Haszonkölcsön


öcsike2 # 2019.03.25. 05:51

A bíró többször mondta nekik, hogy ez nem tárgya a pernek.De ők ragaszkodtak hozzá, hogy minden amit ők mondanak, legyen benne a jegyzőkönyvben.Szerintem a bíró is belefáradt a kötözködéseikbe.
Azt pedig gondoltam, hogy fizetnem kell, a gond csak az, hogy nincs miből.A feleségem meg akarja váltani a házat, ha ez megtörténik addig, amíg az apósom be nem perel, akkor ki tudom fizetni.Ha nem akkor mi lesz? Részlet fizetés vagy mi?Megmondták, hogy tönkre tesznek, azt hiszem így sikerülni is fog nekik.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.03.23. 12:04

(A házassági közös vagyon megosztása pedig egy másik ügy. Sőt, egy harmadik, ugyanis a bontóperrel összevonni nem lehet; nem is értem, a bíróság miért hagyta, hogy a bontóperes tárgyaláson erről vitázzatok.)

Kovács_Béla_Sándor # 2019.03.23. 12:02

Semmi köze ennek a haszonkölcsönhöz, de a pénzzel tartozol. Természetesen nem köteles a hitelező a pénz helyett dolgot elfogadni, pláne olyat nem, amelyet te választasz ki.

öcsike2 # 2019.03.23. 10:13

Tisztelt Wers!
Nincsen semmilyen szerződés.Az apósom kifizette a még hátralévő hiteltartozásunkat, úgy, hogy a saját bankszámlájáról elutalta a pénzt a banknak.Aztán miután beadtam a válókeresetet, közölte, hogy kéri a kocsira elutalt pénzt.Mivel nekem nincs pénzem, mondtam, hogy vigye az autót. Az autó viszont nem ér már annyit amennyit Ő belefizetett, ezért közölte, hogy nem kell neki.Most pedig küldött egy fizetési maghagyást, aminek a jogcíme: haszonkölcsön szerződés, de már csak az összeg feléről.Biztosan valaki felvilágosította, hogy csak a felét követelheti tőlem.Ezért mivel fizetni nem tudok oda szeretném adni a feleségemnek az autót.De ők ez ellen tiltakoznak, viszont a tárgyaláson a feleségem közölte, hogy Ő is használni akarja, mert közös vagyontárgy.Az autó viszont az én nevemen van,és a biztosítás, súlyadó, stb.is.Hát ezért nem tudom mit csináljak.

wers # 2019.03.21. 13:34

Mi áll abban a haszonkölcsön szerződésben?

öcsike2 # 2019.03.21. 13:16

Tisztelt fórumozók!
Szeretném megkérdezni a hozzáértőket az alábbiakkal kapcsolatban.Ha vettem egy autót hitelre, és az apósom a még fennálló tartozást kifizette,milyen formában követelheti vissza a pénzt, ha a lányától elválok?
Ugye az autó közös vagyontárgy, ami valószínűleg egy vagyonmegosztási per tárgya lesz.Hiába mondtam vigyék az autót nem kérték.Most viszont fizetési meghagyást küldött, közjegyző által, és a követelés alapjául szolgáló jogviszonyként haszonkölcsön szerződést jelölt meg.Most nem tudom mit tegyek.Kivonassam a forgalomból, vagy mit kezdjek vele, ha nem hajlandók átíratni a feleségem nevére.Vagy mindenképpen fizetnem kell?

botoxdoctor # 2009.02.01. 08:30

Helló! Nem haszonkölcsönbe adod, hanem szívességi lakáshasználatba (ingyenesen). Ha nincs jövedelem belőle, akkor ez szerintem nem is bejelentés köteles.

Pale # 2009.01.06. 09:50

Bocsánat! Most látom, hogy valószínűleg nem a legmegfelelőbb helyre került a kérdés...

Pale # 2009.01.06. 09:48

Tisztelt Egybegyűltek!

Ha a lakásomat nem albérletbe adom, hanem haszonkölcsönbe (jól fogalmazok?), akkor mi a teendőm?
Pl.:

  • bejelentési kötelezettség? (kinek?)
  • adózás? (mi után? mennyit?)

A válaszokat előre is köszönöm!
Pale

Itt olvastam erről a megoldásról: http://cegvezetok-klubja.cegnet.hu/…-megszerzese