Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

Dzsémszbond # 2008.02.15. 06:27

Mindenki figyelmébe!

Az előzetes mentesítéssel a terhelt megszabadul a büntetett előélethez fűződő joghátrányoktól, de...
Az IRM szervek valamint a VPOP nem minden beosztáshoz látja elégségesnek a tiszta "erkölcsit".
A bűntettesek és a bűügyi nyilvántartás két különböző dolog és van ahol FEDDHETETLEN ELŐÉLET a követelmény!

A keresztlányával szemben az eljárást megtagadó hivatalos személy helyesen járt el és nem lett volna szabad megbüntetni.Jogorvoslattal kellene élnie, mert az elfogultság bejelentése természetes dolog, sőt kötelezettség is!

Szép napot!
Váradi Laci

tzsan # 2008.02.15. 05:33

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a folyamatban lévő ügyet hogy jelenítik meg az erkölcsiben?Vagy esetleg csak hónapok multán fogom megkapni,mikor vége lesz az ügynek?
Köszi előre is a választ,ha tudtok valamit erről.

kapitany82 # 2008.02.14. 18:59

Köszönöm. Az egyik rokonom, aki rendőrként nem volt hajlandó eljárni a keresztanyjával szemben kötelességszegésért kapott 3év felfüggesztettet és lefokozták őrmesterként, így távoznia kellett a cégtől, szintén jelentkezni akar a Vám és Pénzügyőrséghez. Ő is előzetes mentesítésben részesűlt mint én. Kérdésünk lenne, hogy neki hivatalos személyként elkövetett bcs. miatt lehet-e jelentkeznie hivatásos állományba, valamint a nemzetbiztonsági vizsgálaton (mert állítólag van a VPOP-nél) fennakadhat-e annak ellenére, hogy mentesítést kapott. Vagy az előzetes mentesítés véd ez alól?
Előre is köszi, nagyon készséges vagy Obudafan!

ObudaFan # 2008.02.14. 18:16

Igen.

kapitany82 # 2008.02.14. 11:39

Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni. 2006-ban a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt 2év próbaidőre felfüggesztve. Azzonnal előzetes mentesítésben részesűltem. Kérdésem lenne, hogy jelentkezhetek-e a tűzoltóság vagy a vám és pénzügyőrség sorállományába. Az ügyvédem szerint igen. Válaszotokat előre is köszönöm.

tzsan # 2008.02.14. 04:32

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni.
Kb 2 hete megvádolt a munkáltatóm, több kollégámmal együtt.Rendőrségi ügy lett belőle,viszont én nem csináltam törvénybe ütköző dolgot. Volt házkutatás,és minden egyéb,rabosítás is.A kollégáimnál találtak lopott dolgokat,de nálam nem.Nincs még vége az ügynek,valószínű, hogy a bíróságra kerül. Mivel a munkáltatóm gyanúsított meg,meg is szünt a munkaviszonyom,de közös megegyezéssel,mert nálam nem volt semmi lopott cucc. Kérdezni szeretném, hogy fog kinézni az erkölcsim, amire tegnap adtam fel az igénylést a postán?

ObudaFan # 2008.02.13. 19:32

A szabadságvesztés kezdőnapjától számított 5 év 6 hónap + 5 év elteltével kérheted a mentesítést az ügyben elsőfokon eljárt bíróságtól.

endru10 # 2008.02.13. 19:21

Üdv.
Informáciot szertnék kérni.
2000 06.honapban elkövettem egy sikkasztást.5év 6hónap fegyházbüntetést kaptam.2004 06.hónapban szabadultam kedvezménynyel.A kérdésem az lenne kérvényezhetem e az erkölcsi bizonyitványom tisztává tételét,és hogy mit kell irni a kérelembe.Köszönöm.

ObudaFan # 2008.02.12. 20:25

A bűnügyi nyilvántartásból való törlés után. De az nem holnap lesz.

andorcsek # 2008.02.12. 06:49

szia és a tövénybe meghatározott idő után sem kérhetem,utána sem mentesülök?

lafead # 2008.02.11. 19:04

Andorcsek, nem kapsz igazolványt, vagyon elleni bcs miatt ítéltek el, jelen esetben, tök mindegy, nem te voltál a tettes, akkor is elítéltek, és hát a bűnsegédként tevékenykedni sem piskóta.....

ObudaFan # 2008.02.11. 17:25

Nem pont rossz időben voltál rossz helyen, hanem speciel segítetted ennek a bűncselekménynek az elkövetését, legalábbis a jogerős ítélet szerint. Nem fogod megkapni.

andorcsek # 2008.02.11. 14:18

szia igen voltam büntetve 20-ével ezelőtt is,és most legutoljára 10-ével ezelőtt letőltendő 3-év 6 hónapra itélve jogerősen le is ültem.Erőszakos büncselekmény volt,de én mit bünsegéd ,a vádiratban ugy volt le irva jelenlétével hatot társaira ezért itéltek el.ÉN nem csináltam semmit csak pont rosz időben rosz helyen voltam,két barátom követte el a rablást.

lafead # 2008.02.11. 13:40

Andorcsek, most akkor hány bcs-t követtél el???Mert még lentebb egyről volt szó, most már kettőről. Meg nem ártana tudni az ítéletet, vagyis mire ítéltek, annak jogerejét sem...

andorcsek # 2008.02.10. 08:09

szia! az a kérdésem lenne ,voltam büntetve 20 ével ezelőtt erőszakos büncslekményért ,és volt egy büntetésem 10-ével ezelőtt is az is szintén erőszakos bümcselekmény volt.Az kérdésem az lenne mivel elvégeztem a vagyönőri tanfolyamott a bizonyitványt megkaptam már most egy hónapja és szeretném kikérni a rendörségtől a vagyönőri igazolványt ki fogják-e nekem adni vagy ne is probáljam meg kérni?

peter83 # 2008.02.08. 01:13

Tényleg? Hát ez nagyon jó! Köszi szépen a segítséget! :)

lafead # 2008.02.07. 18:40

Peter83, tiszta lesz!

peter83 # 2008.02.07. 10:51

Ja, még csak annyit, hogy ha nem lenne emiatt tiszta a bizonyítvány, akkor mennyi idő múlva vállalhatok olyan munkát, amihez kérnek erkölcsi bizonyítványt? Előre köszi!

peter83 # 2008.02.07. 10:46

Sziasztok!
2007 július 2-án megbüntettek ittas vezetésért, egy évre elvették a jogsimat, + 10 ezer Ft pénzbüntetés. Volt rabosítás, meg minden. Most pedig szeretnék elmenni hajóra dolgozni, viszont be kell mutatnom az erkölcsi bizonyítványt. Érdeklődnék, ha mostanában kiváltanám az erkölcsit, akkor tiszta lenne-e? Előre is köszönöm a választ!

ObudaFan # 2008.02.06. 18:58

Nincs mit.

marant # 2008.02.06. 18:09

ObudaFan!

Köszönöm megnyugtattál :)miután leírtam már gondoltam, hogy nem az igazi a megfogalmazás :)

mégegyszer köszönöm

ObudaFan # 2008.02.06. 17:44

hosszúmosoly!
5 év alatt elévül, de a vh. cselekményekkel ez az elévülési idő megszakad.

marant!
Ez nem büntetőügy volt, tiszta lesz az erkölcsi. (Erkölcsit egyébként bárki kaphat, csak valakinek elég gyatrán néz ki.)

marant # 2008.02.05. 21:43

Sziasztok!
Évekkel ezelőtt megbüntettek a bkvn...az ügy bíróságra került ahol az itélet értelmében ki kell fizetnem a büntetést a járulékos költségekkel együtt.
Kaphatok ln ezek után erkölcsi bizonyítványt?
Előre is köszi

hosszumosoly # 2008.02.05. 12:33

Sziasztok!
Az én kérdésem a következő lenne:elévül valaha az illetéktartozás?És ha igen,akkor mennyi idő után?
Ugyanis 10 éve volt egy igen nagy összegű tartozásom,amit nem tudtak behajtani.Most szeretnék venni valamit a nevemre de félek nehogy rátegyék a kezüket a régi tartozás miatt.Nagyon sürgős lenne!!!Előre is köszi.

ObudaFan # 2008.02.05. 12:05

Nincs mit.