Hangos a kakas?


nanemaaa # 2010.04.13. 17:18

Esetleg arra is köteleztessük a hatóság által, hogy a kakast cserélje le pekingi kacsára...
Ugyan már ne vicceljünk szegénnyel. Még azt a 2200-at is kidobatnánk vele?

monalisa1 # 2010.04.13. 17:05

Kérni kell a jegyzőt hogy kötelezze a szomszédot csírkeól építésére és az állatok éjszakára abban tartására, így a hajnali kukorékolás nem lesz (annyira) hangos.

Jeno # 2010.04.12. 17:30

Kedves Rolo!

Első körben célszerű felkeresni a szomszédot a kakasok ügyében, s ha normális mindenképp békés úton kell rendezni a dolgot!

Amennyiben elzárkózik minden megoldástól bírtokvédelemért fordulhatsz a jegyzőhöz!

A jegyző a birtokháborítás megszüntetése érdekében kötelezheti állattartót a kakasok elszállítására, így a probléma is megoldódik.

(a jegyző eljárása illetékköteles: 2 200 Ft + névtelenül nem indítható, pontsan meg kell jelölni ki indítja ki ellen)

nanemaaa # 2010.04.06. 11:47

...és onnantól neked kellett "ellátnod" a csibéket? :DDDD

prometheusz # 2010.04.03. 22:59

nálunk a kakas kussolt, de támadta a csibéket.

bűntetésből megettük a kakast...

nanemaaa # 2010.04.03. 22:28

Bakker! Lehet, hogy rolo a szomszédod?! :D

Egyjogász # 2010.04.02. 12:23

Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy a Jimmy a kakas miatt halt meg....(ha igem, szerintem ne olvass több bulvárt).

Egyébként a mi településünkre is költözött egy ember Pestről, aki azzal indított, hogy kiosztotta az egyik szomszédot, hogy mondják meg (sic.) a kakasnak, hogy ne kukorékoljon, a kutyának, hogy ne nézzen át hozzájuk (!!), meg a macskáknak, hogy ne járkáljanak át az ő kertjén....Mondták neki, jó, majd beszélnek a kakas, a kutya, meg a macskák fejével...:)

efi99 # 2010.04.02. 11:59

"A XVI kerületi önkormányzatnak van állattartásról szóló rendelete, azonban a kisállattartásra használt épületekre nem tér ki."
Dehogynem. A 4. oldal tetején.
*
Ezekben a rendeletekben a macskás részek a legjobbak mindig (max 2 macsek). Hogyan ellenőrzik? Magáé az a 8 fekete macska ott? Á dehogy kérem alássan, kóbor macskák azok, erre vonulgatnak mindig ilyen fél 10 tájt, aztán napoznak itt egy félórát.

nanemaaa # 2010.04.02. 11:40

50 csirkére elvárnád, hogy 1 kakas teljesítsen? A kakas is csak "ember"... ne várjunk többet tőle, mint amit a saját farkunk is elbírna.
Egyébként vidéken...és mint a képlet mutatja, még egy fővárosban is, az állattartás természetes.
Ha nem hergeled magad rajta, simán megszokod. Egy idő után észre sem veszed. Ugyanúgy, mint "panelproli" korodban a szomszéd hangos böffentéseit, a garázsban barkácsoló Józsi bácsit, Ilka néni pincsijének a folymatos ugatását, az ablak alatti forgalom , netán a közeli vasút, avagy repülőtér zaját. "Vidéken" kisebb a folyamatos zajártalom, ezért hallod meg a légy zümmögését és a kakas kukorékolását is.

"Egérke megy az elefánttal át a hídon. Egyszer csak megszólal:

  • Hallod elefánt, hogy hogy dübörgünk?"

A gyerek sem ezért alszik rosszabbul. A nagy számok törvénye alapján Magyarország összalkosságának többsége vidéken teljesen normális emberként nő fel, és csak felülről látsznak tanyasi prosztóknak.

Alighanem egélszen más problémák azok amik ténylegsen zavarnak. A többi csak indok a pofonra.

Kacsa1111 # 2010.04.02. 09:00

Kedves Rolo,

mondjuk kezdj a szomszédnál...meséld el neki a szívfájdalmadat, várd meg a reakcióját...
annak tükrében próbálj meg továbblépni.

Kedves kadaj01,

nagyon jól mondod...vidéken természetes.


Kacsa11

kadaj01 # 2010.04.02. 08:47

Szerintem Zámbó Jimmy részegen végzett magával, nem hinném, hogy kakaskukorékolás lenne az oka. Teljesen természetes ez vidéken, én örülnék, hogy kakaskukorékolásra kelnék!

Rolo # 2010.04.02. 07:42

Kedves Fórumozók!

Ahogy látom a fórumon ezzel már másnak is volt problémája.
Én abban különbözöm a többiektől, hogy Budapesten Cinkotán lakom, ami ugyan XVI kerület, de az önkormányzat inkább faluként kezeli.

Problémám: a szomszéd számtalan kisállatot tart: galambok(20-50db évszaktól függően), papagájok, két kutya és most újabban csirkék. A hátsó kertje a sok melléképület miatt inkább hasonlít egy madárparkra(állatkertre).

Eddig csak 1 kakasa volt, múlt héten hozott még kettőt, amik hajnali 3-tól 5másodpercenként kukorékolnak, de akkorát, hogy a kerítés mellett állva érzem a nyomást a dobhártyámon.
A házunkban minden ajtó ablak csukott, ennek ellenére a 3 éves kislányom rendre 3-4 óra között felébred és nagyon nyugtalanul alszik.
A csirkéket a szabad ég alatt tartja, nem ólban, szabadon járnak kelnek a kert hátsó részén.
A másik szomszédom is tart csirkéket, de ólban, éjszakára bezárva, vagyis a hangok "bent" maradnak.

A XVI kerületi önkormányzatnak van állattartásról szóló rendelete, azonban a kisállattartásra használt épületekre nem tér ki.
http://www.budapest16.hu/…rendelet.doc

Kérdésem: mit lehet tenni kihez lehet fordulni ilyen üggyel?

A vicces az, hogy kakaskukorékolás miatt Csepelen már meghalt valaki még 2001-ben. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Zámbó_Jimmy)

És igen: panelproli voltam azelőtt, 4 éve költöztünk ide "falura", el nem tudom mondani azóta hányszor megbántam már ezt a döntésemet, egyéb okok miatt is. :-/

Köszönöm