Házi őrizet


bufurcka # 2017.12.09. 11:05

Jó napot mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék esetleg valaki tud segíteni a ügyemben. Egy éve vagyok már házi őrizetben. Múlt héten járt le a egy év, most éppen semmit nem tudok hogy mi van mert a dátum szerint lejárt a utolsó 90 nap is de telefonos érdeklődésemre azt mondták majd meg tudom, értesítenek.Volt már ilyen és akkor vissza dátumozót papírral oldották meg.A kérdésem igazából az lenne szeretnék elmenni dolgozni mert semmilyen jövedelemmel nem rendelkezem adtam már be kérvényt de azt írták vissza mivel nincs jövedelmem ezért veszélyesnek ítélik meg hogy elmenjek dolgozni.Én tudtommal semmilyen befogadói kérelmet nem adtam be,édesanyámnál lakom most de ő nem rendelkezik jövedelemmel.Meg lehet e ezt a állapotot szüntetni? Mert személyi hitelt vett fel a kiadásokra. Kényszeríthetik e őt hogy engem eltartson.Én nem is kérvényeztem a házi őrizetem.Előre is köszönöm a válaszokat.

süvi82 # 2017.12.10. 11:00

elöször is tudni kellene hogy miért vagy ilyen hosszu ideje házi őrizetben!!!vagyis mi az ügyed nagy vonalakban?

bufurcka # 2017.12.12. 13:46

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem a vád ellenem .Vádemelés még nem történt nyomozati szakaszban van a ügy.A nyomozó szerint már ő lezárta a ügyet de ezt még szeptemberben közölte.Ma kaptam meg a értesítést 60 nappal meg hosszabbították megint.Így már több mint egy éve vagyok házi őrizetben.

Véleményem # 2017.12.20. 11:11

bufurcka

Minimum egy kirendelt védőd kell, hogy legyen ez 100%, őt kérdezd mi miért történik és mit lehet. Itt nem kapsz választ.

bufurcka # 2017.12.20. 11:58

Van kirendelt védőm de választ tőle se kapok. Annyit közölt amíg nem lesz tárgyalás ő semmit nem tud csinálni ne is zaklassam kérdésekkel.Írjak kérvényt de választ úgyse kapok szerinte. Ez így is volt tényleg semmi válasz.

süvi82 # 2017.12.25. 11:21

Én is házi őrizetbe vagyok káb. ker vádja.......én most januárba adatok be ügyvéddel kérelmet....

bufurcka # 2017.12.25. 18:08

Hát már 2 kérelmet is adtam be de választ se kaptam egyikre sem.

B4ndy # 2018.03.07. 07:51

Üdv.
Háziőrizetben vagyok és az érdekelne, hogy milyen kérelmet kell beadjak ahhoz, hogy orvoshoz ill. bárhova kell mennem - pl. hivatalos ügyeket intézni?!
Köszi

Baromállat01 # 2020.11.06. 22:34

Jó estét mindenkinek.
Házi őrizetben vagyok egy egyedi azonosítójel meghamisítása miatt
Kitettem egy kinti származásu autóra egy magyar rendszámot amit találtam.
Tudom,hogy a házi őrizetnek nincs maximuma de mégis meddig lehetek ebben a nyomorult helyzetben
Utólag kiderült erről a rendszámról hogy lopott amit nem én loptam mivel ezt jóval korábban lopták el mint ahogy én megtaláltam
A rendörség lezárta a nyomozást.
Kérvényeztük a házi őrizet feloldását de elutasították pedig munkába kellett volna mennem.
Még mindig fennáll a munkahelyem mivel visszavárnak
Bünismétlésre hivatkozva nem oldotta fel a nyomozóbíró a házi őrizetet
(Most egy kicsit alpári és nyers leszek)
Akkor ennyi eröből soha nem mehetek sehova mert az a k.ba..ott bünismétlésre hivatkoznak????
Egy rendszámcsere a cselekmény amit lefoglaltak plussz még az autót is lefoglalták és nincs a tulajdonomban másik autó
Milyen bünismétlésre hivatkozik az a nyomorult bíró meg ügyész is amikor se másik rendszám nincs amit feltegyek egy autóra sem pedig másik autó amire feltehetnék egy esetleges rendszámot és itt megjegyzem hogy bejelentett munkám van hivatalosan igazolva mégsem mehetek dolgozni.
Van ügyvédem is de a türelem szóval tele van a padlás.Ebben a ge..i országban ekkora bün egy rendszám csere amivel semmi más cselekményt nem követtem el????
Mások meg drogért meg nagyértékü csalásokért gazdasági bűncselekményekért oda mennek ahova akarnak.
Mi folyik ebben a ge... országban
Elismertem a cselekményemet akkor mi a f...omért nem lehet megszüntetni vagy legalább a munkábajárásomra engedélyezni a háziőrizet feloldását???????
Bocsi az indulatosságért de nem vagyok hozzászokva hogy már 3 hónapja munka nélkül itthon vakarjam a t.kömet úgy hogy a fizetnivalók egyre csak gyűlnek

mrkorrekt # 2020.11.14. 22:26

B4ndy, a bűnügyi felügyeletről van egy jó cikk ezen az oldalon:

https://drkiralyeniko.com/…-felugyelet/

vexillum # 2020.12.10. 18:52

Üdvözlöm!
Fiam házi őrizetben van fél év börtön után. Munkát vállalna de ki venné fel őt lábbilinccsel? Van-e olyan reintegrációs szervezet aki alkalmazná vagy merre keresgéljek??? Budapest északi részén lakunk. Érettségije, B kat. jogosítványa, targoncavezetői jogsija, darukezelői vizsgája, számítógép szoftver üzemeltetői iskolája van.
Köszönettel: egy aggódó Édesanya

Slainte # 2020.12.11. 19:13

A házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyelet kizárja a lakáson kívüli munkavégzést, azt a bíróság nem engedélyezheti.

Csaucsau # 2021.06.25. 10:00

Üdvözlet Mindenkinek!

Szeretném megtudni, hogy házi őrizetből elvihető-e valaki szabálysértés pénzbüntetés átváltásából származó elzárásra.
A neten nem találtam rá választ.

Előre is köszönöm az információt!

Slainte # 2021.06.28. 06:22

A bűnügyi felügyelet egy büntetőeljárási kényszerintézkedés, nincs kihatása az elzárás végrehajtására. Természetesen, ha az elzárást az illető letöltötte vagy kifizette, és a bűnügyi felügyelet még tart, akkor folytatni kell.

Kogeza # 2021.06.28. 16:43

Csaucsau

Slainte által írtakkal ellentétben én nem vagyok biztos benne, hogy "elvihető" a személy.

Ha valahol, akkor a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról 2013. évi CCXL. törvényben kell keresni a választ, méghozzá A végrehajtás rendje fejezetben.

A Bvtv. 14. § (5) bek. szerint a szabadságvesztés és a kényszerintézkedés foganatosítása az elzárás, a közérdekű munka, a közérdekű munka helyébe lépő szabadságvesztés, a pénzbüntetés helyébe lépő szabadságvesztés és a javítóintézeti nevelés végrehajtását megszakítja.

Meglátásom szerint - analóg módon - a fenti szabály a szabálysértési elzárásra is vonatkoztatható, és ha a kényszerintézkedés elrendelése megszakítja az elzárás végrehajtását, akkor a kényszerintézkedés foganatosítását nem szakítja meg az elzárás.

Kogeza # 2021.06.28. 19:11

A Bvtv. 14. § (6) bek. talán még inkább alátámasztja az általam írt álláspontot.

Slainte # 2021.06.29. 07:09

Kedves kogeza,

én analógiára biztos nem hivatkoznék, mivel az a büntetőjogban (ideértve a büntetés-végrehajtási jogot is) szigorúan tilos. Ha a törvény taxatíve felsorolja, hogy „a szabadságvesztés és a kényszerintézkedés foganatosítása” milyen büntetések végrehajtását szakítja meg, egész biztosan nem lehet azt „analóg módon” olyan más büntetésre is alkalmazni, amit a törvény nem jelöl meg.

Ehhez képet a Bv.tv. 14. § (6) bekezdése igényel értelmezést, mert az valóban a szabálysértési elzárásra vonatkozik (a Bv.tv. 2. § d) pontja alapján egyértelmű, hogy a pénzbírság helyébe lépő szabálysértési elzárás is szabálysértési elzárás). Eszerint „a szabadságelvonással járó büntetés és intézkedés, valamint a kényszerintézkedés foganatba vétele a szabálysértési elzárás végrehajtását megszakítja”. Ennek primér nyelvtani értelmezése alapján valóban tűnhet úgy, hogy bármiféle kényszerintézkedés (büntetőeljárási? szabálysértési? közigazgatási?) esetén a szabálysértési elzárás végrehajtása kizárt (megszakad). Ez azonban ahhoz az abszurd eredményhez vezetne, hogy akár egy távoltartás, sőt egy lefoglalás vagy rendbírság alkalmazása is kizárná a szabálysértési eljárás végrehajtását. Ezért határozott álláspontom szerint a rendelkezés elején található szűkítés a kényszerintézkedésre is vonatkozik, azaz csak a szabadságelvonással járó kényszerintézkedések (őrizet, letartóztatás, előzetes kényszergyógykezelés, az Eu.tv.-ben és az Nbjt.-ben meghatározott szabadságelvonások) szakítják meg a szabálysértési elzárás végrehajtását, a csupán szabadságkorlátozással járó bűnügyi felügyelet nem. Ezt támasztja alá az is, hogy a Bv. tv. hatálya kizárólag ezekre a kényszerintézkedésekre terjed ki (Bv.tv. 2. § b) és c) pont).

Úgyhogy tisztelettel fenntartom a korábbi álláspontom.