Zaklatás


serge # 2010.04.02. 10:47

sziasztok!

egy nagyon fontos kérdésem lenne.

Tegnap este történt, hogy a buszmegállóban 3 lány és 1 fiú "zaklatni" kezdett. 2 lányt ismerek közülük személyesen, a másik 2 személyt nem. trágár szavakkal illettek majd kétszer le is köptek. nem szóltam nekik semmit, telefonáltam a páromnak, elmondtam neki a történteket, miközben telefonáltam az egyik lány közbe szólt hogy (idézem) "na szálljál csak fel a buszra szét szedlek te rittyó"

testi sértés nem történt.

az lenne a kérdésem hogy ezt lehet-e jelenteni a rendőrségen mint zaklatás?

előre is köszönöm a választ

justizmord # 2010.03.27. 02:23

A zaklatásról oktatófilm

A rajzfilm nem a zsidókról szól

http://www.indavideo.hu/…klatas_Panda


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.03.27. 01:30

Nem vagyok jogász, de sajnos feljelentheted szerintem.

A józan ész, az erkölcs azt mondaná, hogy a férfinak igaza van, mert szerencsétlen csak a gyerekeit követeli kétségbeesve, mert hogy azok 50%-a az övé, és te elvetted tőle ami az övé, de sajnos a jog neked ad igazat, és jól leszopathatod a volt férjedet, csinálhatsz neki priuszt, mert ez bűncselekmény lesz, és jól kikúrhatsz a saját gyerekeiddel is, mert majd jól nem kap munkát priusszal, és nem tudja majd fizetni a gyerektartást.

De a lényeg a lényeg, feljelentheted mint atom, és elítéltetheted bűncselekményért.

Szégyen ez a jogszabályhely. Szégyen, hogy a zaklatás bűncselekménynek minősül. Minden nő kicsinálhat minden férfit. Persze a férfiak is kicsinálhatnák a nőket, ha a gyereket a férfiaknál helyeznék el az egyenjogúság alapján, és akkor a nő toporzékolna kétségbeesetten a gyerekeiért, és a férfi röhögve elítéltethetné bűncselekmény alapján, de nem ez a férfi női egyenjogúság.

A férfi női egyenjogúság az, hogy a gyerekek 98.23%-ban a nőhöz kerül, aki szopatja a férfit, hogy nem engedi látni a gyerekeit, és jól kibaszik a saját gyerekeivel, és mindenkinek rossz lesz, és a nőnek jut a sok boldogság, a férfinak meg a priusz a zaklatásért.

Persze a férfiak majd nem akarnak gyereket csinálkni, nem akarnak majd házasodni, mert nem akarnak ennyire rábaszni, és más nemzetiségűek meg majd teleszülik az országot, és elfoglalják az országot, mert azé az ország, aki teleszüli.

És akkor lesz a magyar népnek egy nagy síremléke, hogy itt élt 2000 évvel ezelőtt egy nép, amit magyarnak neveztek, de a női jogok miatt kihaltak, meg a zaklatás tényállásának bevezetése miatt.

:(


Iniuria non excusat iniuriam

Kispocok # 2010.03.24. 10:51

Zaklató!
Mégis miről beszélgetnél el azzal az emberrel,aki már 9 hónapja nem hagy nekem nyugtot?Mert a szakításunk után 1 évvel kitalálta,hogy újra velem akar lenni...ha nem megyek hozzá vissza,legalább félévente 1x elégítsem ki,vagy perkáljak neki nem kevés lóvét...Már ne is haragudj,de amit eddig át kellett élnem nekem,a családomnak,a barátaimnak,azt már nem lehet csak úgy elfeledteteni.Én azt az elvet vallom,hogy bűnös,bűnhődj!

hercseg # 2010.03.05. 13:43

sziatok!

az alábbi probléma okán kérném segítségeteket: van nekem 1 kedves szomszédom és még az ő még kedvesebb édesanyja. a lakásom alatti ingatlan tulajdonosai. olyan bontást hajtottak végre benne, amely az én lakásomban kárt okozott / fal reped, födém sűlyed, stb /. mivel a levelemet nem vették át, eljárást kezdeményetem ellenük az építési irodánál. őket megbírságolták, nekem adtak igazat/ fennmaradási engedély iránti kérelem stb/. ezek az előzmények.
íme a probléma: 12 óra alatt 48 telefonhívás, 5 sms, 2 hangposta. a hívásokból már csak 16 van meg, mert utána lemerült a telefonom,smseket kaptam róluk a feltöltés után. de a 16 hívás megvan számmal. amikor felvettem, telefonon fenyegetett, stb. mindez azért, mert állítáésa szerint leáztattam az ő lakását.hetek óta ott sem voltam, minden el volt zárva. utána az ajtómra ragasztott és aggatott 2 A4-es papírt, hogy én elzárkózom a segítségnyújtástól, ezért beszélni akar velem. felszólítottam tértivevényes levélben, hogy a provokálásomat hagyja abba és ha valóban leáztatás történt, akkor jelezze azt írásban felém és mellékelje a pontos helyet. ezt át is vette. azóta sem küldött semmit, most már szó sincs leáztatásról.azóta újabb papírt ragasztott az ajtómra / a levelet úgy látszik nem ismeri /, melyben a lakásomban általa megtartani tervezett statikai vizsgálat időpontja előtt 3 órával értesített terveiről illetve alpári stílusban felszólított, hogy a munkájukat ne akadályozzam.
az a kérdésem, hogy mi a legcélszerűbb megoldása a problémának?a szomszéd azért próbál bosszút állni, mert "miattam büntették meg". a társasházban mindenkinek ezt mondták, azt természetesen elfelejetették, hogy ennek az általuk végzett illegális falkibontás volt az oka.
kezdem unni a dolgot, mert én havonta pár napot vagyok ott, ő meg állandóan. az ajtómra ragasztott ökörségek így hetekig ott vannak, az egész társasház előtte vonul el, mivel nem tudom kontrollálni.
ez vajon micsoda?zaklatás, rágalmazás vagy birtokháborítás? s főként mit kellene tennem, hogy abbahagyja végre?

köszönettel:

hercseg

zaklato # 2010.02.09. 02:16

Amúgy pedig hajlandó vagyok bármelyik zaklatóval elbeszélgetni, hiszen ki értené meg a zaklató pszichológiáját, ha nem egy zaklató. Tehát keressetek meg, és én megpróbálok segíteni (mindkét fél). Meghallgatom a zaklató sérelmeit. Nem kérek érte semmit, csak azt hogy amíg közvetítek, addig senki ne jelentsen fel senkit. Felesleges antihumánus károkozás lenne!
Másrészt pedig egy humánvédelmi egyesületet is létrehoznánk, összefoglalnánk néhány bűncselekménytípust, és természetesen a szabadságvesztés ellen, más humánusabb büntetési formák bevezetéséért számüzetés, kisebb bcsnél testi fenyítés, korbács, bot, vagy házi őrizet két évig pl...
meg a szakítás-öngyilkosság vs rehab probléma körbéen is, pl ha a zaklató a börtönben öngyilkos lesz, vagy szakítás után maradandó lelki sérülést szenved valaki és évekig tart a pszichiátriai rehabilitációja. Tehát anyagi kárpótlásért is küzdenénk majd!

zaklato # 2010.02.09. 01:35

Az elmaradott gondolkodást, ne a szakrális iratokban keresd, hanem az előtted lévő büntetőjogban, ami az aránytalan megtorláson alapul és mérhetetlen emberi szenvedést hoz, jobb sorsra érdemes embereknek követ ad kenyér helyett, öl, butít és pusztít és az elmaradottságon aránytalanságon alapuló igazságtalanság jellemzi.
A szemet szemért elv, ha egy kicsit is elgondolkodsz, ennél fényévekkel igazságosabb elv. Ha pedig le akarsz számolni a gonosszal, a benned lévő rómaival számolj le. Csak így válhatsz kereszténnyé vagy magyarrá. Amíg a római jogot biflázod, nem leszel különb egy hitvány rómainál.

végrehajtó1 # 2010.02.08. 18:41

zaklato !

Köszönjük e szép spirituális szavakat.

Nehogy engem is megszálljon a gonosz a lakás minden sarkába fokhagyma füzért aggattam, és bibliával a fejem alatt alszom minden nap:)

zaklato # 2010.02.08. 18:32

"Ha valaki közületek pereskedik, hogyan merészeli a hitetleneknél keresni igazát és nem a szenteknél?"
Keresztények vagytok, ne pereskedjetek, (mint a pogányok)

zaklato # 2010.02.08. 18:17

durnbach: szerintem feljelentés helyett tarts önvizsgálatot, ha valaki ilyen szinten "szemétkedik" veled, az nem lehet pusztán a véletlen műve. Kérj tőle őszintén bocsánatot, vagy ajánlj fel neki egy bizonyos összeget kárpotlásúl az okozott szenvedésért vagy valamit és elmúlik minden problémátok.
egyjogász: több eset is bizonyította, hogy ez a fajta szabályozás nem jó semmire. A finn eset elég brutális példa volt arra, hogy milyen személyiségváltozáson mehet keresztül valaki szabadságvesztés során. Az illetőt zaklatásért, bántalmazásért ültette le a volt élettársa. Ez vezetett végül egy fegyveres ámokfutáshoz.
De hallottam olyan esetről is, hogy egy hölgy
szintén emiatt leültette az élettársát, akit odabent a sitten olyan brutálisan megvertek, hogy belehalt a sérüléseibe, később ez a nő teljesen alkesz lett, és egy életen át hordozta egy feljelentés lelki terheit.

ObudaFan # 2010.02.07. 11:11

A lakóhelyed szerinti rendőrkapitányságnak írd le egy levélben a történetet.

durnbach # 2010.02.06. 15:30

Segitséget szeretnék kérni önöktöl, megprobálom röviden összefoglalni a történteket. Megismerkedtem egy lánnyal budapesten a 13. kerületben ahová a barátnömmel költöztem. Alány abban a házba lakott ahová költöztünk. Sajnos elkövettem életem legrosszabb döntését és szoros kapcsolatba kerültem a lánnyal. Rá 1 honapra szakitottunk miután felhivta a barátnömet és beszámolt neki a kapcsolatunkrol. 3.5 honap elteltével elkezdtek hozzánk járni a rendörök zajongásért hangoskodásert lettek khivva 8–9 szer kb.
Legtöbbször ugy hogy nem tartozkodtunk a lakásban. Az rendörségi látogatások idöpontjai elég tág skálán mozogtak du tol éjjel fél 3 közöttig. Közben mint kiderült a napokban a lány hadjáratot inditott ellenünk a házban bevonva a közös képviselö hölgyet és az egyik szomszédot is. Az emlitett szomszéddal feljárkáltak az emeletunkre hallgatozni és leskelödni az ajtonkhoz hogy otthon vagyunk e és mikor látták hogy igen már hivták is a rendörséget. Az autonkat lesték hogy mikor parkol a házzal szemben hogy megbizonyosodjanak hogy otthon vagyunk e. Kezdünk 1 kicsit idegesek lenni mert nem tudjuk mire képes még ez a lány. Szeretném feljelenteni a hölgyet zaklatásért csak sajnos nem tudom a menetét kérem ha tudnak segitsenek.

ObudaFan # 2010.01.29. 19:30

Nincs mit.

sheep # 2010.01.29. 13:31

Köszönöm.

ObudaFan # 2010.01.29. 12:44

Rágalmazás.

sheep # 2010.01.29. 11:14

Nem a zaklatással kapcsolatos a kérdésem, de ugyanarról a személyről van szó, aki minket zaklat, és mi tanúskodni tudnánk egy másik ügyben. Arról van szó, hogy a korábbi hozzászólásomban említett zaklatónk több nekünk küldött emailben és sms-ben rágalmazta egy kolléganőjét, hogy a férjem szeretője, hogy egy pályázat kapcsán sikkasztott, hogy műhibát követett el. És az a szemét dög még belső információkat is leírt egy munkahelyi megbeszélésen elhangzottakról. Ezeket az infokat nemcsak nekünk írta le, hanem több embernek elmondta telefonon is. Ezek persze mind a megrágalmazott kolléganővel kapcsolatosak, aki most fel akarja jelenteni, mert nagyon rossz fényben tünteti fel, és már a főnöküket is sikerült ellene hangolnia. Az a kérdés, hogy a feljelentést milyen jogcímen teheti meg? Rágalmazás? Becsületsértés? Titoktartási kötelezettség megszegése? Vagy ezek mind?

sheep # 2010.01.26. 09:33

Köszönöm a gyors választ!

sheep # 2010.01.26. 09:33

Köszönöm a gyors választ!

sheep # 2010.01.26. 09:32

Köszönöm a gyors választ!

laeyer # 2010.01.26. 09:24

Zaklatásért jelentsd fel, a minősített esete. Ne várj az ügyészre, írj egy feljelentést. A bíró hozhat olyan határozatot, hogy eltiltja a foglalkozásától, de ez majd az ügy vége lesz.

sheep # 2010.01.26. 09:19

A férjemnek 5 éve viszonya volt egy nővel, akivel szakított. Az illető nem törődött bele (pedig ő is családos), ezért zaklatni kezdett minket sms-ben, telefonon, személyesen, még ismerősöket is felhívott és mocsokságokat mondott rólunk. Anyukámat is felhívta. Akkor egy ügyvéd azt mondta,nincs mit tenni (ez 2006-ban volt), változtassunk telefonszámot. Én megtettem, de a férjemnek a munkája miatt nagyon körülményes lett volna. Rendőrségi ügyek is voltak, éjjel 2-kor eljött hozzánk és az utcán ordítozott, meg ruhát lopott a szárítónkról. Akkor egy időre leállt. Most novemberben megint kezdte, először a férjemet, 2 hete engem is zaklat. (Ennyit a számváltoztatásról). Lelkileg terrorizál, burkoltan fenyegetőzik, gyalázkodik, teljesen kikészít. Éveket vett már el az életemből. Amúgy pszichológus, és egy családsegítő szolgálatnál dolgozik. Fel fogom jelenteni zaklatásért, már kértem időpontot az ügyésztől, de vajon azt is figyelembe veszik, hogy visszaél a szaktudásával? Mert megérdemelné.
Egyébként nem csak minket zaklat, mindenféle ügyekkel hívogat mindenkit (persze minket azért mindig belekever), már az agyára megy a fél városnak.
A hétvégi házunkat is rendszeresen látogatja, eteti a macskáinkat, hiába figyelmeztettük. Ha emögött pszichés zavar áll, hogyan engedhetik, hogy dolgozzon, főleg ilyen munkakörben?
Milyen kilátásaink vannak?

Szofisztikált # 2009.12.07. 11:30

Kedves Egyjogász!
Én örülnék a legjobban ha a "kutya sem szólna utánam". Igen, férfi létedre nem találkozol ilyen problémával. És, ez a probléma a férfiakkal, mert ezt ők soha nem fogják megérteni.
Nemcsak kellemetlen, de zavaró, és idegesítő, nap mint nap végighallgatni ezeket.

Mind1, azért köszönöm a válaszokat...

Egyjogász # 2009.12.07. 10:53

Húúú, most látom, a többiek de komolyan vették ezt a jelentős problémát...

Szerintem a büntetőfeljelentés, APEH, jegyző, stb. feljelentés mellett be kellene hívni az ENSZ rendfenntartó csapatokat is, akik lekaratéjozzák a malterkeverő gyereket, ha utánaszól egy jócsajnak...:)

Egyjogász # 2009.12.07. 10:48

Most dicsekszel, vagy panaszkodsz???:))

A problémádon egyébként az idő segíteni fog, múlnak az évek, és a kutya sem fog utánad szólni...

A munkavédelmi felszerelés problémát meg nem nagyon értem, azt szereted, ha munkavédelmi felszerelésben.......szólnak utánad?:))

Ez amióta világ a világ így van, nem láttad pl. a Csak szex és semmi más c. filmat Schell Judittal meg Csányi Sanyival? Ott is beszólnak az útépítők a jócsajnak....

Zseniális ötletem: ne az építkezés mellett menj munkába...

Szofisztikált # 2009.12.07. 10:48

Értem, hát köszönöm akkor...
Be fogom jelenteni mindenképpen, mert legalább megnehezítem kicsit a helyzetüket:)
Akkor muszáj lesz eltűrni, és reménykedni, hog yminnél előbb végeznek a munkálatokkal... (bár megjegyzem, itt is szokásos: 15emberből 3 dolgozik, a többi csak nézi és támaszkodik) :)