KATA fizetés


Lenger # 2013.12.05. 08:20

Az lenne a kérdésem, ha társasház kezelőként végeznék tevékenységet egyéni vállalkozóként vagy Bt formában, és KATA-s adózást választok,akkor gondot jelent, hogy a társasháznak számláznék csak?
Van egy kitétel amit nem tudok értelmezni, hogy egy helyre 1 millió felett adott számlát nem lehet, vagy bizonyítani kell valamit.
Szóval lehetek KATÁS, ha a bevételem egy helyről van, de ott nem alkalmazott vagyok, hanem cégként végzem a tevékenységet?

köszi

tejivó # 2013.11.30. 11:27

Köszönöm a válaszokat, a katás jogosultságot akkor veszik el 2 évre, ha a naptári negyedévek utolsó napján az adótartozás meghaladja a 100.000 forintot.

Következő kérdésem: KATÁSKÉNT nincs áfamentes vagyok, így akár lakossági folyószámlára is jöhet a vállalkozói bevételem. Az évi bevallásban viszont bevételnek számít a banki kamat is, de ha a számlára nemcsak vállalkozói bevétel jön, akkor ez gáz, vagy mégis kell nyitnom egy vállalkozói számlát is?

Köszönöm

lajcsó # 2013.11.28. 12:54

Arra azért nem árt ügyelni, hogy a késedelmes fizetés miatt megszűnhet ez a adózói jogállásod. (Nem tudom kapásból megmondani mekkora fizetés késedelem után. Meg kell nézni az irányadó jogszabályt!)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.28. 07:48

Gondnak gond, de nem nagy. Megpakolnak késedelmi pótlékkal.

tejivó # 2013.11.28. 07:36

December 1-től kezdem a vállalkozást, KATA-s adózással. A NAV-nál azt mondták, adjam be a bejelentést nyugodtan nov. végén, úgyis csak dec. elejére regisztrálnak.
Ezt bebuktam, mert megtörtént a nyilvántartásba vétel.

Tehát novemberben már regisztrált vállalkozó vagyok.
Jól tudom, hogy a KATA-t tehát már december 12-ig meg kell fizetnem?

Gond-e az, hogy mivel bevételem csak január elején lesz, csak januárban fizetek egyszerre 2 hónapot?

Köszönöm