Szennyívzbekötéskor kinek mi a kötelezettsége


Repzsu # 2019.06.13. 11:08

Tisztelt ügyvéd urak és hölgyek!

Egy éve vettem egy házat, amibe nincs a szennyvíz elvezetés kiépítve. Ezzel tisztában voltam vásárláskor. Az utcában van közmű. A közműtérképen jelölve van a telekhatárig a cső. A probléma az, hogy a közműtérképpel ellentétben a csővezeték nem ér el a telek határig. Mi több nem is tudják hol van. A gerincvezeték a közút alatt van és a szondázás kimutattam hogy van leállás, csak azt nem lehet tudni, hogy csővezeték meddig ér. Valószínűleg a leállás nem ér ki a kövesút alól.
Az előző tulajdonos 2016-ban az Önkormányzat felé befizette a szennyvíz rácsatlakozási díjat és befizette a DRV felé a csatorna átvételi szakfelügyeleti díjat is, mert el szerette volna intézni a szennyvíz bekötést. Ő már kétszer ásatott, az Önkormányzat egyszer, de a csövet nem találták. A közutat kellene feltöretni, és ott keresni a vezetéket, amire rá kell csatlakozni. Ez nem egyszerű és nem olcsó.
Kérdésem, hogy ebben az esetben kinek a kötelezettsége a közutat feltöretni és a vezetéket a telekhatárig kiépíteni. A tulajdonos (én), az Önkormányzat vagy a DRV?