Fórum közigazgatási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Önkormányzati tájékoztatási kötelezettség

gerbera317 # e-mail 2018.06.27. 11:59

kifizettük a parkolási díjat. Megbüntettek
A kettőnek semmi köze egymáshoz. Nem a parkolótársaság pótdíjazott nemfizetés miatt, hanem a hatóság bírságolt szabálytalan parkolás miatt. Igen, várakozási övezetben is lehet szabálytalanul megállni és várakozni, úgy, hogy közben a várakozási díjat rendesen megfizetted.

drbjozsef #   2018.06.26. 12:04

Vagy hogy ha nincs kijelölve parkolóhely, a zöldön a KRESZ szerint akkor sem szabad parkolni. Igen, minden kertes házas övezetben ezt csinálja mindenki, én is, de attól még nem szabályos.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.06.26. 11:02

Neked külön el kell magyarázni, hogy ha ki van jelölve a parkolóhely, ott kell parkolni?

www.kbs-ugyved.hu

Petó111 # e-mail 2018.06.26. 10:40

Egy városi Önkományzat területén parkotunk, kifizettük a parkolási díjat. Megbüntettek mert zöld területen parkolt az autó és a helyi rendelet alapján ez szabályellenes. De erről vidékiként nem tájékoztattak, még a parkoló automatára sem volt kitéve a vonatkozó rendelet.

Kötelessége -e az önkormányzatnak ilyen esetben közterületen a helyi jogszabályokról értesíteni az autósokat? Elsősorban közlekedési jellegű szabálysértésekre felhívva a figyelmet. Fel lehet-e lebbezni hivatkozva az elmaradt tájékoztatási kötelezettségről.

nanemaaa # e-mail 2016.09.19. 10:21

Vélhetőleg nem az önkormányzat, hanem a területileg illetékes kormányhivatal járási építési hivatala engedélyezte. Az eljárásról és annak eredményéről a hatóság az érintett ügyfeleket értesíti. Mást nem, de nem is kell. A tornyoknak nyilvánvalóan nincs védő övezete sem. Azt meg így is, úgy is tapasztalni fogod, hogy jobb a térerő.

Immaculata # e-mail 2016.09.17. 19:50

Ehhez sem rendelet, sem tájékoztatás nem kell. Piaci alapú magánjogi megállapodás.
Mérést kérhetsz.
A belvárosban a lakóházak között állítják fel, kórházak tetején. Nem ördögtől való.

Burn Out # e-mail 2016.09.17. 19:11

helyi önkormányzati rendeletben rendelkezhettek róla. lakossági fórumot, meg tiltakozást (ingatlanok értékcsökkenése, egészségi okok stb.) lehet szervezni.

szekelycsaba # e-mail 2016.09.17. 19:02

Tisztelt Jogi Fórum! Azért indítottam ezt az új témát, mert településemen (Átány) az Önkormányzat szinte a település közepén engedélyezte a Digi TV, és a T-com egy-egy 30 magas átjátszótorony építését. Minderről a lakosság semmi tájékoztatást nem kapott, sem írott, sem elektronikus, sem más módon. A 2 db tornyot a község saját kútból táplált víztornya közvetlen közelében tervezik felépíteni. Az innen mért távolságok: általános iskola 200 m, Református templom 160 m, önkormányzati hivatal 245 m, Református iskola 150 m! Orvosi rendelő 200 m

Érdeklődöm, hogy volt vagy van e az Önkormányzatnak tájékoztatási kötelezettsége a lakosság felé?
Egyáltalán van e valamiféle joga ez ügyben az embereknek?
Az egyiket önkormányzati tulajdonú területre, a másikat magántulajdonos területére.
Tisztelettel várom segítő válaszukat!

Székely Csaba, 3371. Átány, Tavasz u. 3.