Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy tisztábban lássak, hogyan is működik ez:
2001-ben vettem egy lakást, a lakcímem nem változott, továbbra is a szüleimnél laktam.
Lassan 3 éve megnősültem és a feleségemet bejelentettük a lakásomba, egy lapot kellett kitölteni, amin az aláírásom szerepel csak, mint a lakás tulajdonosa, hogy engedélyezem, hogy bejelentkezzen a lakásomba...
A napokban szükségessé vált, hogy én is bejelentkezzek a lakásomba, és persze nekem már nem elég aláírnom azt a bizonyos lapot, mint lakás tulajdonosa.
Nekem igazolnom kellene egy földhivatalos papírral, hogy én vagyok valóban a tulaj.
Persze a földhivatalban kb. 6e Ft-ért ki is adják az igazolást..
nade;
Az én aláírásomról tudtommal nincs az önkormányzatnál aláírás mintám...
Arra nem emlékszem, hogy az orruk előtt írtam-e alá a feleségem engedélyező lapját, de ha igen, akkor is:
akkor nem győződtek meg róla, hogy valóban én vagyok-e a tulaj...
Továbbá az lakásra vonatkozó önkormányzati illetékkel megtalálnak, és rajtam is hajtják be, tehát mégis tudják, hogy enyém a lakás..
Akkor most, hogy van ez?
Nekem mint tulajdonosnak min. 6E Ft.-ba kerül az átjelentkezés (földhivatali igazolás miatt) és mindenhogy bizonyítanom kell a tulajdonosi jogviszonyom (mert ugye az adásvételi nem elég, mivel már másnap eladhattam a lakást), bezzeg ha valaki csak úgy be akar jelentkezni a lakásomba, akkor elég ha az utcáról behív valakit, mint a lakás tulajdonosát?