Én fizessek mindenért? - Segítsetek, mert belebolondulok


blossom # 2003.09.08. 20:54

Kedves Dracaena!
"nem kaptam gyerektartást, hülyére koplaltam magam, középfokú végzettséggel éhbérért napi 10-12 órákat dolgoztam, tönkrement a gerincem, 40%-os munkaképességcsökkent vagyok...és persze nyilván nem jártam utána kelloképpen a dolgoknak, mert sem idom, sem pénzem nem volt Bp-rol Székesfehérvárra utazgatni.
Segítsetek, hová forduljak, (azonkívül hogy fel-), mert én ezt nagyon igazságtalannak tartom, és 50 évesen a minimumbérbol ezt nem tudom kifizetni."

Kérd az illeték elengedését vagy részbeni mérséklését az idézett tényekre hivatkozva és igazolásokat is csatolj be! Kérhetsz (pótlékmentes) részletfizetést is.

Dracaena # 2003.08.06. 11:19

Kedves Attila,
köszönöm kompetens hozzászólásodat.
Jut eszembe: adnál nekem kölcsön? Lehetőleg vissza nem térítendő támogatást, merthogy többet már nem tudok kikoplalni.
Látod, ezért utálom én a hozzád hasonló nagyképű péniszeket, mert gőzötök sincs, hogy miről pofáztok.

Béres-Deák Attila írta - 2003.05.1 12:27
Ha nem spóroltad volna ki a jogi képviselőt akkor most nem lenne ez a probléma.


Haza csak ott van, hol jog is van.

Béres-Deák Attila # 2003.04.30. 22:27

Ha nem spóroltad volna ki a jogi képviselőt akkor most nem lenne ez a probléma.


attika

Dracaena # 2003.04.30. 00:43

1981-ben vettünk egy ingatlant az exférjemmel, amit 2001-ben eladtunk 2 millióért, tehát elvileg adómentes lenne. Az ingatlan két helyrajzi számon futott, eladás elott rendeztem a telekegyesítést.
De: szerzéskor csak a férjem nevére lett telekkönyvezve (az ügyvéd, aki elszúrta, már nem él). 92-ben váltunk, ekkor férjem elismerte a bíróságon, hogy a szerzemény közös volt. 96-ban adtam be a Székesfehérvári Földhivatalhoz a papírokat, itt egy félanalfabéta ügyintézo csak az egyik hrsz. felét írta át a nevemre, a másikét nem. Amikor reklamáltam,azt mondta, vigyek közjegyzo által hitelesített nyilatkozatot exférjemtol. (Vagyis: a Fov.Bíróság ítélete szerinte nem hiteles, a közjegyzore meg nem volt pénzem.)
A váláskor úgy egyeztünk meg, hogy exférjem négy évig ne fizessen gyerektartást, hanem adja át nekem az o felerészét. (Mivel nem dolgozott, évekig volt kórházban elvonón, gyerektartást úgyse tudott volna fizetni,úgy gondoltam, jobban járok, ha eladom a telket.)A bíróno rábeszélt, hogy ezt ne így írjuk a jegyzokönyvbe, hanem úgy, hogy én megveszem a férjemtol a 4 évi gyerektartásnak megfelelo összegért.
Én hülye meg rábólintottam.
Ennek a fél tulajdonnak viszont csak a felét írták át a nevemre, és persze hála a válóperes bírónonek, illetéket is kellett fizetnem.
És akkor eljöve 2002.márc.20, én meg amilyen hülye vagyok, kértem az APEH-tól állásfoglalást, hogy ugye adómentes a dolog? Szerintem el sem olvasták a történetet, csak azt szajkózzák, hogy szerzésnek az az év számít, amikor a Földhivatalhoz benyújtották stb.
Ezt én úgy értelmezem, hogy mivel 96-ban nyújtottam be, tehát ekkor szereztem. Teljes bevétel 2 milla, ennek a 3/4-e az enyém, vagyis 1,5 millió. Levonható a szerzéskori érték.
Az ingatlan felét vagyonmegosztással szereztem, ez illetékmentes, tehát szerzéskori érték nulla. A másik fél felének illetékalapja 400ezer. Tehát adóalap 1500ezer-400ezer-illeték 8 ezer=1092 ezer, ennek 20% forrásadója 218400 Ft, 96-os szerzés miatt csökkentheto 10%-kal a 20%, tehát fizetendo adóm 109200 Ft.
Vagyis ennyi a büntetésem, amiért két kisgyerekkel elváltam az alkoholista férjemtol, nem kaptam gyerektartást, hülyére koplaltam magam, középfokú végzettséggel éhbérért napi 10-12 órákat dolgoztam, tönkrement a gerincem, 40%-os munkaképességcsökkent vagyok...és persze nyilván nem jártam utána kelloképpen a dolgoknak, mert sem idom, sem pénzem nem volt Bp-rol Székesfehérvárra utazgatni.
Segítsetek, hová forduljak, (azonkívül hogy fel-), mert én ezt nagyon igazságtalannak tartom, és 50 évesen a minimumbérbol ezt nem tudom kifizetni.
Attól meg egyenesen felfordul a gyomrom, hogy egyheti ennivalóm ára illetéket kockáztatva elengedést kolduljak attól az APEH-tól, amelyik egymondatos állásfoglalásával simán lerázott kétszer is.


Haza csak ott van, hol jog is van.