt szeretném megkérdezni,hogy már 2 hónapja Pristinában (Koszovó fővárosa) vagyok és nem is akarok még hazajönni.
A tartózkodásom rendezve van ott. Szerencsére még sem az Europol,sem az Interpol nem keres,de valószínűsíthető,hogy fog.
Ha ez megtörténne,akkor engem ott letartóztatnának vagy sem?
Tudtommal Koszovó nem tagja az Interpolnak.
Koszovó jogi szempontból biztonságos hely az én esetemben?
Lehetnének ott problémámim?

Keresnék egy ügyvédet,aki elvállalná az ügyemet.

Segítségüket nagyon megköszönöm!

Gera001 # 2020.08.01. 23:09

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda

Nagyon szèpen köszönöm vàlaszàt!
A kèrdeèsem az lenne hogy ha nincs fogalmam arrol hogy honnan kerestek akkor is az ügyvèd utàna tud jàrni ès tud nekem valami bizonyítékot küldeni arrol hogy 100% nem keresnek?!
A másik kèrdèsem az lenne hogy az útlevelet meg igényelhet em a magyar konzunal ugy is ha esetleg Belföldi vagy Nemzetközi elfogató parancs van ellenem Kiadva Válaszát előre is köszönöm

Gera001 # 2020.08.01. 23:09

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda

Nagyon szèpen köszönöm vàlaszàt!
A kèrdeèsem az lenne hogy ha nincs fogalmam arrol hogy honnan kerestek akkor is az ügyvèd utàna tud jàrni ès tud nekem valami bizonyítékot küldeni arrol hogy 100% nem keresnek?!
A másik kèrdèsem az lenne hogy az útlevelet meg igényelhet em a magyar konzunal ugy is ha esetleg Belföldi vagy Nemzetközi elfogató parancs van ellenem Kiadva Válaszát előre is köszönöm

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.07.31. 11:28

Tisztelt Gera001,

A lehető legkézenfekvőbb megtudni azt, hogy valakit köröz-e a hatóság, az valóban a police.hu, de itt előfordulhat, hogy néhány napra lekerül valaki, de a körözés az folyamatosan él az adott illetővel szemben. Van arra lehetőség, hogy felveszi a kapcsolatot ügyvéddel, aki segít abban Önnek, hogy azt a nyomozó hatóságot megkeresi, aki többször is kereste Önt. Elévülési idő eltelt az évek során, amely folytán már nincs elfogatóparancs Önnel szemben.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.07.31. 11:19

Tisztelt Kiváncsivagyokrá,

Önmagában az, hogy a biztonsági kapu besípolt még nme jelenti azt, hogy elkövetett volna bármilyen bűncselekményt. Az nem hátrány, hogy eltette a blokkot, ha esetleg keresné a nyomozó hatóság. Az elévülési időn belül keresheti Önt a rendőrség ha esetleg valóban történt valamilyen bűncselekmény vagy szabálysértés.

https://lorik.hu/…ntetougyved/

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.07.31. 11:13

Tisztelt violetebony,

A brazil jogszabályokkal kapcsolatos kérdéseit egy helyi kollégának kellene feltennie, amennyiben igazoltatás során kiderül a jogellenes tartózkodás, valamint, hogy elfogatóparancs van kiadva Önnel szemben akkor Magyarországnak fogják kiadni.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

Kíváncsivagyokrá # 2020.07.29. 06:56

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!
Tanácsukat szeretném kerni. Vásároltam egy drogeriaban hétvégén. Kifizettem a 3 terméket, ahogy kijottem nem tudom hogy miattam e vagy más okból megszolalt a biztonsági kapu,kint várakoztam nem a bejárat előtt picit odébb, nem jött ki senki, de még mindig csipogott, gondoltam ha nálam biztos kijönnek. Bentről nem jött ki senki. Majd beultem az autóba és eljottem. Arra tudok csak gondolni hogy vagy másnál volt valami vagy pedig rosszul huzta le az eladó a terméket és benne maradt valami. Nem követtem el semmit, meggyanusitanak lopassal? Valamint ha utólag keresnek mennyi időn belül kell keresniuk? Blokkot természetesen eltettem. Tisztelettel és köszönettel

violetebony # 2020.07.13. 07:17

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

Túltartózkodással kapcsolatos kérdésem lenne-Ellenem Magyarországon elfogatóparancs van érvényben és már több,mint 90 napja vagyok vízum nélkül Brazíliában.
A tartózkodásom már illegális,amit később névházassággal tervezek legalizálni.
Addig is,ha kibukok,akkor úgy tudom,jön a kiutasítás.
Ha rendőri ellenőrzés során a túltartózkodás kiderül,akkor Brazíliában milyen következményekkel számolhatok?
Idegenrendészeti letartóztatásba kerülhetek?
(Úgy tudom,a túltartózkodás csak szabálysértés és csak akkor van komolyabb probléma,ha valakinek nincsenek személyi okmányai vagy nem hajlandó a kiutasítás ellenére sem elhagyni az országot,szerencsére nàlam ezek nem állnak fent.)
Ha kiutasítanak,akkor szabadon választhatok országot,ahova menni akarok,ugye nem kell pont Magyarországra visszajönni?
Válaszukat nagyon köszönöm!

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.06.18. 13:25

Tisztelt violetebony,

A belföldi körözést más európai országban történő közúti ellenőrzés során nem fogja az eljáró rendőr látni Önnel szemben, azonban nem zárható ki, hogy hamarosan nemzetközi vagy európai elfogatóparancsot adjanak ki Önnel szemben, amely már a SIS rendszerben látszani fog.

A police.hu nyilvántartása és a ténylegesen kiadott elfogatóparancsok között lehet néhány nap elcsúszás, ami hordoz némi veszélyt magában. Amennyiben úgy érzi célszerű lehet ügyvédhez fordulni, a lehetőségeiről tájékozódni.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

violetebony # 2020.06.16. 04:21

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

Idén januárban ellenem közveszéllyel fenyegetés miatt országos elfogatóparancsot adoptt ki az V. Kerületi Rendőrkapitányság.
Azóta is külföldön vagyok.
Európai vagy nemzetközi elfogatóparancsot szerencsére nem adtak ki.

Azt szererném megkérdezni,hogy hagyományos belföldi magyar elfogatóparanccsal Németországban lehet-e problémám például közúti igazoltatásnál vagy repülőtéri útlevél ellenőrzésnél?

Gondolok a Sirene Magyar Irodájára,a figyelmeztető jelzés elhelyezésére.

Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.05.07. 10:31

Tisztelt Dedix,

Elképzelhető, hogy jelenleg nem szerepel a körözött személyek listáján, de továbbra is körözés alatt áll.

Nyilván vannak arra lehetőségek, hogy pontosan megtudja valaki azt, hogy akkor most van-e elfogatóparancs vele szemben vagy sem, illetve honnan kell pontosan számítani az elévülési időt. De nem célszerű abból kiindulni, hogy jelenleg a police.hu honlapján nem szerepel, és akkor nincs is már körözés valakivel szemben. Csupán ez alapján hiba lenne ilyen következtetést levonni.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

Dedix # 2020.05.07. 09:00

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

Ismételten köszönöm a válaszát!

"A rendszer működésére nincs rálátásunk, így azt megmondani, hogy pontosan milyen technikai(bürokratikus) probléma miatt kerül le néhány napra egy-egy elfogatóparancs nem tudom. Általában az a válasz a nyomozó hatóságtól, hogy meg kellett újítani, ami valószínű az elfogatóparancs alapján körözött személyek nyilvántartásában való közzététel idejének hosszabbítását jelentheti."

Ha ezt jól értelmezem, akkor, amennyiben néhány nap után sem található meg egy személy a listában, akkor azt már biztosan nem is körözik?
Tehát a kérdésem konkrétan az lenne, hogy elképzelhető az is, hogy valaki nem szerepel a police.hu adatbázisában, de mégis körözés alatt áll, vagy ebben a listában az összes Magyarországon kiadott elfogatóparancsnak/körözésnek szerepelnie kell?

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.05.07. 08:09

Tisztelt Dedix,

A rendszer működésére nincs rálátásunk, így azt megmondani, hogy pontosan milyen technikai(bürokratikus) probléma miatt kerül le néhány napra egy-egy elfogatóparancs nem tudom. Általában az a válasz a nyomozó hatóságtól, hogy meg kellett újítani, ami valószínű az elfogatóparancs alapján körözött személyek nyilvántartásában való közzététel idejének hosszabbítását jelentheti.

2. kérdésére válasz: bármilyen olyan nyomozó hatóság általi cselekményt jelent, amit a nyomozó hatóság annak érdekében tesz, hogy az elkövető kilétére vagy ha az ismert hollétére fény derüljön.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

Dedix # 2020.05.07. 07:07

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

"...ennek csupán csak technikai jellegű oka van..."

Ezt pontosabban hogyan kell értelmezni? Magyarán ez az adatbázis megbízhatatlan?

"...eljárási cselekmény, ami félbeszakította az elévülést..."

Ez mit takar egészen pontosan?

Köszönöm, hogy reagált a bejegyzésemre!

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.05.07. 06:59

Tisztelt Dedix,

Az, hogy jelenleg nem szerepel a police.hu nem jelenti azt, hogy elévülés miatt az eljárást megszüntették. Előfordul, hogy az elfogatóparancs rövid időre lekerül, ennek csupán csak technikai jellegű oka van. Ebben csak akkor lehet biztosan állást foglalni, ha tudjuk azt, hogy mi volt az utolsó eljárási cselekmény, ami félbeszakította az elévülést vagy volt-e egyáltalán ilyen. Amennyiben történt akkor hiába volt a cselekmény maga 6 évvel ezelőtt.

https://lorik.hu/…_vedougyved/

Dedix # 2020.05.06. 18:22

Kedves Fórumozók!

Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy, ha valaki szerpelt a police.hu körözési adatbázisában elfogatóparancs kiadása miatt, de már lekerült a listáról, akkor biztos lehet abban, hogy már elévült (nincs ellene kiadott elfogatóparancs) az ügye? Csalásról van szó. 3 millió Ft alatti összegben. Ha jól tudom, ez 5 év alatt elévül. elmúlt 6 éves a történet.

Kérem, csak olyan válaszoljon, aki érdemi információkkal bír.

Előre is köszönet.

bobby27 # 2020.05.05. 17:12

Udv, erdeklodni szeretnek h akit koroznek egy le nem dolgozott kozmunka miatt 4 nap , az hogy ha orokolt penzt a hagyateki vegzessel ha bemegy a bankba akkor a banknak az azonositaskor ertekesitenie kell e a szerveket. koszi