BTK 329 / A II.


advance # 2006.04.04. 15:14

Kedves Nick!

Egy korábbi fórumon kérdeztem tőled egy ismerősöm ügyében. Õt BTK 329/A bűntettével vádolják. (még nincs vádirat). A büntetési tétel igy szól, hogy "..3 évig terjedő"..

Akkor kérdeztem tőled, hogy mire számíthat és mondtad, hogy szinte kizárt a letöltendő.

Azóta viszont olvasgatva a fórumot azt tapsztaltam, hogy ilyen esetben annyi rendbelinek minősítik a cselekményt, ahány szoftv. cég sérelmére találnak programot, igy nagyon valószinű a többrendbeliség, halmazat.

Úgy is azt mondod, hogy kizárt a letöltendő (büntetlen előélet mellett) - természetesen a szélsőségeket és a rendhagyó eseteket kivéve - ha valakinél többrendbeli három évig terjedő bűntettel vádolnak valakit?

És bemásolnék egy tőled származó beírást a megszerz. - tartás fórumból:
"A büntetéskiszabásra vonatkozó bírói gyakorlatot ismerve - meg a Btk rendszerében - ez az enyhébbek közé tartozik. Lásd pl. épp azt, amit kérdeztél: előzetessel nem kell számolnod. És kirívó esetet kivéve végrehajtandó szabadságvesztéssel sem. De persze, ha az a védekezésed, amit eddig írtál, akkor ne erre számolj, hanem törekedj a felmentésedre. _________________Nick Name "

Ezt csak azért írom be, hogy lásd, hogy nem csak úgy kérdezek bele a vakvilágba, hanem körüljárom a dolgokat és visszaolvasok...