Halál utáni öröklés testvérek közt


Norma2 # 2019.06.28. 21:24

És ha az illető "jó indulatára" vagyok bízva hogy kifizeti e a rám eső többlet részt, van arra mód hogy jogi útra tegyük ezt? valami szerződés kérése, vagy bármi amivel hivatalosan járna nekem?

Norma2 # 2019.06.28. 21:21

Elnézést, még egy dolog lemaradt, azt szeretném megkérdezni mi van akkor, ha az eljárásban feltüntett ingatlan értéke, más mint az eladási ár. Kereken 500e ft al többért történne az eladás. Namost erre kérik az én alá írásom is.
Ha most én aláírom, akkor törvényileg csak a hagyatéki eljárásból kapott papíron feltüntetett ház érték alapján járó (ott szereplő) tiszta érték jár nekem? (ami ugye 500e ft al kevesebb értékből lett kiszámolva. És magán úton kéne hogy várjam az illetőtől a rám eső rész kifizetését?
Vagy hogy történik ez ha magasabb áron történik a ház értékesítése mint ami az eljárásban megállapítást nyert (mint érték).

Norma2 # 2019.06.28. 20:47

Sziasztok

Szeretnék egy kis segítséget kérni pár dolog nem egészen tiszta.
Meghalt apának a testvére, és a hátra maradt lakás meg lett hirdetve. Még nem történt meg az eladása, de már kaptam felszólítást hogy illetéket fizessem be az ingatlan után. Ez normális dolog? Nem csak az után kell hogy elkelt a lakás?

2. Én most befizetem, ha megvették és kifizették a rám eső részét a lakásnak, az után megint kell fizetnem majd?

3. Amikor az eljáráson voltunk az érintettekkel, /amikor megbeszéltük hogy ki miről mond le, mire tart igényt stb/
akkor volt egy egyszeri díj, valami 60-70e ftról ami az eljárás díja volt, ha jól értettem. Namost ezt egyben kifizette 1 ember, mondván a többiek majd oda adják neki.
Igen ám, de erről ő kért számlát, amit vissza is adott a jegyzőnek ott helyben, és ezt csatolták a többi beadott számlához (temetési költség stb) tehát a többi temetési számlával együtt oda adta a jegyzőnek. Vagyis ha jól értem ezt le fogják vonni a ház árából, és ennek az illetőnek vissza fog járni a számlákon szereplő összeg.
tehát az eljárás díja is, mely esetben, akkor én duplán fizetem ki nemde?

Előre is köszönöm.