rendősérségi eljárás vagy vmi.


mekkmester # 2005.08.31. 09:26

Kedves dareboy!

Ha az emlitett srác már betöltötte a 14. életévét, akkor szabálysértési ill. büntetőeljárás is inditható vele szemben. Ehhez azonban az kell, hogy vmi olyat kövessen el a tesóddal szemben, ami ezek vmelyikét kimeriti. Pl. ha megüti őt, akkor könnyű testi sértésért fel lehet jelenteni a rendőrségen (mivel a tesód még gyermekkorú, szüleitek teheti meg a feljentést). A "beszólogatás" nem elég a feljelentéshez, esetleg érdemes az iskolához fordulni vagy tényleg egy felnőttnek elbeszélgetni a sráccal (nem a verésre gondolok!).

dareboy # 2005.08.01. 06:20

Sziasztok!
Tudom, a levelem egy picit érdekes lesz, de azért leírom. 24 éves pesti srác vagyok, és érdeklődnék, hogy lehet-e 14 éves srác ellen valamilyen hivatalos eljárást indítani.
A történet arról szól, hogy az öcsémet (aki 13 éves) folyamatosan zaklatja ez a srác. Beszólogat meg egyebek. Már jópárszor próbáltam annak a srácnak az agyát rábírni normális működésre, de nem működött. Gondoltam ideje lenne ennek a bohócműsornak véget fetni, és megnevelni egy picit. De úgy gondoltam (a szüleit ismerve), hogy ez csak olaj lenne a tűzre. És innen jött a gondolat, hogy mi lenne ha ez ellen a srác, vagy annak szülei ellen valamilyen hivatalos rendőrségi vagy vmilyen "komolynak" hangzó eljárást kéne indítani, hogy egy picit berezeljen a srác. Bár haverok inkább azt mondták, hogy inkább "beszélgessek el vele fizikai módban" vagyis verjem agyon, és bár ez mondjuk így gyorsabb is lenne, de olyan jó lenne látni, ahogy a srác buci fejét szorongatja a hatóság. Szóval tanácsokat kérnék tőletek, hogy lehet-e a fiu kötekedő viselkedése miatt vmilyen eljárást indítani.
Előre is thx.