Perköltség


Szecsike # 2006.11.21. 16:30

Köszönöm szépen a válaszodat.
A biróság egyébként az illetékhivatalt értesitette és igy az illetékhivatal tetette rá a jelzálogot a biróság megbizásából, igy gondolom az illetékhivatalnak kell levetetnie is azt.
Egyébként azóta már eltelt öt év. Sajnos nem tudtak róla, hogy ez az összeg rá van terhelve, csak most a hitel kapcsán vették észre.
Az öt év eltelte miatti kérdésem az lenne, hogy az igazi adósnál már elévült ez a dolog?

Lhotse # 2006.11.21. 15:36

Bocsánatkérést ne várj. Azonban a végrehajtási jogot (gondolom erről van szó) nem a bíróság jegyezteti be az ingatlanra, de ott kell élni végrehajtási kifogással (jelesül, hogy az adós, nem adós :) tehát nem tartozik...). Ezt, - ahogy olvasom - megtette a hölgy. Most már "csak" várni kell a bíróság végzését, aki majd értesíti a földhivatalt is. A három hét ezekben az ügyekben nem idő. Majd ha 3 hónap is elmúlt válasz nélkül, kezdhet a hölgy aggódni...

Szecsike # 2006.11.21. 12:38

Sziasztok! Leirnék egy esetet melyről szeretném kikérni a véleményeteket. Szóval: ifj. SZJ és ifj. SZJ-né alperesek voltak egy perben mely pert elveszitettek, ezért a perköltséget nekik kellett volna kifizetniük. A perben SZJ édesapja (id. SZJ.) is részt vett mint tanú. A perköltséget azonban ifj. SZJ és neje nem fizették ki, igy a biróság elküldött egy papirt az illetékhivatalnak, hogy terheljék rá az ingatlanjukra. Ezen a papiron viszont (gondolom tévedésből) nem ifj. SZJ, hanem id. SZJ (az édesapa) adatai szerepeltek, ezért az illetékhivatal az édesapa házára terhelte az összeget, pedig ugye Õ csak tanú volt. Most ott tart az ügy, hogy id. SZJ felesége irt egy levelet a nevezett biróságra (férje ugyanis közben elhúnyt), hogy tévedésből terhelték az összeget a házára és kéri annak levételét. Ennek lassan már három hete de még nem jött válasz az ügyben, pedig özv. SZJ-né el hitelfelvétel közepén van és a tiszta tulajdoni lap hiánya gátolja meg benne, hogy a hitelt felvehesse.
Van erről valami véleményetek? Ezt megteheti egy biróság? Legalább irnának egy "bocsánatkérő" levelet és hogy minél előbb intézkedni fognak, de semmi.