BAR lista


drbjozsef # 2017.11.21. 10:41

Attila,

a tartozás rendezése után 1 évig passzív státusszal fent leszel a KHR listán. Ez azt jelenti, hogy a bankok látják, hogy fent vagy, látják, hogy visszafizetted a tartozásodat, de hogy adnak vagy sem újabb hitelt, az csak tőlük függ.

harmankardon # 2017.11.21. 09:32

Az utolsó mondatot rosszul fogalmaztam meg,félreérthető lett.......tehát annál a banknál nem lehetett újra számlát nyitni.....ahol 14 évvel ezelőtt a tartozás keletkezett.

Köszönöm.

harmankardon # 2017.11.21. 09:28

Üdvözlet!

A következő tényállással nem vagyok tisztában,ezzel kapcsolatosan szeretnék kérdezni.
14 évvel ezelőtti (2003év) banki tartozás(nagyságrendileg akkor 60-70eFt) meg nem fizetése óta ha bank egyetlen felszólítást sem küldött,sem követeléskezelő,és végrehajtó sem.............(azóta másik intézménynél vezetve van folyószámla hitelkerettel,és egy korábbi bedőlt hitel pedig végrehajtási eljárás keretén belül megfizetve,tehát rendezve van)..........,akkor "elévül" vagy törlődik a KHR nyilvántartásából ennyi idő után az ominózus 14 évvel ezelőtti összeg?
Azzal nem vagyok tisztában,hogy a KHR listán ez esetben passzív vagy aktív minősítés szerepel?
Illetve ha a hitelinformációs rendszerben a lekérés folyamata el van indítva,és a 14 évvel ezelőtti adós státusz még szerepel,akkor az akkori bankot a rendszer értesíti vajon??
Ha igen,akkor ennyi idő után követelhető az összeg részükről?
Egy újabb folyószámla vezetés igénylésénél derült ki a 14 évvel ezelőtti állapot ugyanannál az intezménynél,ami miatt a rendszer megtagadta a folyószámla megnyitását korábbi tartozás miatt.......

Válaszokat előre is köszönöm szépen!

Üdv!

nonolet # 2017.10.21. 00:24

HA kifizeted, akkor sem azonnal vesznek le.

Hisz rossz adós voltál...
Amiért egy ideig még nem leszel megbízható.

Attila2012 # 2017.10.20. 13:22

Jó napot !
Üdvözlök mindenkit!

Szeretnék segítséget kérni, hogy felkerültem a KHR Listára! Nos a tartozásomat szeretném kifizetni de az lenne a kérdésem hogy ha fizetem a tartozásomat esetleg le e vesznek a KHR listáról engem? Nem lehetne egyezkedni velük igaz? Vagy még is? Valaki tud valami infót adni erről?

Sherlock # 2017.10.06. 07:48

Még mielőtt nagyon belemelegedsz; pozitív KHR is van. Az agymenésed meg hülyeség, a KHR-ben az szerepel, hogy te MOSTANÁBAN nem voltál fizetőképes - az hogy mi volt régen, a pillanatnyi likviditás szempontjából túl sok jelentőséggel nem bír.

drbjozsef # 2017.10.06. 01:16

Igen, ez így szabályos. A mostani szabályok szerint a KHR listán aktív szereplő a tartozás rendezésétől számított egy évig még passzív státusszal szerepel a KHR listán.

Ezalatt bizonyos bankoknál kaphatsz hitelt, bár általában 6 hónap letelte után, és rosszabb kondíciókkal.

drbjozsef # 2017.08.15. 05:56

Ha tenyleg fizetni akarsz, akkor szerintem Intrum, de őket felhivhatod telefonon, es kerhetsz idopontot, hogy keszitsek elo a doksikat, hogy szemelyesen targyalhassatok.
Még alkudozhatsz is... :)

De azt, hogy a fizetés után mennyi idő alatt gurul át a rendszeren a passzivba rakás, azt senki sem garantálhatja neked. Lehet egy-két hét is, de több hónap is, ha elkeveredik valami.

Hajdukarcsi # 2017.08.14. 23:00

A hirtelent úgy értem, hogy most lesz egy, max két napom utánajárni. Aztán szeptember végén ismét egy-két napom. Sajnos ennyi a szabadidőm. Az egy év passzív státusszal tisztában vagyok, de nagy gyorsan azt sem tudom hová szaladjak. Gondolom le kellene kérnem a KHR listát... Azzal mondjuk a mostani szabadidőm el is lőttem.
Persze ha évekig húzódna az ügy, akkor nem tökölök vele, bő 3 év múlva készpénzre is tudok házat venni, úgysem az én nevemre lesz.
De ha valahogy gyorsan pontot lehetne tenni a végére, akkor szeretném lezárni. A szűk másfél év az még jó is lenne.
Durva, hogy egy ilyen ifjúkori baki miatt kizártuk magunkat a rendszerből... Fiatalok voltunk, kellett a pénz. :)
Most meg olyan bevételünk van, hogy a világ hitelét megkapnánk, ha...
Szóval akkor Intrum? Kifizetem amit mondanak, és ők áttesznek passzív státuszba?

drbjozsef # 2017.08.13. 20:34

Amúgy egy 8-10 évvel ezelőtti 300.000.-es hiteltartozás az esetleges költségekkel és kamattal együtt valószínűleg már bőven egy millió felett jár mostanában. De ezt pontosan persze csak Te tudhatod meg.

drbjozsef # 2017.08.13. 19:56

Hirtelen? Hirtelen mondjuk öngyilkossággal, talán.

Persze ez attól is függ, mit értesz hirtelen alatt?
Ha pár hónapot, akkor talán meg kellene keresni akár az Intrumot, akár a Providentet, de inkább az előzőt, valószínűleg a Provident már engedményezte rájuk a tartozást.

Ha kevesebbet, akkor sehogy nem lehet hamarabb lezárni.

A Te kedvedért nem nagyon fog mindenki egy napos határidőket tartani sehol valószínűleg.

Úgyhogy ha elkezded, jópár hónappal számolj.

Valamint azt se felejtsd el, hogy a hitel visszafizetésétől számított 1 évig ezek az adatok még fent lesznek a KHR rendszerben. Ha olyan hitelt akarsz, ahol megnézik a KHR listát, onnan legjobb esetben is kb. másfél év múlva vehetsz fel hitelt.

Hajdukarcsi # 2017.08.13. 16:27

Üdvözletem.
Apróbb segítségre lenne szükségem. KHR listán vagyok, aktívként. Ez (gondolom) egy 8-10 évvel ezelőtti Provident ügy. Azóta már párszor az Intrum is keresett, sms, hívás, néha a Provident is ír. Eddig úgy nagyon nem érdekelt... Viszont változott a helyzet, villámgyorsan szeretnék passzív státuszba kerülni, majd le a listáról. Olyan 2-300 ezerről van szó, kifizetem egyben, akár többet is. Csak hogy? Kinek? Mi garantálja, hogy levesznek a listáról? Mondjuk fizetek az Intrumnak? Aztán nekem kb semmi kapcsolatom velük, én a Providentnek tartozok/tam.
Szóval hogy lehetne ezt hirtelen lezárni?

drbjozsef # 2017.05.17. 16:12

Páran már sportot űznek abból, hogy a kérdezőket folyamatosan kioktatják.

Na ja. Mások meg a válaszolókat...

ius latratus # 2017.05.17. 13:46

Páran már sportot űznek abból, hogy a kérdezőket folyamatosan kioktatják.

Persze, mert a kérdések rosszak. S azért nem írtam "elsőre" neki, amit neked írtam válaszként, mert kissé unalmas, hogy nekem/nekünk kell kitalálni, hogy ugyan mire gondolhatott a kérdező. dikótünde kérdése pont az, amire nem lehet egy sorban válaszolni, lásd alább, hogy miért.

ius latratus # 2017.05.17. 13:16

Ja, drbjozsef hozzászólása nekem kimaradt. Tulajdonképpen megismételtem őt.
Bocsánat.

ius latratus # 2017.05.17. 13:13

büfés

Azért merészeltem az engedélyed nélkül megkérdezni, hogy mire gondol, amikor azt mondja, hogy megnyerte a pert, mert pl. egy elévülési kifogás beterjesztésével "megnyert per", ami után az Intrum kéri a per megszüntetését (de hát még itt is eltérhetnék ezer irányba, de nem fogok, mert az téged megzavar), nos, egy ilyennel még nem kérheti a khr által nyilvántartott rendszerből az adatai törlését.
De egyébként ha csak erre vágysz: kérje, azt lehet, legfeljebb utána visszajön sírni a kérdező, s pontosabban leírja, hogy mire gondolt.

drbjozsef # 2017.05.17. 11:15

büfés,

nyugi, ius olvtársnak teljesen igaza van. Ez a "pert nyert" a KHR szempontjából önmagában semmit sem jelent. Az per konkrét tárgyától, és az ítélet érdemi részétől függ, hogy van-e esélye rá, hogy levegyék a KHR listáról.

Ennyiből ezt senki meg nem mondja neki.

Persze, ha neked jobb, válaszolhatjuk azt, hogy persze, kérvényezni lehet. Miért ne? Kérvényezni bármit lehet. Csak minek, ha az ítélet ismeretében tök egyértelmű lenne, hogy teljesen felesleges.

ius latratus # 2017.05.17. 09:23

Hát, kérdés, hogy a te olvasatodban mit jelent, hogy megnyerte a pert.

dikótünde # 2017.05.17. 08:30

Jó napot kívánok Ügyvéd Úr.Az Élettársam bírósági úton meg nyert 2 pert az Intrum ellen,a végzést is megkapta. A kérdésem: A KHR nyilvántartásból való törlést neki kell kérvényezni,vagy ez hogy megy?! Előre is köszönöm válaszát

qewer-asd@freemail.hu # 2017.04.08. 07:45

Üdvözlök mindenkit!
A következő kérdéssel fordulok az ügyvéd Úrhoz:
Le kértem a saját hiteljelentést KHR-től ebben szerepelnek azok a tételek amiket már kifizettem ugymond passzív státusként. Utána olvastam hogyan lehet teljesen lekerülni a listáról ha jól értelmezem 5 év után autómatikusan törlődnek.Viszont találtam egy kitételt amit nem tudok értelmezni. A Következőről van szó:
Az ügyfél az adatkezelési ügyfélnyilatkozatát bármikor visszavonhatja és ebben az esetben, ha a szerződés, valamint az esetleges mulasztás is már megszűnt, az adatok azonnal törlődnek.
Ez mit jelent pontosan?
Nincs tartozásom, lakásvásárlás előtt állunk,de régebbi tartozások miatt lehet még így sem kapjuk meg a hitelt.

Dr.Attika # 2017.01.23. 17:17

Egy tartozás akkor évül el, ha az elévülést bíróság jogerős határozatában kimondja.

kokusz88 # 2017.01.23. 15:54

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni. Kikértem a hiteljelentésemet a bisz-től, és van egy otp faktoringos tétel, amivel hónapok óta nem jutok előre.

2008.02-i a kötés dátuma, folyószámla hitelkerettel. A szerződés összege 26.432 Ft, a törlesztés összege 62.552 Ft.

Lejárat: 2033.02.20

Megkerestem a faktoringot kb 2 hónapja, hogy minden az ügyben keletkezett dokumentumról kérek másolatot. Természetesen ez azóta sem érkezett meg, viszont biztos vagyok benne, hogy az OTP-nél soha nem volt folyószámlahitelem. Ráadásul, ha az összes tartozás "csak" 62.550 Ft, az szerintem nem lépi át a minimálbért meghaladó tartozást.

Kérhetek segítséget mi a teendő ebben az esetben?

Köszönöm!

worm # 2016.12.14. 20:43

Tisztelt Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy elévült tartozással (provident) le lehet-e kerülni a KHR listáról. Ha igen mikor és hogyan?
Köszönöm!

ius latratus # 2016.09.12. 12:19

és én úgy gondolom az új fizetendő összeg azt jelenti, hogy a szerződésem át van ütemezve.

Rosszul gondolod. Neked felmondott szerződésed lehet, ezért küld el a hitelező a búsba.

spv1983 # 2016.09.12. 09:22

Tisztelt Jogi fórum! Szeretnék jogilag tisztán látni az alábbi esetben.
Tartozásom áll fenn a diák hitel központ felé, amely miatt BAR listás lettem. Az óta új megállapodás született és én 29000 Ft-al törlesztem már több, mint egy éve. Azt olvastam az interneten: https://www.bankracio.hu/…gy-bar-lista hogy egy év után státuszomat passzivá változtathatom a BAR listán,(ha a hitelemet a hitelintézet átütemezte)és én úgy gondolom az új fizetendő összeg azt jelenti, hogy a szerződésem át van ütemezve. Ezért nagyon szeretném megtudni, hogy melyik törvény vagy kormányrendelet mondja ezt ki kerek perec. Mert a diákhitel központban ezt tagadják.
Üdvözlettel:Sajó Péter Viktor