Magánszemély és adománygyűjtés


Bettike1019 # 2020.03.01. 07:13

Sziasztok.
Nagyon sokat vívódtam mielőtt írni kezdtem.
Végső elkeseredésemben írok.Még ha ezzel most le is járatom magam,de a gyermekeimért mégis megpróbálom.
Én egy Tatabányán élő édesanya vagyok.Férjem 2020.február 14-én elhunyt.Mind össze másfél hónap alatt lezajlott a betegsége. (Rák) ????
Ezzel óriási űrt és fájdalmat hagyott maga után.2 gyermekemet mostmár egyedül kell nevelnem.Támaszom sajnos nem igazán van,szüleim nem élnek.Egy önkormányzati bérlakásban lakunk,amire sajnos hatalmas hátralék halmozódott fel.(kb. 2 millió ft )Ezzel férjem halála után szembesültem.Tudtam,hogy van valamennyi elmaradásunk,de nem sejtettem,hogy ilyen mértékű.Most kilakoltatás előtt állunk,ha nem tudok egy jelentősebb összeget belefizetni a hátralékba március végéig.Próbáltam hitelt intézni,de sajnos az én jövedelmemre nem adtak.Ingatlanfedezetem nincs.
Nem tudom hova fordulhatnék segítségért.Tanácstalan és elkeseredett vagyok.Utolsó mentsvárként jutott eszembe adományt kérni.
De bármilyen tanácsot elfogadok.
Tényleg csak is a végső elkeseredésem vezérelt.

Mágnyessza # 2013.01.16. 12:03

Üdvözlet Mindenkinek!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy egy netes csoportban adományokat gyűjtenek (nem pénzbeli, hanem tárgyi adomáynokat) és azokat továbbitják potaköltség fejében az arra rászorulóknak. Ilyen esetben milyen kötelezettségek vannak az adománygyűjtőnek? (adózás, bevallás, stb.)
előre is köszönöm a válaszokat.

Lokálpatrióta # 2012.08.26. 11:56

Üdvözlök Mindenkit!

Az előttem szólóhoz hasonló kérdésem lenne.
Röviden, arról lenne szó, hogy egy kisvárosban lakom és a helyi játszóteret szeretnénk egy kicsit kipofozni -mert hogy a régi használhatatlan, az önkorm. a füle botját sem mozdítja.
Egy csúszdára és egy hintára szeretnék pénzt gyűjteni.
Megtehetem ezt úgy, hogy nyitok pl. a helyi Takszövben egy számlát, amire gyűjtöm a pénzt?
Illetve milyen civil szervezeti formák vannak, amit esetleg erre létre kéne hozni?
Ez utóbbihoz nem ragaszkodnék első körben, amíg nem derül ki, milyen aktivitásra tudnám bírni a helyi érdekelt szülőket.

Köszönöm a választ előre is.

Hogyisvanez1 # 2012.07.22. 18:36

Légyszíves segítsetek! Fontos tudnom, hogy magánszemélyként gyűjthetek-e. Mert a cél amire gyűjtenék sürgős és egy alapítvány létrehozása 3-4 hét is lehet. A létrehozást és az elbírálást együtt tekintve persze.

Hogyisvanez1 # 2012.07.20. 07:27

Üdvözletem!

Egy honlapot sikerült kialakítanom amin lehetőség van egy ügyre adományt juttatni. Itt pénzbeli és tárgyi adományok is szóba jöhetnek. Arról szeretnék érdeklődni, hogy magánszemély gyűjthet-e adományokat? Persze ugyan úgy tájékoztatva az adományozót mindenről, mint egy civil szervezet. Ha magánszemély nem gyűjthet akkor kötelező erre civil szervezetet létrehozni? Valamint a honlap célja egy közhasznú épület felépítése. Magánszemély és civil szervezet esetén kinek a tulajdona lenne egy ilyen adományokból felhúzott épület?

A válaszokat előre is köszönöm!