Közterületen fűnyírás, betonozás


Totyaba # 2018.05.24. 08:21

Kedves Jogi Fórum!

XI. kerület Madárhegyen embertelen állapotok uralkodtak el az utcákon és a kiserdőben. A gaz nagysága 2 méteres magasságot is eléri. Többszöri megkeresésre az önkörmányzat lekaszálta a 90%-át, de a vágott anyagot ott hagyta és a kispatak melleti részt nem csinálták meg. Ezen terület szerintük nem hozzájuk tartozik (talán csatornázási művek). Ezen kívül a porflehő 8 méteres és a szemét évek óta az kiserdőben gyűlik...

Milyen törvény kötelezi az önkormányzatot, hogy a közterületet rendben kell tartania? Azt kérte a képviselő, hogy mutassam be azt a tv.-t, amit sértenek és akkor majd elgondolkodnak. Jelen esetben engem tuti megbüntetnének, ha nem vágom a parlagfüvet és egyéb gazt a kertemben... de az önkormányzatot ki és milyen alapon bünteti meg?

Előre is köszönöm a segítséget.

batka75 # 2018.05.28. 08:31

Elképzelhető az is, hogy a kiserdő és a jelzett terület nem önkormányzati tulajdon, a rendbetételt csak lakossági jelzésre megelőlegezte. A patakok medrének rendbe tétele6 tartása sok esetben az FCSM-nek a kötelezettsége melyet gyakran nem tartanak be. Véleményem szerint helyi szintű Önkormányzati rendeletet kellene keresni (honlapon), hogy mely rendelet vonatkozik pl. a közösségi együttélés szabályaira továbbá meg kellene tudnod, hogy ki a kötelezett (tulajdonos) mert nem biztos, hogy az önkormányzat.