Havi szinten 5-10 külföldi küldeményem van,általában Kínából.Különböző szállítási cégekkel küldik ,de a végén a magyar posta hozza,a felét alá sem kell írnom,de eddig még soha egyetlen küldemény se veszett el.Mem egyszer volt,hogy sérült volt a cím,de a helyi postáról felhívtak és másnap megkaptam.Nem dicsérni,akarom őket,mert van,hogy gyorsabban Magyarországra ér,mint utána hozzám,de eddig 35nap alatt mindig megjött,de újabban,amióta van közvetlen járat hetente többször 10-15 nap a rendeléstől számítva!
Külföldről érkező küldemény eltűnése 16 db
A lakóhely szerinti postára ez a 16 küldemény soha nem érkezett meg, út közben eltűnt, a kézbesítővel is beszélőviszonyban vagyok, minden alkalommal neki is alá kellett írnia egy nyomtatványt miszerint nem találkozott a küldeményekkel, a helyi postán is keresték őket, ott sem találták.
Külföldről érkező küldeményt nem tudom, hogy van-e lehetőség egyáltalán postán maradóra kérni!? Illetve ha út közben tűnik el ez sem lenne megoldás hisz az új postára ugyanúgy nem érkezne meg, mert valaki kilopná.
"kézbesítésre továbbadták a küldeményt" ( Küldemény információ:
Kézbesítésre továbbítva / Forwarded for delivery )-ez azt jelenti,hogy a posta logisztikai központja átadja a lakóhelyed szerinti postának,én ilyenkor reggel odamennék és szolnék a postásnak,hogy tudom ,hogy itt a csomagom.
Hello.
Közel pár hónap alatt eddig 16 db küldeményem veszett el amit külföldről küldtek. A posta nyomkövetésben annyi látszik, hogy kézbesítésre továbbadták a küldeményt, de az hozzám sosem érkezett meg. Minden esetben reklamáltam és kaptam hivatalos értesítést is, hogy a küldeményt "elveszettnek tekintik" de kártérítést csak a feladó kaphat, mivel az ő tulajdonát képezi amíg hozzám nem érkezett meg.
Hiába tettem panaszt személyesen, e-mail ben, telefonon stb. semmi változás nincs most úgy néz ki ismét 2 csomag eltűnt miután beérkezett magyarországra.
Hova tudnék még fordulni, hogy valami történjen? Rendőrséget ajánlották, de mivel én visszakapom a pénzemet reklamálás után az eladótól hisz nem érkezett meg az áru, ezért anyagi károm nem keletkezik, csak 1-2 hónap várakozás a pénzemre, illetve idegesség, hogy nem érkezik meg semmi...
köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02