TEsco lopás SOS


fritos # 2005.06.20. 12:35

Kérlek válaszoljatok, mert nemsokára lesz a tárgyalásom, és teljesen tájékozatlan vagyok, nincs pénzem ügyvédre...azzal vádolnak, hogy betettem valamit a táskámba, ez állitólag látszik a felvételen. bekisértek egy külön szobába, és elvettek tőlem mindent, amit csak lehetett. a fele holmi nem is tescos volt. a tárgyaláson én is megnézhetem a videofelvételt? ha nem látni a felvételen, hogy azokat a tárgyakat eltettem, akkor ugye nem itélhetnek el?

Sasfioka # 2005.06.20. 14:19

Mivel ártatlan vagy mindaddig amíg ők az ellenkezőjét be nem bizonyítják, és a bíróság jogerős ítélettel el nem ítél, így ha nem tudják bebizonyítani, hogy loptál, akkor te nem loptál.
De itt az a kérdés, hogy te eltetted azokat a tárgyakat vagy sem...

SF

Nick Name # 2005.06.20. 14:23

De azt persze nem csak videófelvétellel lehet bizonyítani, hanem tanúvallomásokkal, bolti jegyzőkönyvvel stb.


Nick Name

pessimism # 2008.08.13. 19:48

Helló!

Elloptam 1 3799 Ft-os szempillaspirált. Mi fog történni? Kellett volna a jegyzőkönyvről másolatot kérnem?

Köszi

tnorbika # 2009.08.05. 22:12

szia sztok .dombováron amai nap a feleségem elment a tescoba vett 4 csomag ovszert de a jobikbol.ugyebár nálunk van 68 honapos fiam és 1 tiz éves lány aki elöl ezeket eldugtuk a babkocsibamikor hazindultunk.az aszzonynak eszébe juut hogy nem vettünk mosoport öblitött igy hát vissz mentünk.be mentünk semi gond nélkül a pénztárhoz érvel elkezd csipogni minden férre vezettek minket és elkezdtek kutanide mig be nem értünk a kis szobába azt mindta az ör kus te köcsög cigány mert agyon ütlek.be mentunkugye bár mondta a 10 éves lánynak menyen gyorsan ki ne jöjön velünk mert szégyenletem hogy mivel vádolnak
na be mentünk a szobába elkezdenek kutzani megtaláltákmondom neki hogy ne hari de ezt már meg vetük hisz láttál csak vissza jötünk 1-3 dologért.hol a számla ?kérdi ö mondom ott hagytam kerestesse meg mert sajnos soha nem hozom el ott szoktam hagyni.na erre ki derült hogy nagyáboli kár5000 ft de megkerült és nem elég hogy elözöleg ki fizettem még el is vettték és lopással vádolnak.mi a teendö?mert meg esz az ideg hogy nekik jo pnt legyen azért rám fognak ilyen baromságot.s.o.s ben segitsetek tanácsot vagy ügyvéd tanácsát várnám vagy valami okosat aki már járt igysürgös lenne kösszi.

tnorbika # 2009.08.05. 22:13

bocs a fiam 8 honapos babkocsiba kell tologálnom még sajnos

Feri29 # 2009.08.05. 22:48

A jegyzőkönyvben elismerted a lopást?

Dr.Attika # 2009.08.06. 06:15

Itt valüszíűleg a TESCO berendezésének műszaki hibájáról ven szó. A gépugyanis úgy működik, hogy a vonalkód leolvasással egyidejűleg hatástalanítják azt a bigyót, ami a sípolást előidézi. Nyilván a jogszerű megvásárláskor ez a hatástalanítás nem működött. Ha működött volna akkor másodszor már nem sípolt volna. Kérni kell szakértő kirendelését, hogy állapítsa meg, hogy hibás volt-e a gép akkor.Ha a szakértő sem állapít meg semmit, akkor még mindíg előfordulhat erős légköri sugárzás, ami nem engedte akkor és ott a hatástalanítást. Sajnos a technika ördögének mindíg ki vagyunk szolgáltatva. Még jó, hogy nem egy 20eFt-os áru esetében jött elő a hiba, mert akkor egy büntetőeljárásnak is alanya lehetne a kérdező.

Bombi # 2009.08.07. 15:26

tnorbika:

Amikor megvásároltátok és átléptétek a kapu vonalát nem adott jelzést másodszorra meg igen?
A hatástalanítás gyakorlatilag úgy zajlik ,hogy egy úgynevezett rapid padon áthúzzák a terméket,ha nem azt az oldalát húzza át ahol az áruvédelmi eszköz van akkor jelzést fog adni.
Létezik olyan ,hogy hónapokkal később a terméken levő etikett ismét aktív lesz ,de ezt a bejáratnál elhelyezett kapu jelezné.
Ha a bejáratnál volt kapu akkor elég cikis lesz a helyzet.

Dr.Attika # 2009.08.07. 15:41

Kedves Bombi!
Itt óvszer lopás esete forog fenn. Az általam leírtak hivatkozás egy "haésamennyiben" így történt ügyvédi érvelésre. A kérdező nagyon is tudja, hogy mi történt és ezért is maradt csendben. Nagyon bíztam, hogy nem lesz további hozzászólás, de csalódnom kellett. Próbáljo meg a sorok között és mögött is olvasni. Érdemes.

Bombi # 2009.08.08. 12:22

Kedves Dr.Attika!

Értettem az előző hozzászólását is,mint véleményt írtam a sajátomat :-)

websas # 2009.08.08. 13:09

Nem is értem, cigánytól óvszert elvenni ?

websas

gaborov # 2009.08.09. 22:27

Ez emberiség ellen elkövetett büncselekmény :D

gaborov # 2009.08.09. 22:40

tnorbika

Az idöpont a jegyzökönyvben rögzitve van amikor bekisértek!

A kasszáknál is rögziti kamera hogy mit húz le a pénztáros és mit nem!!

Az elötte levö idöpontokban kell bekérni a felvételt annál amikor ti a kasszánál fizettetek és az bebizonyítja hogy be lett húzva az övszer a számlába!!

Ezt kell elöadni a tescos biztonsági igazgatónak, levélben vagy szóban vagy a polgármesteri hivatalban mert ez a felvétel bizonyítja hogy kifizettétek!!

Ha nem emlékszel melyik aksszánál fizettetek nekik akkor is vissza kell tudni keresni az egész vásárlásotokat az idöpont és a kinézetetek alapján!!

De sietnetek kell mert 30 napnál tovább nem tárolhatnak felvételeket...

Ha ezt nem hajlandóak megtenni a kérésedre amit javaslok hogy írásban dokumentálva tegyetek meg, vagy a polgármesteri hivatal kérje ezt, akkor azesetben a tescot fel lehet jelenteni rágalmazásért és becsületsértésért!!

Le kell foglaltatni a gépeiket ha nem adják ki a felvételt, vagy nem ejtik a vádjaikat..

Ha valóban igaz amit állítasz akkor nincs miért aggódnod ha ezt a felvételt írásban kikéreted a polgármesteri hivatallal tölük!!

Tescora jellemzö hogy mindig csak arról van felvétel ami az ö igazukat bizonyítja...
Korrupt banda az Phujj..

gaborov # 2009.08.09. 22:44

Ja meg mégvalami...Van rovancs (másolat) szalag is a kasszagépekben...

Idöpont alapján visszakereshetö a számlátok másolata is a tescoban..

Vagy ehhez már nincs joga az embernek?
Csak ahhoz hogy kussoljon és nyeljen??

gaborov # 2009.08.09. 22:51

Sot...

Én a helyedben nem is huznám az idöt a polgármesteri hivatallal.
Ha te nem loptad el azt az ovszert akkor menj azonnal a rendörségre és jelentsd fel a Tescot Rágalmazásért és becsületsértésért, és add vallomásba a történteket!!
Plusz mond el hogy hogyan lehet bizonyítani a te igazadat a leirásom alapján!! Kérd a rendörséget hogy foglaljáák le a gépeiket mivel nem hajlandóak felvételt közölni a vásárlásodról és a kasszánál történö árublokkolásról!!
A rendörség le fogja foglalni a felvételeiket és a gépeiket és akár még kártérítést is követelhetsz jogi uton..

gaborov # 2009.08.09. 22:56

off

Már azt a napot várom amikor csödbe megy és kitakarodik ebbol az országbol ez a korrupt multi...

gaborov # 2009.08.09. 23:09

Ja és mégvalami sokan nem tudják de ezek a jegyzökönyvek bármikor visszavonhatóak, hivatkozni sokmindenre lehet zavartságra ijedtségre sugalmazó kérdésekre, fenyegetettségre..

Söt nem is kötelezö együttmükodni velük amikor jegyzökönyvezni akarnak..
Nem hivatalos szerv a Tesco...

Továbbá nem értem az adatvédelmi pecsétjük müködését..
Ugyanis a Tesco elöszeretettel küldözget jegyzökönyveket a polgármesteri hivatalnak meg boldog boldogtalannak, az adatvédelmi pecsétjük szerint pedig harmadik félnek nem adhatnak ki semmiylen személyes adatot..

Bombi # 2009.08.12. 08:31

"A rendörség le fogja foglalni a felvételeiket és a gépeiket "

Annyi hülyeséget hordasz össze ,hogy az már fáj.

mikolt # 2009.08.22. 18:23

Ha azt mondják, hogy értesítik az iskolát is, akkor az csak a 18 éven aluliakra érvényes? (hallotam olyat, aki aztmondta, h ez az egész iskolaértesítés hülyeség, de több embernél is olvastam, hogy kaptak értesítést a sulitól.) Egy 22 éves egyetemista esetében erre gondolom nem kell számítani...

GMB26LPO # 2009.08.23. 17:43

Tiszta vicc, amit ma megengednek az emberek maguknak...
azokra gondolok, akik állítólag "vásárlási" szándékkal jönnek be hozzánk :)
s kb 30perc múlva már a személy és vagyonőr kollégával állítatom meg, mert egy piti.. 1.629.-os damil-t akartak ellopni... 13-14évesen... :) :)
Remélem az Ő kommentjüket is el tudom majd olvasni itt..
Miért nem lehet ilyen esetben igazából felelősségre vonni, a szülőt? Bár hála istennek egész jó viszony van a mi biztonsági szolgálatunk és a Rendőrség között... :)

Kérdésemre várom a választ.. köszönöm..

GMB26LPO # 2009.08.23. 17:50

tnorbika # e-mail 2009.08.06. 00:12
erre a komment-re válaszolnék...

Nos.. a TESCO-ban nem hülye emberek dolgoznak. Minden blokkot, minden felvételt megtudnak nézni, ahol ez lehetséges. :)
Namármost, ha a fent megnevezett Úr, azt mondja nekem, mikor bejelez a "technika", akkor megkérdezzük, hogy mikor vásárolta... meg ilyenek... és megkeressük a blokkot, akár a kukában, vagy akár a rendszerben... :)
Na de hogy lehetett az, hogy kiment az úr és akkor nem jelzett az állítólagos rossz technika? csak mikor 2-szor kiment rajta... nekem Uram sántít a sztori :D

De ez csak az én véleményem :)

Csecskedi Péter # 2009.08.23. 23:14

Kedves GMB26LPO!

Remélem mondandómat nem sértésnek veszed, hanem inkább humorosnak, de valójában a gyakorlatról irogatnék itt ez ügyben.Természetesen minden egyes mondandómhoz értse mindenki hozzá, hogy "tisztelet a kivételnek".
Igazad van tiszta vicc és átérzem felháborodásodat, de valójában amíg van mit lopni, addig próbálkozók is lesznek mindig.Gondolom néha tele van a izéd a hasonló ügyekkel, de azért mérlegelésként én is leírnám tapasztalataimat, bár nem emlékszem hogy valaha is loptam volna a tesco-ban, a tévedés jogát fenntartom :)
Az általad leírt rendőrséggel való jó viszonyt én inkább házasságnak írtam volna, mivel szinte ott alszanak már a rendőrök a nagyobb hipermarketekben.
NOS azért, mert valamit TESCO-nak hívnak nem feltétlenül jelenti hogy nincsenek ott hülye emberek. Ha a fizetéseket nézzük (már amire be vannak jelentve természetesen), akkor viszont kiderül, hogy a dolgozók többségét mégis csak a hülye kategóriába kellene sorolni, mivel hülye aki ennyiért elmegy dolgozni. Bár jobban belegondolva inkább az emberek rászorultságát használja ki a már említett multi szerintem pofátlanul.
Igazad van és minden blokkot meg szoktak nézni, még a szemétből is elővadásszák, azonban vannak lusta emberek akik szerint egyszerűbb rendőrt hívni (különösen ha úgyis pár méterre vannak a bennalvás miatt).
Szerintem pedig nem rossz a technika, csak elavult (mint az állat), mert még mindig a 2002-es cuccot szereli be minden tescoba a pályázatot nyert és szerződéses fővállalkozó, a tesco pedig olyan alacsony árat fizet ki a szerelésért, hogy 2009-ben is a 2002-es beléptetők, ellenőrzők és egyebek vannak még mindig szerelve (lehet hogy pár hónapot most tévedtem).
Felhívnám a figyelmet a személyes kapcsolatomra a fővállalkozóval és messze a legjobb cég az országban, dehát ezért az árért csak ennyi jár és passz.
Egyébként a technika sem mindenttudó, mivel emberek mondják meg neki hogy mire figyeljen.Javaslom próbáld ki, hogy bemész a humanicba és veszel egy cipőt, majd egy hét múlva a kifizetett cipőddel a lábadon menj be egy másik humanicba és jegyzetelj...
Elmondom mi fog történni:Befelé nem fog jelezni csak kifelé, de nagyon ám és mivel nem hordod magaddal a blokkot 1-2 hét után is(gondolom) depláne hogy nem is ugyanoda mentél vissza.Kellemetlen lesz, de ne aggódj a biztonsági őr első kérdése az lesz (ha nem vettél semmit) hogy a cipő a ábadon humanicos?
Erre a hibára igenis képes a tescos technika is.
Egyébként megértem hogy leírod a tesco oldaláról is a dolgokat, szerintem ezek is előrébb viszik a fórumot az ügyben.Örülök neki, hiszen így látjuk a másik oldalt is.
Viszont sajnos azt kell írnom neked, hogy én is inkább a "takarodjon a tesco az országból" feliratosokhoz kell húzzak.
Érveim a következők (akik ismernek tudják mivel foglalkozom):
Könyörgöm nem lenne egyszerűbb legalább a szemétszállítási díjat időben kifizetni (1,5-2 éves csúszások vannak).Komolyan mondom, hogy nem is érdekel ha a beszállítóknak csúsztat a tesco cirka 6-8 hónapokat a kifizetéssel, de a szemetet legalább amit termel a hipermarket úgy szállíttassa el, hogy ne a szállító cég jóindulatán múljon, hogy kifolyik a szenny az utcára.Pólus tesconál gyakori ha hátul mész hogy ott pakolásznak az úton és elborítja az utat a szemét, GUSZTUSTALAN.Az ilyen multi gondolkodású vállalkozó inkább legyen rokkantnyugdíjas, de ne tulajdonos egy látszólag szuperláncban.NEKÜNK A LEGKISEBB SZEMÉT IS SZÁMÍT!
Visszatérve a témához a kamerák felbontási képessége, frame/sec, valamint kezelhetősége messze kritikán aluli(jelentős többségében), amely szintén a spórolásnak tudható be.
Egyébként itt a fórumon van egy íratlan szabály (szerintem):
El kell hinned, hogy az történt az "Úrral" amit leírt, cserébe elhisszük hogy jogászok és hozzáértők irogatnak itt és adnak tanácsokat, mindezért cserébe pedig neked is elhiszik hogy amit leírsz az igaz.

Csecskedi Péter - Sárga Ember

mendez # 2009.08.24. 07:04

A tescon belül a vonalkód olvasó, a sípoló kapu, és az operátor közvetlen kapcsolatban van egymással. A kapu akkor is sípol, ha az operátor csak ránéz az előtte lévő „kapusípolás” gombra! Remélem érthető!

GMB26LPO # 2009.08.24. 16:45

mendez: Nevetnem kell tőled :)
Remélem tudod, hogy ez hülyeség.. szerintem nem tudod miről beszélsz, sőt lehet hogy valóban nem tudod miről beszélsz :)