Kutyaugatás


ius latratus # 2012.06.04. 13:10

:)

wers # 2012.06.04. 12:16

Uhh, megúsztam, magas is és szőke is vagyok.

(pont a szőke nőket kellene életben hagyni?)

De a kutyáimat nem adom.

ius latratus # 2012.06.04. 12:10

"Alighanem ugyanez a helyzet kutya fronton is. Csak addig lesz zavar, míg ki nem irtják az összes kutyát is. Azután jönnek mindazok, akik nem magasak és szőkék. De erről már szintén olvashattál valahol."

Huh, jó messzire mentünk előre. Mondjuk, rám ez akkor nem vonatkozik, mert szőke vagyok, magas annyira nem (180), de -mondjuk ezt nem említetted- a szemem kék. Akkor én most nyugodtabb legyek?
Jó, de azt hogyan adom majd be, ha jönnek irtani a kutyám, hogy nekem kell a kutyám? Dobi a lelkem, s a neve Adolf. (én meg szőke, kék szemű,....ajjajjajjj...)

wers # 2012.06.04. 10:33

lezárult a vita? hmm, lemaradtam valamiről?

(ha arra gondolsz, hogy korlátozták azon helyeket, ahol szabad dohányozni, az nem lezárása a vitának, csak épp más vitát indít)

nanemaaa # 2012.06.04. 10:12

Még valami. Demokratikus országokban ezt úgy képezik le, hogy először van a kötelességem, és csak utána a jogom. ;)

nanemaaa # 2012.06.04. 10:10

Miből gondolod, hogy a dohányos/nemdohányos közötti érdekellentét ügye lezárult? Gyanítom, amíg dohányosok lesznek, addig vita is lesz. A jogszabályokkal a dohányosokat egyre inkább háttérbe taszajtják, a nemdohányosok pedig egyre agresszívabban üldözik a dohányosokat.
Alighanem ugyanez a helyzet kutya fronton is. Csak addig lesz zavar, míg ki nem irtják az összes kutyát is. Azután jönnek mindazok, akik nem magasak és szőkék. De erről már szintén olvashattál valahol.

jogom # 2012.06.02. 14:32

A dohányosok és nemdohányzók vagy passzív dohányzók között hosszú évtizedekig zajlott ugyanez a vita. Mára ez lezárult.
Mikor lesz annyira fejlett jogállamunk, hogy figyelembe vegye azon emberek érdekeit, panaszát akiket a kutyaugatás zavar? Nem hagy aludni, tanulni, stb.?
Akár nyugati országoknál akár nálunk a dohányfüst, mint zavaró tényező vitára is csak a jogalkotók adtak végső választ. Egy dohányos sem kérdezte komolyan, ha egyáltalán kérdezte, hogy zavar-e a füst. Emlékezzünk csak! Ugyanezek voltak az érvek: jogom van rágyújtani, az menjen el, akit zavar, ettől sokkal súlyosabb szennyező tényezők vannak, stb.
Mi szabályozza ma az ebtartást? Önkormányzati rendelet? Mely törvény alapján? Gondolkodott már valaki politikai szinten az ebtartás újraszabályozásán? Esetleg új törvényjavaslattal vagy törvénymódosítással?

polárbér # 2012.05.26. 06:19

Érdemes elolvasni/megnézni az alábbi postokat:

http://www.scribd.com/…/kutyaugatas
http://dog.blogger.hu/…-nemetjuhasz

esetleg ha valaki nem látta volna,

hmm..

Ha tehát a kutytartás minden ember joga - sőt a tulajdonhoz való jogként alkotmányos alapjog - akkor ebből a jogból a kutya számára következik az "ugatáshoz való jog", mint az állattól el nem választható sajátosság, alakókörnyezet számára pedig következik ennek tűrésének a kötelezettsége, minthogy minden ember köteles a másik ember jogát tiszteletben tartani.

nem semmi, nem lehetne valami hasonlót is alkotni? :

Ha tehát a hangfaltartás minden ember joga - sőt a tulajdonhoz való jogként alkotmányos alapjog - akkor
ebből a jogból a hangfal számára következik a "dübörgéshez való jog", mint a hangfaltól el nem választható sajátosság ... a lakókörnyezet számára pedig ennek tűrésének kötelezeccsége

A kutya ragadozó állat. Nem szoktak ok nélkül támadni. Sajnos a kisgyerekeknek megvan az a szokásuk - amit már lejjebb is írtam -, hogy szereti cukkolni a kutyákat
a kutyáknak pedig hogy támadnak..

Hát .... annak nem szabad vidéken lakni akit zavar a kutyaugatás
@szafika: elköltözne ő szivesen :) csak végy neki repülőjegyet meg egy lakást máshol

Jeromos # 2012.05.20. 13:16

Botos, teljesen igazad van. Az EMBER minden körülmények között előbbre való, mint egy kutya!

gyorgye # 2012.05.20. 08:20

Hogyne venné észre hogy mást idegesít és tönkre tesz vele.Tudja ő, csak nem érdekli.Ő százszor többre tartja a kutyáját mint a szomszédokat,és ezt ki is jelenti.Csak azt nem fogja fel, hogy a kutya nem neki csóválja a farkát,hanem a kezében lévő husikának.De azért olyan jó elhinni neki hogy a kutya ő érte rajong.

balmar # 2012.05.19. 23:47

Laktam panelban, különböző stílusú kertvárosi részen, és ismerek bérházban lakókat, ugyanezzel a gonddal: órákon keresztül a semmiért ordító kutyák, szinte minden nap. A mai Magyarországon ez elől nem lehet elmenekülni, szinte nincs olyan hely, ahol ne lenne ez a probléma. Vagy ha mégis, bármikor beköltözhet melléd egy idióta kutya, és tehetetlen vagy.

Hamár jogi fórum: egyáltalán lehetséges olyan lakóövezetet létrehozni, melynek lakói örökre kötelezővé teszik a telep minden lakása számára, hogy oda kutya be nem teheti a lábát? Milyen garancia létezhet jogilag, amely biztosíthatná, hogy egy ilyen telepen az embernek élete végéig nem kell kutyát hallgatnia?

efi99 # 2012.05.19. 19:18

Amikor a mi szomszédunkban ugatott a kutya ha kell, ha nem, kapott a nyakába slaggal pár liter vizet. Hamar megtanulta ugatás = hideg zuhany, 1 hét után aránylag szép csönd lett.

gyorgye # 2012.05.19. 10:59

Frigyesné!

Egyet értek a nagyapáddal.Van olyan kutya amelyik akkor ugat mikor kell,és van olyan kutya amelyik feszt ugat ha kell ha nem.Az olyan kutyát vagy el kell altatni,vagy bedobni a kerítésen ahoz, aki szereti a kutya ugatást."Had örüljön neki."

Jeromos # 2012.05.19. 10:11

Nem kell ahhoz vidéken lakni, hogy egész nap a kutyaugatást "élvezd"! Budapesti kertvárosi részeken sajnos ugyanaz a probléma.

szafika # 2012.05.19. 00:57

Hát .... annak nem szabad vidéken lakni akit zavar a kutyaugatás , lehet , h még a madárcscsergés is , de pl pesten egész más zajok vannak , azzal mi tud kezdeni az ember fia ?

balmar # 2012.05.18. 22:19

Fűkasza, fűnyíró: kb. két hetente egy óra, monoton zaj, szükséges és hasznos. Motoros fűrész: kb két évente egy nap, ez is hasznos. A szomszéd idegbeteg kutyája: naponta nyolc óra (nem vicc, tényleg volt annyi nem egyszer), és tökéletesen értelmetlen zaj.

A kutyák lelkivilága pedig abszolút nem tartozik ide, mint kifejtettem teljesen irreleváns a zajkeltés szempontból. De ha már: a "tudják ki az, aki ártó szándékkal közeledik, aki fél tőlük, akit meg kell harapni v megugatni" és hasonló kijelentésektől falnak megyek. Életemben nem ártottam egyetlen kutyának és a gazdáiknak sem fórum postokon kívül (ezt se nevezném ártásnak), mégsem tudok úgy elmenni az utcán, hogy ne csöngjön a fülem a sok ordibáló széplélektől. (A feljebb írt kisgyerekes esetekről nem is beszélve.) Akkor miről is beszélünk??

Jó lenne tudomásul venni, hogy a kutya jellemének alapja a felfelé nyalunk, lefelé támadunk viselkedés, lehetőleg jóóó hangosan, ha már ott van az a fránya kerítés. Csak tudnám mit lehet ezen élvezni. Én konkrétan az első olyan hét után elsüllyednék szégyenemben, amikor kiderülne, hogy az általam tök feleslegesen keltett folyamatos zaj komolyan zavart bárkit is a szomszédomban, vagy az utcán sétálva.

Gabicsek # 2012.05.18. 07:25

A kutya ragadozó állat. Nem szoktak ok nélkül támadni. Sajnos a kisgyerekeknek megvan az a szokásuk - amit már lejjebb is írtam -, hogy szereti cukkolni a kutyákat. Vagy a farkukat huzigálják, vagy kővel dobálják. Legtöbbször azok a kutyák támadnak gyerekekre, amiket láncon tartanak. (legutóbb is az történt), és eközben a gyerek zrikálja a kutyát. Abban a pillanatban, hogy a gyerek a földre fekszik, vagy elesik, ezek a kutyák meg szokták támadni.
És visszatérek megint a gazda felelősségére. Soha nem hagytam a gyerekemet egyedül a kutyával. Nem módi, hogy a kutya ki van kötve, egy három éves gyereket pedig egyedül kiengednek az udvarra. Csak akkor lehet a gyereket a kertbe engedni, ahol kutya van, ha ott a szülői felügyelet. Ha nincs kedvünk a gyerekkel kimenni, akkor a kutyát boxba kell szigorúan zárni.
Meg lehet nézni ezeket a kutyaharapásos eseteket - tisztelet a kivételtől -, szinte mindig olyankor történnek, amikor nincs szülői felügyelet a gyerek és kutya mellett. Azok a kutyák, amik gyerekeket támadnak meg, a legtöbbször olyanok, amelyeket gyerekek korábban bántalmaztak, vagy bármiféle rossz dolgot műveltek velük. Saját gyerekemről tudom, hogy 4-5 éves korában játékból dobálgatta a kutyánkat, ami haragudott is ezért rá. Csak később kezdett a gyereknél beérni a kutya szeretete, a simogatások, kedvességek.

Amelyik kutya megtámadja az embert, ott sem a kutya, hanem a gazdája a hibás. Legyen az saját kertben saját kutya, vagy utcán olyan kutya, amelyiket kidobtak, vagy elszökött.

Jeromos # 2012.05.18. 05:43

nem csak azt tudják ki az , aki ártó szándékkal közeledik, aki fél tőlük , akit meg kell harapni

Biztos az a sok ártatlan gyerek is "ártó szándékkal közeledett", akiket pld az utóbbi időben széttéptek. Akár az utcán, akár a saját udvaron....

szafika # 2012.05.18. 00:48

Balmar , ne légy már olyan negatív ! a kutyák különös érzékkel vannak megáldva , nem csak azt tudják ki az , aki ártó szándékkal közeledik, aki fél tőlük , akit meg kell harapni v megugatni , a kutyáknak lelkük van , csak sok ember lelketlen !

szafika # 2012.05.18. 00:42

Lakatlan szigetre , v egy bérházba , mert ott bizony más zajok vannak ! Biztos, h egy kutyus nevelhető , akár egy gyerek , csak nagyon sokan nem vagyunk Cesar Milland-ek , azért is fordulhat elő , h van neveletlen kutya jó néhány ! De neveletlen ember is van dögivel !

Gabicsek # 2012.05.17. 21:24

Költözz lakatlan szigetre. Ott senki nem zavar. Azi biztos, sem kutyával, sem anélkül nem lennék a szomszédod.
Nem hiába találták ki a csendrendeleteket. Napközben lehet fűkaszával füvet nyírni, motoros fűrésszel vág vagdalni és egyéb hangos tevékenységet csinálni. Nálunk hétköznap este 8-ig, hétvégén és ünnepekkor 9-től 12-ig.
A motoros fűrész biztos nem zavarna.

balmar # 2012.05.17. 20:46

Pont nem érdekel, hogy mi a kutya "dolga". Csinálják a gazdájukkal csendben. Az semmiképp se lehetne "dolga", hogy ordítson minden arra járóval. Ez nem dolog, hanem környék nyugalmának öncélú, és elképesztően nagy százalékban tökéletesen felesleges megzavarása. Hány ugatásra is jut egy betörés? Azok a kedves kutyuskák, akiknek az a "dolga", hogy ordítással védjenek a betörőtől, a 99,9999....9% nem betörő szomszéd közül teszik pokollá soknak az életét, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb kertvárosi utcán képtelenség a másikkal beszéletni vagy telefonálni, vagy egyszerűen csak nyugalomban végigmenni a sok "azadolgá"tól.

Jó szöveg a "csak napközben vannak kint" meg a "csak akkor ugatnak, ha okuk van rá" is: honnan tudod, hogy a szomszéd nappal mit csinálna? Lehet, hogy pihenne, szórakozna, dolgozna otthon, ha a kutyáid hagynák? Lehet, hogy éjszaka dolgozik, és nappal aludnia kellene a kutyáid hallgatása helyett? És mégis mi lehet az az ok, amiért szét kell ordítani egy egyébként nyugalmas környéket? Elment egy macska? A postás? Hazajött a szomszéd? Ez egy ok??

A vízből megmentésnél pedig sokkal-sokkal nagyobb esélyem van mondjuk egy jó kis kutyaharapásra, úgyhogy ezzel se nagyon lettem meggyőzve.

nanemaaa # 2012.05.17. 13:46

Gabicsek

Esetleg egész éjjel tapsolni?

Nem is rossz ötlet. Az jó szúnyog ellen is. Csak nehogy melléüss! :D

szafika # 2012.05.17. 01:21

Ma hajalba , 1/2 2-kor ugattak a kutyák , kimentem / nem tapsoltam / de állt előttünk egy autó ,kb 5 percig, persze , h ugattak , jeleztek , de ahogy megláttak elhallgattak , ha csak simán elmegy előttünk egy autó , nem foglalkoznak vele, de ha megáll, akkor ugatnak , a szomszéd taxis jött haza .
Nem tapsolok egész éjjel, csak nagyon ritkán , de itt a faluszélen mindenhol van kutya , időnként hatalmas koncertet rendeznek, nem csak a mieink. A szembekutyus egyedül lakik , a gazdája kijár etetni, meg a szomszédok is etetik, szegény iszonyú nehezen szokta meg, h egyedül van , a kutya nem egy riasztókészülék , még akkor se , ha a tyúkeszű gazdája azért vette .

Gabicsek # 2012.05.16. 20:02

Esetleg egész éjjel tapsolni?