Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Áfa-visszatérítési támogatás

Rokata # e-mail 2003.12.08. 17:26

Bocsánat! Az előbbiekben hülyeséget írtam! Természetesen az adó-visszatérítési támogatásra gondoltam! Ezer bocs!

RoK

Rokata # e-mail 2003.12.08. 09:56

Kedves Rexor!
Először is szeretném megköszönni a gyors reagálást!
Én a max. 400000,-Ft-os ÁFA-visszatérítési támogatásról beszélek. A banknál azt mondták, hogy a gyereknek nem jár, mert még nem nagykorú, most a hitel elbírálásának idején. Én erre semmi uatlást nem találtam a korm.rendeletben, csak azt, hogy a kérelem idején kell nagykorúnak lenni, ami szerintem nem a hitelre, hanem a visszaigénylés idejére vonatkozhat, ami jövő nyáron lehet esedékes.

RoK

Rexor # e-mail 2003.12.08. 09:14

Kedves Rokata!

Az Áfát nem lehet visszaigényelni, mivel magánszemély nem tartozik az Áfa törvény hatálya alá, igy az Áfa levonásásnak, tehát visszaigénylésének jogával sem élhet. Az első kérdést nem nagyon értettem, de gondolom ha jövőre már nagykorú lesz, akkor májustól igénybeveheti a támogatást is. De ezzel kapcsolatban célszerű lenne a bankkal is beszélni.

Rokata # e-mail 2003.12.08. 05:28

Tisztelt Jogifórum!
Fiamnak, aki májusban lesz 18 éves, új lakást vásároltunk, ami 2004. szeptemberben fog elkészülni.Az OTP az első részletet áprilisban fogja folyósítani az építtetőnek. A hitel elbírásás ügyintézője telefonált, hogy a gyereknek nem jár ez a fajta támogatás, mert még nincs 18 éves.Kérdésem, mikor kell nagykorúnak lenni a támogatás igénybevételéhez?Mikor kell/lehet az ÁFÁ-t visszaigényelni?
A gyors válaszban reménykedő
Rokata

RoK