Jogtalan követelès, jogtalanul kiàllított szàmla


Tadegi # 2022.06.07. 09:56

Nyilván a Coop is azért megy utána ennek az összegnek, mert abban bíznak, hogy ezt mindenki inkább kifizeti.
De tényleg először is attól függ, mi volt a szerződésben, történt-e valóban tükör fel-leszerlés, maradt-e lyuk, tényleg az eredeti posztoló miatt maradt-e a lyuk.
Utána lehet azon gondolkodni, hogy a 62.000 Ft indokolt-e, vagy sem. De a mai gazdasági helyzetben, amikor pont az ilyen munkák iszonyú túlárazottak, valószínűleg még védhető is lenne.

Majordomus # 2022.06.04. 20:16

Kérdés persze.hogy a Coop mit tud ebből bizonyitani,miután az új bérlő full extrásan felújitotta a helyiséget.

Készült átadás/átvételi jegyzőkönyv amit Ciao... aláirt? Mondjuk fotókkal alátámasztva?
.
Mondjuk drb.. nek igaza van mert többe kerülhet a leves mint a hús,bár 12 furat kiglettelése nem kerülhet 62 ezer ft-ba.
.
Kizárt, hogy a teljes felújitás előtt a cég emiatt szakembert hívott volna a javitásra.
.
Annyit még megérne az ügy hogy levélben kérd meg a javitás számláját amit a szaki kiállitott a Coop-nak.
Nem hiszem hogy van ilyen.

Szomorú örökös # 2022.06.04. 18:46

KBS

8000. (És arra jön rá az ügyvédi díj.)

Ezen én is csodálkoztam. Utoljára nekem valamikor 2012-13 környékén volt 5000 Ft a fizetési meghagyás, azóta az ment rendesen feljebb.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.06.04. 06:48

alapból +5000 forintodért
8000. (És arra jön rá az ügyvédi díj.)

drbjozsef # 2022.06.04. 04:33

Ciaobella,

Hogy bizonyíthatom igazamat, hova fordulhatok panasszal? Előre is köszönöm a segítsèget.
Talán tisztázzuk előbb a tényállást. Fúrtál fel a falra 3 darab tükröt, vagy nem? Vállaltad, hogy úgy adod vissza a bérleményt, ahogy volt? Maradtak lyukak a falon, amikor visszaadtad?
Ha igen, igen, és igen, akkor legfeljebb azon lehetne vitatkozni, hogy túlszámlázás esete forog-e fent, vagy sem. Bármilyen eljárást kezdeményeznél, annak a költsége többe lenne, mint 62ezer forint.
Szerintem talán kicsit sok, de ha glettelést+festést+áfa+kiszállást nézem, manapság ennyiért egy festő/villanyszerő/bármilyenszaki rá se nézne a lakásomra.
Én a helyedben elengedném ezt a dolgot, kifizetném, és költsék gyógyszerre.

Ha nem fizeted ki, akkor kapni fogsz tőlük egy fizetési meghagyást (alapból +5000 forintodért), aminek ellentmondhatsz megfelelő helyen és időben (!!!). Ha ezt teszed, perré alakul az ügy, és bíróság dönti el, ennek a többszöröséért pluszban. És hát ha a coop bizonyítja a fentieknek megfelelően az igazát, akkor ezeket is fizetheted.

Ciaobella # 2022.06.03. 22:58

Jó estèt!
Segítsèget, tanàcsot kèrnèk.
A Coop Ztr- től bèreltem egy üzlethelysèget -E.V vagyok- olyan àllapotban vettem àt, ahogyan az előző bèrlő hagyta, tartva a covid negatív gazdasàgi hatàsaitól nem vègeztem rajta àtalakítàst.
2022.02.28.- àval màsfèl èv utàn viszaadtam a bèrlemènyt, most 2022. màjus 27.- i dàtummal.kaptam.egy szàmlàt -eltelt 3 hónap- 62.000 Ft-ról "javítàs/közvetített szolgàltatàs" címen.
Telefonban arra hivatkoztak, hogy 3 tükör helye, amit èn szereltem fel ès le, nem volt kiglettelve.
Erre àllítottàk ki a 62.000 Ft-os szàmlàt (3 tükör utàn maradt 12 db tiplilyuk a falon).
Èn most ezt hivatalosan visszautasítom ès visszaküldöm.
Eközben az új bèrlő màr règ teljes àtalakítàst vègzett az üzleten, azonnal àtvette az üzletet, milliókat nem kímèlve az àtépítèsre (videó van neten az új designról).
Teljesen èrthetetlen az egèsz törtènet, de èn mint egyèni vàllalkozó, mit tehetek a Coop Zrt- vel szemben, aki tènykènt kiàllította a szàmlàt a nevemre?Èrezve a "hölgy" arroganciàjàt akivel kapcsolatot tartottam-(hiàba próbàltam emberi közeledèssel kèrni a követelèsük elengedèsèt), valószínűnek tartom a szàmla megindokolt visszautasítàsàval nem lesz vège a törtènetnek. Hogy bizonyíthatom igazamat, hova fordulhatok panasszal? Előre is köszönöm a segítsèget. Üdvözlettel: F.MàriaEV