Szennyvízhálózat bevezetés,önkormányzat kötelessége?


nanemaaa # 2020.11.03. 08:31

Attól, hogy egy telket beépítenek még nem lesz belterület. A két dolognak valójában semmi köze egymáshoz. Amire te gondolsz, az vélhetőleg a művelés alóli kivonás, ami kiterjedhet az egész telekre, vagy annak csupán egy részére is.

Évva87 # 2020.11.02. 19:45

Köszönöm, a segítséget,az lenne még a kérdésem,hogy ha ebben az utcában több a belterületi telek mint a zártkert(csak úgy lehet ide építkezni ha belterületbe vonatja a tulajdonos) akkor sincs erre vonatkozó szabályozás?

nanemaaa # 2020.11.02. 08:39

A beépítésre szánt területeket kell a helyi építési szabályzatban előírt fokozatú közművesítéssel ellátni.
A zártkert beépítésre nem szánt terület, rendeltetése mezőgazdasági terület. És mint ilyen nincs az önkormányzatnak kötelezettsége közművesítésre, óvodákkal, iskolákkal, orvosi rendelőkkel, közvilágítással történő ellátására és tömegközlekedés biztosítására sem, még abban az esetben sem, ha ott egyébként többen laknak is.
Ez természetesen nem jelenti azt, hogy lovagiasságból nem tehetné meg, főleg úgy, hogy gyakorlatilag az önkormányzatok minden önálló bevételét már az állam magához einstandolta.

Évva87 # 2020.11.01. 17:11

Kedves Fórumozók!Az ügyben kérném a segítségeteket,hogy szeretnénk az utcánkban bevezettetni a csatornát,hiszen nonszensz hogy a 21. Században havonta akár 2x is szippantatni kell a szennyvizet. Az önkormányzat azzal húzza ki magát,hogy jellemzően zártkerti részről van szó,ami nem állja meg a helyét,hiszen nagyon sokan építkeztek az utóbbi 1-2 évben ide.
Kérdésem az,hogy van e erre valamiféle szabályozás vagy törvény amivel az önkormányzatot rá lehetne bírni a csatorna bevezetésre,vagy esetleg egy arányszám,hogy ha x embernek ide szól a lakcímkártyája és belterületi a telke,akkor az önkormányzatnak kötelessége kiépíteni a szennyvízelvezető hálózatot?
Köszönöm előre is,sajnos ezzel kapcsolatban nem találtam semmit.