Fórum alkotmányjog újabb elöl     új hozzászólás


ALKOTMÁNYJOG - Minden, amit tudni akarsz a...

Zoltán György # e-mail 2004.03.09. 22:14

Senki sem hivatkozhat idős kori leépülésre, amíg aktív munkát végez!

the big cat # e-mail 2004.03.10. 00:40

Hát nem tudom, hogy itt hol volt alázás, illetve tudom, egyenlőre még csak Attila provokálta, és megértem, ha erre nem igazán akart reagálni.

Azt is megértem, ha egyszerűen nem akart ebben részt venni. Miért kellene ő hozzá? Az Õ döntése, nem ő szervezte, ha nem akar benne részt venni, hát nem.

Kommunistázás, bolsizás, románozás, vagy akármi meg egyáltalán nem idevaló, ezt a stílust el lehetne vinni innen nyugodtan a politikai fórumokra. Nem értem, hogy miért fáj az itt pár embernek, hogy itt nem kötelező rohamosztagokba szerveződni és agyament módon tönkretenni minden értelmes kommunikációt azzal, hogy agymosott politikai szólamokat eregetnek egymás felé.

Madar #   2004.03.10. 07:51

Egyetértek, bár csak vendég vagyok. Tényleg, ki ez a Szilágyi Úr és hogyan rúgta össze a port BDA-val?

Szerintem:
Bolsevikok Magyarországon nem nagyon vannak, idióta aki ezzel a jelzővel illet valakit csak azért mert személyes konfliktusa van.

A "románozás" szó nehezen értelmezhető: ha románra azt mondják, hogy román, akkor egy (nem feltétlenül szégyellnivaló) tényt állítanak, ha pedig nem román az illető akkor pedig tévedésről, vagy a "bolsevikozáshoz" hasonló idiozizmusról van szó.

Sok fórumot olvastam és a legtöbbről leszoktam, ez itt egy jó fórum, ne tegyétek tönkre.

Legislator # e-mail 2004.03.10. 12:37

A politikát szerintem is jó mellőzni a fórumról. Itt személyiségi jogot sértő állítások hangzottak el. Helyénvaló lenne Attilának megkövetni Dr. Szilágyi Károlyt. A "román" szóhoz annyi adalékot fűznék, hogy erdélyi magyarra mondani halálos bűn. E szónak nincs különösebb konnotációja jogászkörökben, főleg, ha idevesszük, hogy az egyik néhai jogászprofesszornak is ez volt a családi neve:))).
Kérem, hogy mindenki nyugodjon meg, és zárjuk ezt az incidenst.

Sunshine after the rain.

Leiterjakab # e-mail 2004.03.10. 13:51

És miért nem beszél senki az alkotmányjogról?

Leiterjakab

Béres-Deák Attila # e-mail 2004.03.11. 19:05

Kedves Gyulám!
Miért kéne megkövetni Károlyt? Azért, mert Te is már csak fantázia névem írsz a fórumra. Eddig kiírtad te is a teljes nevedet. Mostmár nem mered.Nyilván ez azért van, mert Károly annak idején engem cenzorált. Ott lett világos, hogy a szocik "keze ide is betette a lábát." A találkozó kapcsán azért ellett volna Károlynak nyilatkozni, mert a jogifórumot alapvetően az általad indított "államigazgatás" alapozta meg. Mikor elkezdtünk ott komolyan, meg a többi topikban is válaszolgatni akkor futott fel ez a fórum. Ordernek, neked, Józsinak, nekem jól esett volna, ha Károly csak méltatta volna is a találkozót. Ha még anyagi lépéseket is tett volna az még hab lett volna a tortán.
A másik: persze, hogy politizálunk. Amikor jogi köntösbe bújtatják egy ország égető problémáját, akor a jogászoknak igenis meg kell szólalniuk. Nem az agyament ötleteken kell vitatkozni, hanem azt kell kimondani, hogy aki kimondta az egy báb, azt sem tudja mit beszél és "hülye gyerek" tanácsadóinak szolgáltatja ki az ország politikai közbeszédét. Maarnak azt üzenem, hogy igenis vannak Magyarországon bolsevikok. Sajnos többen, mint a kőkemény átkosban. Sajnálom. hogy nem az emberi tartás, az erkölcsösség, a keresztény szellemiség dominál Magyarországon, hanem az elvtelenség, erkölcstelenség és a megalkuvás. Ha ez nem jogi téma, akkor a jogot felejtsük el és egy tapottat sem szabad annak érdekében tenni, hogy megtanuljuk. Egyébként legfőbb felháborodásom oka, hogy Károly cenzorálásának hatására az általam nagyra becsült Gyula felhagyott azzal, hogy e fórumon saját nevét feltüntesse. Ezért viszont Károlynak kellene megkövetni a fórum minden hozzászólóját.

attika

Szilágyi Károly # e-mail 2004.03.11. 19:48

A bolsevik elvbarátoktól induló fejtegetéseket kérem NE ITT, hanem az erre a célra nyitott topikban folytassák, folytassuk:
http://www.jogiforum.hu/forum/33/2193

Zoltán György # e-mail 2004.03.11. 19:50

Szeretném tájékoztatni az olvasókat, hogy egy másik topicban megírtam a véleményem a határon túli magyarokról:

"A határon túli MAGYAROKRÓL (mert ügye MAGYAROK, mint Bethlen Gábor, vagy Hunyadi János), csak annyit, hogy nem Õk mentek Romániába, hanem a határt vitték odébb, amibe nem sok beleszólásuk volt!!!
Elnézést, ha valamit rosszúl mondtam!"

Sok erdélyi Magyart ismerek, Magyar névvel!
Laktam két gyerekkel átmeneti "ROMÁN" szálláson, ahova 4 éven keresztűl azért nem jutottam be, mert mindannyian Budapesten született Magyarok vagyunk. Sőt nem egy embernek ott voltam az esküjén!

Mind a mai napig LEMAGYAROZNAK, de nem sértődőm, mert ez nem bántás, csak más közösség! Még mindig jobb, mintha meleg lennék! (Ez az én egyéni véleményem!)
Én meg CSÁNGÓZOK, és azt nem eszik igazán, de nagyon jóban vagyok sokukkal!

Ismerek negatív példákat is, de azokat hagyjuk!

Madar #   2004.03.11. 22:10

Elnézést Szilágyi Úrtól, de a belinkelt fórumnak sok értelme nincs, ha nem elérhető a fórumok listájáról közvetlenül.

Attilától kérdezem: hány éves vagy és honnan vannak a statisztikáid a bolsevikok számát illetően?
Mi az hogy bolsevik?
(Csak szeretnék biztos lenni benne, hogy sem én sem a feleségem nem az. Ja meg hogy lehet-e örökölni, mert éppen babát várunk)

Zoltán György # e-mail 2004.03.11. 22:15

Madar!
Felesleges cinikusnak lenni, nem vezet sehova, csak romból!!

Szilágyi Károly # e-mail 2004.03.11. 22:53

Madar: a témakör megjelenik a listában, ld. http://www.jogiforum.hu/forum/33

Béres-Deák Attila # e-mail 2004.03.11. 23:01

Madar! Sajnos lehet örökölni. Ez nem a gének útján, hanem a tudattal öröklődik. Ha a születendő gyermekedet a jóra tanítod, akkor nem kapja el, ha nem akkor sajnos igen. Nincs statisztikám csak tapasztalatom. Egyébként 44 éves vagyok. A 20-as éveim elején volta, amikor a hithű kommunista tanárom mondta, hogy ez a "Medgyessy bajt hoz a pártra!" Ez a Medgyessy és a mai miniszterelnök egy és ugyanaz a személy. Már akor is csípte a szeüket a tudatlansága, a jellegtelensége. Látod mára sem fejlődött.

attika

bellicus # e-mail 2005.10.20. 08:29

Szó volt itt arról, hogy erdélyi magyart románnak nevezni sértés.
Az az érdekes, hogy sok nyelven nem is lehet oly módon beszélni, ahogy mi szoktunk.
Például a román „nationalitate” vagy a francia „nationalité” szószerint nemzetiséget jelent, ők mégis állampolgár jelentéssel használják.
Sok félreértésre ad okot például az, hogy ha egy magyar mondjuk egy genfiről beszél, azt mondja rá hogy „francia” (francais), a franciák ezt másként fejezi ki: „francophone”, ami azt jelenti francia beszédű.
Romániában az autochton románok nem is értik, hogy miért vallja magát magyar nemzetiségűnek egy székelyudvarhelyi ember, amikor az útlevelébe az van írva: NATIONALIATE: ROMANA.
(A mi fogalmaink szerint egy francia nemzetiségű, svájci állampolgárságú személy, a franciák szerint svájci nemzetiségű - nationalité suisse - és francia nyelvű - francophone)

Legislator # e-mail 2005.11.22. 12:57

Ez egy igen értékes nyelvi fejtegetés. Köszönjük. Ugyanígy nehéz elkülöníteni, vagy egyáltalában megjelölni más nyelveken a kettős/többes állampolgárság kifejezést.

Sunshine after the rain.

Rexor # e-mail 2005.12.15. 10:47

Szerintem ennek az lehet az oka, hogy talán a legtöbb nemzetiség (illetve különböző anyanyelvű ember) a mi régiónkban található Európán belül. Gondolhatunk akár a Habsburg birodalmon belüli nemzetiségi kavalkádra (kb 8-10 különböző nyelvvel és nemzetiséggel). Franciaországban alapvetően mindig a francia volt az uralkodó nyelv, legjobb tudomásom szerint nem is voltak ott igazán nemzetiségek, talán ezért nem is alakult ki a nálunk nemzetiségnek nevezett szóhasználat. Tényleg érdekes volt ez a nylevi fejtegetés szerintem is.

Legislator # e-mail 2005.12.16. 13:34

Igen. És mikor megyünk végre az Ibolyába:))?

Sunshine after the rain.

the big cat # e-mail 2005.12.16. 15:08

Rexor, az a helyzet, hogy elég komoly hibába estél, Franciaország a mi fogalmaink szerint történelmileg is soknemzetiségű ország, az más kérdés, hogy a farncia alkotmány nem ismeri el ezeket a nemzetiségeket.

A történelmi nemzeti kisebbségei közül a legnagyobb az oxitán, kb 10 millió ember beszéli azt a nyelvet, 3 milliónak az az első nyelve, a breton kelta, a baszk, a katalán, az elszászi német milliós nyelvi kisebbségek, ezen túl pedig vannak a modern bevándolrás következtében kialakult milliós nyelvi kisebbségek.

A francia nyelvjárásai között esetenként a német nyelvjárásoknál is nagyobb különbségek vannak, a délfrancia nyelvjárásban készült tvfilmeket rendszerint feliratozzák.

Úgyhogy Franciországban csak (volt) annyira uralkodó nyelv a francia, amennyire a soknemzetiségű Magyarországon a magyar.

Az más kérdés, hogy a nacinalizmus és a nemzetállammi ideológia hazájában soha nem ismerték el a nyelvi/kultúrális különbözőségeket kisebbségnek, úgy ahogy azt mi értjük.

GuMipOkE # e-mail 2005.12.16. 17:45

Igen, többek között nyugaton ezért sem értik a kelet-európai etnikai problémákat.

dr Zákányi Csaba # e-mail 2005.12.19. 15:40

Bennem erről az a kérdés merült fel, hogy akkor a franciák buták, vagy bölcsek?

szabadgondolkodó

koba853 # e-mail 2006.02.02. 13:28

Jó napot kívánok!

Az lenne a kérdésem,hogy nekem,mint férfinak van-e jogom és lehetőségem a volt barátnőm abortusz műtétének elvégzéséről kiállítottdokumentumot látni,másolatát megkapni.Magyarul,ha a lány nem hajlandó nekem megmutatni,akkor kikérhetem-e a műtétet végző intézményben?

Köszönöm.

the big cat # e-mail 2006.02.02. 14:00

Amellett hogy össze vissza rondítod az összes topikot, ennek mégis mi köze a témához?

Legislator # e-mail 2006.02.07. 12:02

Nietzsche szerint buták a franciák, persze önmagában nekem már a kérdés sem mond semmit.

Sunshine after the rain.

dr Zákányi Csaba # e-mail 2006.02.07. 16:47

Kedves koba!
Természetesen volt barátnőd semmiféle eü. dokumentációját nem kaphatod meg a hatályos jogszabályok szerint. Sem mint "férfi", sem pedig úgy, mint az elpusztított picibaba valószínű apukája.
Erre csak a "beteg" - ezesetben az ex barátnőd - ill. a "hatóság" jogosult a megfelelő jogszabályi feltételek esetén.

szabadgondolkodó

monih # e-mail 2008.10.18. 13:01

Tisztelt Jogászok!Én az iránt érdeklődnék, hogy lehetséges -e népszavazást kérni a következő kérdésre: -Akarja-e Ön,hogy a parlamenti képviselők létszáma 386-ról 101 főre csökkenjen?Előre is köszönöm

Legislator # e-mail 2008.10.18. 13:09

Miért 101?

Sunshine after the rain.