Jogosan járt el az APEH? - jövedelemadó behajtása


Béres-Deák Attila # 2003.05.24. 08:35

Sajnos a számlán lévő egész összeget elviheti


attika

Benci # 2003.05.24. 06:07

Kedves Attika!

Hát ennek annyira nem örülök... azért köszönöm a választ. És azt nem tudod véletlen, hogy arra nincs valami szabály, hogy kell-e nekik valami minimális összeget a számlán hagyni (mint egyetlen bevételforrásom számlája), vagy mindent elvihetnek?


A válaszokat elöre is köszönöm!
Tisztelettel:
Benci

Béres-Deák Attila # 2003.05.23. 21:25

Benci!
Innen úgy tűnik, hogy jogosa járt el az APEH.A bevallással elismerted a tartozást.


attika

Benci # 2003.05.23. 19:14

Tiszteletem Uraim!

A következö problémával kapcsolatban kérnék segítséget:
Az elözö évröl maradt 1.033.000 HUF adóhátralékom, melyet az adóbevallásommal el is ismertem. A hónap elején az adóhivatal inkasszó-t rendelt a vállkozói számlám ellen, így 178.000 Ft-ot leemeltek a számlámról, majd a tegnapi napon megjött az elözö havi fizetésem, melyet szintén levett a 15 napos inkasszó. 15 nappal ezelött az elsö 'beszedés' napján beadtam egy részletfizetési kérelmet, abban bízva, hogy megszünik a következö havi fizum érkezése elött az inkasszó. Sajnos ez nem így lett. A poén, hogy az inkasszóról és a hátralékról az értesítést az inkasszó kezdetével azonos napon adták fel, így az egy nappal késöbb érkezett meg :) (rendes húzás volt). Így semmit nem tehettem.

A kérdés, hogy jogosan járt-e el az adóhivatal?
Nem kellett volna-e az inkasszó elött esetleg behívniuk és megbeszélni, hogy hogyan rendezem a fenti tartozást? (semmilyen felszólítás, levél, értesítést nem kaptam az inkasszó elött)
És ami a legfontosabb, nem kellett volna-e valami kevéske pénzt hagyni nekem is, hogy kifizethessem a számláimat, vagy legalább a megélhetésemhez szükséges összeget? (Mert a teljes rendelkezésre álló pénzt levették)

Ebben a hónapban már kölcsönböl éltem, de ez nem megy sokáig...

Kérlek benneteket mondjátok meg, jogos volt-e az adóhivatal lépése, és mit tehetek. Hétfön megyek be az adóhivatlba megbeszélni a jogászukkal a részletfizetés lehetöségét. (Ezt is egy barátom közbenjárásának köszönhetem) Tehát szükségem volna némi infóra, mielött megyek tárgyalni.

Köszönöm a segítségeteket elöre is!
Benci


A válaszokat elöre is köszönöm!
Tisztelettel:
Benci