Zaklatás


rigoz # 2020.07.11. 13:30

Én nem bánom, bár értelmét sem látom ugyan. Bizonyos oldalak egyébként külön intékzedés nélkül is kijelzik az IP-címet, Én úgy tapasztaltam.

MDmot # 2020.07.11. 13:07

Nyilván, de ő 5 perc alatt nem szerezheti meg az én IP címemet, esetleg privát üzenetben megtudom mutatni az egészet

rigoz # 2020.07.11. 13:06

Ez nem biztos, hogy blöffölésre utal, közel sem...

IP-címből igencsak jól meg lehet határozni, hogy hol volt az adott eszköz az elkövetés idejénm amiről írogatott...

MDmot # 2020.07.11. 12:57

Bízom benne, hogy csak blöffölt az illető, főleg abból gondolom, hogy "Írj csak, megvan az IP címed", "Köszi hogy olyan hülye vagy, hogy visszaírsz ????" és társai mondatokat írt

rigoz # 2020.07.11. 12:18

Az nem lényeges, hogy ismerte-e a levél címzettjét, de általában nem szoktak még súlyosabb jellegű ügyekkel sem érdemben foglalkozni. Mostanában meg pláne nem.

De amúgy lehet akként is értékelni, ahogy arra rávilgáítottam lentebb.

Azzal nincs baj, hogy leakarta vakarni a kiskorú húgáról, a gond az ilyen kétértelmű, illetve direkt célzásnak felfogható mondatokkal van.

MDmot # 2020.07.11. 11:59

Köszönöm a választ! Igazából "Hidd el, nem lesz jó vége, megkereslek" volt a mondat végén, de gyakorlatilag egy ismeretlem, névtelen embernek írtam ezt, akinek a neve "Helo Szia" ezen az oldalon, tehát ha komolyan gondoltam volna, hogy megkeresem, akkor se tudnám megtalálni, ez sem számít?

rigoz # 2020.07.11. 11:31

A megtalálom c. rész az igazán problémás, az ugyanis fizkai bántalmazás kilátásba helyezéseként értékelhető és mint olyan - nem zaklatásként, hanem akár súlyos testi sértés előkészületeként - büntetőjogilag lehet értékelhető.

Egyébként a leírtak zaklatás vétség tényállásának megvalósuláására nem utalnak.

Ennek eldöntése azonban a nyomozó hatóság feladata.

MDmot # 2020.07.11. 10:11

Tiszteletem!
A minap történt egy olyan eset, hogy "megfenyegettem" egy anonim személyt egy közösségi oldalon. Ez az illető a kiskorú húgomnak írogatott hetek óta, ami már félelmet keltett a lányban. Nem írt neki semmi olyat, de nem érte fel ésszel, hogy hugom nem szeretne vele beszélni. Én regisztráltam ezen az oldalon szintén anonim névvel és megírtam neki, hogy ne merészelje zaklatni mert nem lesz jó vége, megkeresem. Konkrétan ezt írtam, illetve az anyukáját szidtam, és őt. Eltelt 1 hét, válaszolt. Elkezdett kötekedni, majd megírta, hogy ő bejelentett engem a hatóságok felé, hogy kiskorút fenyegetek és zaklatok, 2 év börtönt fogok kapni, mert ilyet írtam neki. Nos.. Egyrészt megállapítani nem lehet ennek az embernek sem a nemét sem az életkorát, semmi adat, fénykép nincs róla, innentől fogva dobálózhat azzal, hogy ő kiskorú. Ment köztünk a szócsata, majd bedobta, hogy megvan az IP címem és kapott visszajelzést is, hogy ki lesz vizsgálva a dolog. Tudomásom szerint ez nem így megy, konkrétan provokált az illető, innentől kezdve úgy tudom, hogy részemről ez már nem zaklatás, hisz visszaírt, provokált.A végén úgy voltam vele, hogy inkább hagyom, bocsánatot kértem, arra már nem reagált. Ebből esetleg nekem lehet bajom?

gerbera317 # 2020.04.13. 19:52

Más stílusban ír, mint a dominás kérdező; habár kétségtelen, mindkettőnek kifogástalan a helyesírása - az írásképe is -, nem feléznek, és rövid időn belül ez már a második, akit befolyásos körök akadályoznak a - vélt - igazsága érvényesítésében. Viszont a dominást nem üldözi senki, őt csak szimplán elmeszelték. De ez... Hé, hát hová tűnt a nyitókérdés???

drbjozsef # 2020.04.13. 17:08

Kérdésem Önökhöz, hogy hova/kihez fordulhatok az ügyem rendezésének érdekében? (Az elmúlt években már két ügyvédnél is jártam az ügyemben, de nem tudtak segíteni.) Köszönöm!

Két ügyvéd IRL nem tudott segíteni, ezért egy netes jogi forumhoz fordultál. Tévedés. Akkor itt sem tudnak segíteni. A valós problémádtól függően orvosi forumhoz, vagy felbérelhető verőembereket kiközvetítő fórumhoz kellene fordulnod.

alfateam # 2020.04.13. 15:57

mérnöktanár!

És te tényleg tanítasz?

Kovács_Béla_Sándor # 2020.04.13. 09:27

Szerintem ez ugyanaz, akinek a fogatlan ám nagyon befolyásos hajléktalan dominája volt.

(Hosszú hétvégeken megesik, hogy valakinek sikerül besurrani a főorvos úr szobájába és netezni egy kicsit.)

gerbera317 # 2020.04.13. 09:16

Ha mérnöktanár vagy, ülj le és számold ki, mibe kerülhet a figyeltetésed négy autóval, 0-24 h váltott műszakban, tehát autónként három emberrel, mondjuk 250e nettó + műszakpótlék + költségtérítéssel. Sőt, ha a taxik bekapcsolt órával, normál tarifával dolgoznak, az mibe kerülhet. Aztán számold ki, hogy a barátnőd vajon megengedhet-e magának egy ilyen költséges hobbit! Majd írd meg, milyen eredményre jutottál!

shaloman # 2020.01.27. 01:39

Üdv!

A problémám a következő:
zaklatási ügyben vagyok gyanúsított, mint kiderült az öcsém jelentett fel zaklatásért, mivel emailen keresztül a közös tulajdonunkban lévő ingatlannal kapcsolatos tulajdonosi kötelezettségei miatt kerestem (ezeknek értelemszerűen nem tett eleget).
Tudomásomra jutott, hogy napi szintű zaklatással vádolt, pl Facebookon kereszetül is, ahol igazolhatóan már több, mint egy éve nem beszéltünk.
Az ezekkel kapcsolatos bizonyítékokat át is adtam a rendőrségnek. Az ügy jelenlegi szakaszban van, nyilván előbb-utóbb tárgyalás lesz.
Öcsém volt már büntetve (felfüggesztett) garázdaság miatt. Ebben az ügyben (szintén garázdaság) én is kaptam egy felfüggesztettet. Egyfajta "egyezség" volt ez, öcsém előzetesben volt, ha fellebbezek, ő biztosan letöltendőt kap.
A részleteket mellőzve (öcsém nagyon problémás, szüleim nemkülönben) a lényeg az, hogy tudom hogyan működik az "igazságszolgáltatás".
Ha ügyészségi szakaszba jut az ügy, valakit biztosan megbüntetnek.
A kérdésem az, hogy öcsém mire számíthat? Illetve, hogy ugye a tárgyalás előtt én nem tehetek feljelentést hamis vádért, erre csak a felmentésem után van opcióm. Mennyi a az esély arra, hogy az ügyészség hivatalból hamis vád miatt eljárást indít öcsém ellen? Ugye az egészen egyértelmű, hogy ha engem felmentenek a vád hamis volt.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.12.28. 09:24

Akkor kell átkelni a folyón, ha odaértél.

Zsola83 # 2019.12.27. 23:31

Kedves Szakèrtők!

Az előbbi fórumhozzàszólàsban nem voltam teljesen pontos, a 20-25 üzenet az összes üzenetet jelentette a 10 nap alatt!

Köszönöm, ha figyelnek posztomra!
Ès tisztelettel megköszönöm, ha segítsègemre lesznek!

Zsola83 # 2019.12.27. 23:07

Tisztelt Szakértők!

A következő problèmàban szeretnèm a segítsègüket kèrni, ugyanis lassan magam “zaklatókènt” kezdem aposztrofálni.
Nagyon jó baráti viszonyt ápoltam kedves ismerősömmel, akivel napi szinten kontaktusban voltunk, interneten, szemèlyesen. Látszólag minden rendben volt, nem èszleltem problèmàt, majd egy idő után nem válaszolt a megkeresèimre. Aggódtam miatta, többször hívtam, írtam, nem válaszolt, majd egy idő után közölte, hogy nem hibáztam, nem kell bocsánatot kèrnem, Ő hibázott, csak most egyedül szeretne lenni. Magyarázatot nem kaptam tőle! Valahogy úgy èreztem megèrdemlem a magyaràzatot, ráadásul kölcsönadott dolgaim is voltak/vannak nála!
Kèrèsèt pàr napig tiszteletben tartottam, majd úgy döntöttem a dolgaim elkèrem tőle, ès írásban több üzenetet küldtem neki körülbelül 10 napon keresztül, sajnos napi több üzenet is elment, amelyben szerettem volna magyaràzatot kapni a tettère, többször hívtam is, hívásom nem fogadta, üzeneteim ignorálta. Ez lelkileg nagyon megvisel! Sèrtő, bántó, szemèlyisègèt korlátozó szavakat soha nem írtam, egyszerűen az üzenetek száma volt sok, vélemènyem szerint kb 20-25, amelyben magyaràzatot szerettem volna tőle kapni. Holmijaim egy rèszèt visszaadta, de akkor sem törtènt bántó ès sèrtő megjegyzès. Ma megfogalmaztam, hogy nem tudom ezt tovàbb folytatni, mert zaklatàsba mennek így át az üzeneteim, ha azokra választ nem kapok, így megírtam neki, hogy bèkèn hagyom, ràbízom a lèpèseket! Sajnos üzeneteim szomorúságomban visszatöröltem, így igazolni nem tudom, hogy valóban nem törtènt bántó, korlàtozó írás. Nem tudom, hogy Ő ezt mikènt éli meg, de félek Ő màskènt mint Èn.
Tisztelt Szakértők, a kèrdèsem az lenne, hogy ebben az esetben engem esetlegesen vàdolhat-e a zaklatókènt? Az ignorálás számomra fájdalmas lelki teher, frusztráció volt, ès ez generált üzenetsokasàgot, de hangsúlyozom magyaràzatra lett volna csak szükségem, hogy lezàrhassam a kapcsolatot.
Vàlaszukat előre is tisztelettel köszönöm!

Erdeivirág # 2019.12.13. 17:33

Üdvözlöm a Fórumozókat!Szeretném megosztani a hatalmas problémámat,abban a reményben hátha Jogban jártas "Szakember" tudna tanácsot vagy segítséget adni.Én már minden forrásomat kimerítettem és nincs több ötletem saját magamat megvédeni.Teljesen tanácstalan vagyok egy rendkívül mocskos,szövevényes és rafinált bűncselekmény ügyében ,ahol én vagyok az áldozat és hála a Magyar igazságszolgáltatásnak mégis engem hurcolnak meg.Éppen ma kaptam meg a büntetésemet ártatlanul,tárgyalás nélkül.Jelen pillanatban kértem az Ügyvédem hogy kérje a tárgyalás lefolytatását de ennyi felesleges beadványom ,feljelentésem után már ezt is reménytelennek tartom.Kérem ha van Önök között segítő szándékú Ügyvéd aki meghallgatná a történetet,akkor írjon és én megosztom itt a nagyközönséggel ezt az aljas ocsmányságot.

Allora Gondola # 2019.12.13. 17:07

Nyilvánvaló, hogy "drbjozsef" fórumozónk méretes élettapasztalaton alapuló szlogenje természetesen nálam is érvényben van. Fogom az adást. Ez a Gang Stalking egy "szemérmes" valami, mert nem teljesen ún. szervezett bűnözés, mindaddig, amíg a veszélyes és személyes fenyegető zaklatást nem minősítik bűncselekménynek. A Gang Stalking nem maffia módszer, hanem egy rendkívül kifinomult formája annak a "pofátlan piaci légynek", aki nem száll le rólad, és folyamatosan arról akar meggyőzni, hogy "kisfiam, jobb lenne, ha nem lennél...". Sajnos a témáról igen sok "mongol idióta író" írja át a másikét, és adja elő, mint sajátját.
Senkinek nem szabad elhinni semmit. Természetesen nekem sem.
Mindössze azért "dobtam be" a témát, hogy értesüljünk róla, van ilyen! Az igazságszolgáltatás nem akar tudomást venni róla, és gondolom, hogy csak a klubszobákban esik róla szó egy kávé, egy konyak és egy cigaretta mellett. A Gang Stalking SZISZTÉMA alkalmas arra, hogy nagyobb ZAJ, nagyobb felhajtás nélkül "ki lehessen emelni" valakit, egy nem közénk illőt. Ha van rajta sapka azért, ha nincs rajta sapka azért. Hogy ki a kisnyúl, nyilvánvaló. Hogy ki a MEDVE, az is nyilvánvaló. Tiszta a feneke, és az marad a keze is. Ne legyetek rosszkor, rossz helyen, ne tenyereljetek bele semmibe, ami hozzátok ragad, és hosszú életetek során, nem követ a sötétben a "bosszú". Ejtettem a témát.


Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Allora Gondola # 2019.12.06. 13:37

Elnézést kérek, de nem ismertettem, miképp állítottam elő eleddig, puhának minősült "bizonyítékaimat". Röviden pótolom. Puha lett a videó-felvétel, mint olyan. Még puhábbnak bizonyult egy káprázatos objektív alakzat, azaz egy tetemes fényképösszeállítás (3 év az 3 év...) Sajnos hangokat nem tudok felvenni, beszélgetést nem tudok rögzíteni 30-50 méterről, nincs poloskám, nem tudok "telefont lehallgatni" és most gyűjtök egy magándetektív felfogadására.
Van a jogban egy számomra homályos utalás, fonetikusan, elnagyoltan valahogy így szól: ...Ha nem akarod, hogy "az a valaki" zaklasson, akkor ezt közölnöd kell vele..., értésére kell adnod, különben "elfogadod" a zaklatást, mert belenyugszol. A másik érdekes kérdés, Megelőző Jogos Védelem. Mert miután az Állam nem véd meg, jogod van megvédeni magad, a családodat, sőt más polgártársadat is.
"Elébe mehetsz a támadónak." - Na ez az, amit nemigen hiszek el. Szerinted, ez nyom valamit a Bíróságon?
Van egy másik mottóm:Mindenki a maga kárán tanul meg különbséget tenni az egészséges óvatosság és a paranoia között. Ámbár, egyesek szerint, a mai világban nem a paranoia számít betegségnek, hanem a hiánya. A felmérések azt igazolják, hogy ez utóbbi károsabb az egészségre!

Dale Avery


Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Allora Gondola # 2019.12.06. 13:21

Azt gondolom, a kedves olvasók között vannak/lesznek olyanok, akik akaratlanul sodródtak bele olyan nem kívánatos élethelyzetbe, amelynek folyományaként felütötte fejét a személye körül, testközelben a: Veszélyes Szervezett Bandazaklatás /nevezik Gang Stalkingnak, (angolul: gang stalking, organized stalking, cause stalking)/ tök mindegy,
mert a lényeg a lényeg, egy BELFEGOR típusú szervezet "talpasai", vagy egy utcaszínház "statisztái", egy
nevenincs egyesület "hátizsákos turistái" megtestesítésében hozzálátnak a "célszemély" megmunkálásához. Hála az istennek..., már három éve teszik tönkre a nyugalmamat, mert ennyi idő alatt az IQ-m és az EQ-m csúcsrajáratása mellett, ráébredtem a GS szisztémájára és gyakorlati működésére. Két rendőrségi feljelentésen vagyok túl, majd egy ezt követő ügyészségi elutasításon. "Bizonyítékom" van bőven, de mind puha, nem kemény, ellentmondást nem tűrő. Mi a fenét vehetnék igénybe, ami olcsó, könnyen használható, kemény eredményt hoz, de EGYSZEMÉLYBEN is művelhető. Működőképes "ötleteket" szívesen veszek. Tanulság: ne legyünk roszkor, rossz helyen, és ne tenyereljünk bele semmibe, ami "hozzánk ragadhat". Mottót választottam.
Íme: Van egy mondás: az, hogy paranoiás vagy, még nem jelenti azt, hogy nem üldöznek. Nos, ez fordítva is igaz. Az, hogy tényleg üldöznek, még nem jelenti azt, hogy nem vagy paranoiás.

Susan Ee


Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

drbjozsef # 2019.11.18. 09:47
Marci777 # 2019.11.18. 07:13

Erőszak áldozata lettem. Az úgy kezdődött hogy facebookon megismerkedtem egy 10évvel fiatalabb sráccal. Mielött bárki is félre értené nem vagyok meleg. Úgy 1 hónapig beszélgettünk facebokon kiderült hogy a srác nagyon sok szenvedésen ment keresztül , elvesztette korán a szüleit majd keresztanyjához került aztán a keresztanyját is elvesztette elgázolta egy auto kalocsán.Euózután apai nagyjénje vette magához.Beszélgetésünk után megsajnáltam őt jóérzésü jóhiszemű emberként, ő megkérdzte hogy feljöhetne e hozzám lakni székesfehérvárra és itt keresne munkát mivel itt jobbak a munkalehetőségek illetve betársulna az albérletembe.igent mondtam neki. fel is költözött igaz pénz nélkül jött. nagyon sokat segitettem neki, mobiltelefont kapott mivel előfizus vagyok a telekomnál igy vehettem egy másik készüléket is amely az én nevemen van de ő használja illetve fizetni fogja igy beszéltük meg. egyik közeli hozzátartozója állitólag a napokban meghalt és mivel ő volt kijelölve egyedüli örökösnek igy haza kellett neki utaznia temetést intézni. durván másfél hónapot volt itt velem.Ezalatt az pár hét alatt sok mindent történt kezdtem rájönni hogy betegesen hazudozik,. Egyik alkalommal iszogattunk én ritkán iszom alkoholt mivel vérnyomás csökkentőt kell szednem és mivel ritkán iszom igy hamar megárt. Berugtam kiszolgáltaott helyzetbe kerültem nem tudtam védekezni, szexuálisan zaklatott arra kényszeritett hogy orálisan elégitsem ki.Borzatóan megvisel a dolog lelkileg főleg már azon is gondolkoztam hogy öngyilkos leszek mert annyira megöl a szégyen hogy velem ez történt. Rendőrségre se merek elmenni annyira szégyenlem. Az eset után elkezdett érzelmileg zsarolni, fűvel fával hitegetett,az albérletet is felmondta a tulajdonos mivel nem dohányzó lakás és Sándor ennek ellenére az ablakban ülve dohányzott és ezt a tulajdonos meglátta és felmondta pár napja az albérletet is. Sándor otthon van jelenleg a temetéssel foglakozik állitolag... közöltem vele a tényállást hogy új lakást kell keresni, és hogy pénz kell rá erre azt mondta hogy volt a nénikéjének 2 db életbiztositása és ahogy az egyik biztositási összeg elég a temetésre a másik összegből akkor nézünk uj albérletet.Természetesen kiderült hogy ez is hazugság. Jóhiszemű jó érzésű emberként segitettem neki mert azt néztem hogy árva, kihasználta a jóhiszeműségemet kiderültek a hazugságai is. nem beszélve a szexuális zaklatásrol amit elkövetett ellenem, azóta nem alszom rendesen sokszor rémálmaim vannak szorongás gyötör szégyenlem magamat. Nem tudok mit tévő legyek? mit tegyek most ebben a helyzetben? Tud segiteni nekem valaki? Azt szeretném hogy más ember ne kerüljön ilyen helyzetbe illetve legyen ez neki egy jó lecke hogy nem játszadozunk emberekkel így és nem használjuk ki azt hogy ha a másik magatehetlen. Kérem segitsen valaki mert meghalok szégyenemben.

alfateam # 2019.09.26. 06:22
H3ll # 2019.09.25. 21:33

Köszönöm a válaszokat! Azt gondolom valamiért mégsem évült el hiszen akkor nem lenne új tárgyalás 6 év elteltével. Van-e módja, hogy a jelenlétünk nélkül folytassák le a tárgyalást? Nyilvánvalóan nem kötelezhetnek arra, hogy a mindössze 2 nappal előre közölt tárgyalás időpontjában itthon tartózkodjunk.

A fő kérésem még mindig az, hogy van-e lehetőségünk kérni, hogy a jelenlétünk nélkül folytassák le a tárgyalást? Ha igen, milyen jogcímre kell hivatkoznunk?

Válaszotokat előre is köszönöm!