Adományadó


osztap # 2022.03.17. 16:38

Ez jól ismert csalás, saját Wikipedia-oldala is van. Jó hosszú.
https://en.wikipedia.org/…nce-fee_scam

Sok fedősztori van, a lényeg mindig az, hogy fizess előre egy kisebb összeget, és annál nagyságrendekkel nagyobbat fogsz kapni vissza. Huszonöt éve a mese arról szólt, hogy nigériai hercegek próbálják megkapni sokmilliós apai örökségüket, de nincs pénzük banki átutalásra/közjegyzői díjra. Ha segítesz pár száz dollárral, te is kapsz egy milliót az örökségből. Mostanra ezt túl sokat ismerik, le kellett cserélni haldokló francia öregasszonyra.

drbjozsef # 2022.03.17. 16:13

Brigitta39,

Full kamu. Nagyon gyorsan felejtsd el.

jozsi76 # 2022.03.17. 15:41

Ezt a facebokon nyomatják folyamatosan hogy rákos és meghal és örököst keres meg eladományozza a vagyonát. El ne hidd és küldj neki akár 1 forintot is. SOHA sem kapnál egy vasat sem !!!

Brigitta39 # 2022.03.17. 14:13

Üdvözlök mindenkit!
Nem tudom jó helyre írtam e de szeretnék segítséget kérni külföldi adomány ügyben.
Megpróbálom rövidebbre fogni.Nos tavaj elég rossz anyagi helyzetbe kerültem a két gyermekemmel és kétségbe esve kerestem ki tud rajtunk segíteni.Megláttam egy oldalt rá is mentem egy hölgy elmesélte hogy francia orvosok sajnos már nem tudnak segíteni rajta és szívesen adományoza stb.Meg is kerestem emailen.Szóval a hölgy meg fog hallni nincs senkije és szeretne segíte rászoruló családokon.A hölgy francia.Szóval adományt szeretne adni nekem a pénzügyi tanácsadóval kellett felvennem a kapcsolatot majd írta a további teendőt.350 euro befizetését kérte ami elvileg adományadó majd 500 euro átváltási díj befizetését kérné.mivel nekem magyar számlám van.Szóval nem is tudom mi legyen elvileg láthatom a hölgyet is a kórházi ágyon bár beszélni már nem tud .de idáig még nem jutottunk.Miért kell 500 euro átváltási díjat fizetni?Szerintem kicsit sok.Vagy függ az adomány összegétől?Mitől függ ez az összeg mert sehol nem találok róla semmit.kihez forduljak valós e ez az ügy??Kérem valaki segítsen.Megadom az email címem mert elég hosszadalmas elmesélni.1 éve folyik.köszönöm