Állandó lakcím (lakástulajdonos) vs. Okmányhivatal

szbalazs78 # 2012.03.19. 07:36

Kedves Sevoir,

megkérdezhetem, hogy volt-e bármilyen extra terhed, kiadásod, kötelezettséged abból fakadóan, hogy nem a tulajdonodban lévő lakásba voltál bejelentve állandóra egy ideig? (Már ha jól értettem a történetet.) Magyarán jár-e valamilyen extra költséggel, adóval, stb., ha az ember tulajdonosa ugyan egy lakásnak, de nem oda van bejelentve állandóra?

végrehajtó1 # 2011.12.06. 15:40

Sevoir

Nem kell főldhivatali "papír".
Minden önkormányzatnál van lehetőség az interneten betekinteni a tulajdonilapba.Nézzék meg.

Zippy # 2011.12.06. 15:00

Ha az ügyintézéshez szükséges iratok ezek, akkor más nem kell. Illetve ezekkel igazolod. Hivatalosan.

pazs # 2011.12.06. 14:34

terho: okmányirodában. Értesítheted a hatóságokat is, de az nem kötelező. fizetheted.

terho # 2011.12.06. 14:15

Amerikába költözöm. Érdeklődnék, hogy hogyan kell a lakcimet kijelenteni, esetleg kell e bejelentést tenni a NAV felé. Kérdésem, ha kijelentkezem Mo-ról,akkor fizethetek-e itthon 5.100.-Ft-ért TB-t, hogyha hazajövök kapjak TB ellátást. Köszönöm

Sevoir # 2011.12.06. 11:13

Zippy: ez ok, de itt nincs leírva, h igazolni kell, hogy én vagyok a tulajdonos..

Zippy # 2011.12.06. 11:01
Sevoir # 2011.12.06. 10:40

Persze, a feleségemnek volt egy igazolása, egy lap, amit aláírtam, na de, aláírás mintám az nincs tudtommal az Okmányirodában..
Továbbá nála egy aláírás elég volt.

pazs # 2011.12.06. 10:29

Ki mondta, hogy nem elég az adásvételi? Én azzal jelentkeztem be (földhivatali bejegyzés azóta sincs), igaz, nem évek múlva (hanem fél).
A feleségednek is kellett igazolnia, hogy a tulajdonos engedte meg neki a bejelentkezést.

Sevoir # 2011.12.06. 09:12

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy tisztábban lássak, hogyan is működik ez:

2001-ben vettem egy lakást, a lakcímem nem változott, továbbra is a szüleimnél laktam.

Lassan 3 éve megnősültem és a feleségemet bejelentettük a lakásomba, egy lapot kellett kitölteni, amin az aláírásom szerepel csak, mint a lakás tulajdonosa, hogy engedélyezem, hogy bejelentkezzen a lakásomba...

A napokban szükségessé vált, hogy én is bejelentkezzek a lakásomba, és persze nekem már nem elég aláírnom azt a bizonyos lapot, mint lakás tulajdonosa.
Nekem igazolnom kellene egy földhivatalos papírral, hogy én vagyok valóban a tulaj.

Persze a földhivatalban kb. 6e Ft-ért ki is adják az igazolást..
nade;
Az én aláírásomról tudtommal nincs az önkormányzatnál aláírás mintám...
Arra nem emlékszem, hogy az orruk előtt írtam-e alá a feleségem engedélyező lapját, de ha igen, akkor is:
akkor nem győződtek meg róla, hogy valóban én vagyok-e a tulaj...
Továbbá az lakásra vonatkozó önkormányzati illetékkel megtalálnak, és rajtam is hajtják be, tehát mégis tudják, hogy enyém a lakás..

Akkor most, hogy van ez?
Nekem mint tulajdonosnak min. 6E Ft.-ba kerül az átjelentkezés (földhivatali igazolás miatt) és mindenhogy bizonyítanom kell a tulajdonosi jogviszonyom (mert ugye az adásvételi nem elég, mivel már másnap eladhattam a lakást), bezzeg ha valaki csak úgy be akar jelentkezni a lakásomba, akkor elég ha az utcáról behív valakit, mint a lakás tulajdonosát?