építkezés vasárnap


Banyamancs # 2005.05.02. 20:58

Hol laksz?

Law1 # 2005.05.02. 16:54

Birtokvédelem? Szerintem tényleg ne füzzetek ehhez sok reményt.

Barceo # 2005.04.20. 08:42

Köszi a választ. Sajnos ez rajtunk tényleg nem segít...
(Azért az tényleg vicc, hogy pl a kilós kenyeret a boltban nem vághatják ketté, de a szomszéd egész hétvégén gyakorlatilag azt csinál amit akar és olyan hangosan ahogy csak akarja, mert erre nincs szabály.)

A kivitelező céget felnyomni a mi szempontunkból értelmetlen, mert itt alapvetően a szomszéd hozzáállásával van baj. A munkások csak azt csinálják, amivel a megrendelő megbízza őket.

Máshonnan kaptam egy tippet, hogy forduljunk birtokvédelemért a jegyzőhöz. Megpróbáljuk, bár nem sok reményt fűzök a dologhoz, de hátha...

Law1 # 2005.04.19. 08:51

Sajnos Magyarországon ezt a problémát 15 évvel a rendszerváltás után sem tudták még normálisan rendezni. Németországban, Ausztriában, Hollandiában - és még sorolhatnám a civilizáltabb országokat – a vasárnapi zajos munkavégzést (fűnyírás, építkezés, kalapácsolás, sövénynyírás, stb., stb.) jogszabály szigorúan tiltja. Még amikor Ausztriában éltem emlékszem egy olyan esetre, amikor a szomszédunk vasárnap nekiállt füvet nyírni. Kb. negyed óráig tartott az egész és már kint voltak a zsaruk (valaki a környéken felnyomta). Utána jártam kíváncsiságból a dolgoknak, átszámítva 10.000,- forintig terjedhet a bírság.

Tudom, hogy a fenti történet nem vigasztal, mert nem ad megoldást az itteni problémákra, ellenben nem ártana talán máshonnan ötleteket meríteni (ez a jogalkotónak szól).

Szerintem kezdd azzal, hogy felnyomod a munkaügyi főfelügyelőségnél, mivel erősen kétlem, hogy olyan munkarendben dolgozik a cég, mely szerint 7 napot dolgoztathat. Ehhez párosulhatna egy anonim bejelentés szintén a munkaügyi főfelügyelőséghez vagy az APEH-hez, mely szerint feketén dolgoznak az építkezésen. Ha szerencséd van tényleg találnak egy pár fekete munkást.

Sajnos jobb most nekem sem jut eszembe.

Üdv

Barceo # 2005.04.18. 10:48

Az új szomszédunk felújítja ill. átépíti a házát. Rémes zaj van egész héten reggeltől estig, amit kénytelenek vagyunk elviselni. Ez eddig rendben is van, bár nem kellemes. Újabban viszont már vasárnap is dolgoznak a munkások, meglehetősen nagy lármával.(betonfúró, betonkeverő, falbontó kalapács stb). Mivel a házaink kb 6 méterre állnak egymástól, ez igen kellemetlen. Nem túl vidám hétvgén is reggel 7-kor erre ébredni.
Szóltunk a szomszédnak, hogy vasárnaponként kíméljen meg minket, vagy legalább olyan munkákat végezzenek, amelyek nem járnak ilyen zajjal, de csak a vállát vonogatta, hogy őt sürgeti az idő, nem állhat le egy napra sem. (Feltehetőleg június végéig tehát erre kell készülnünk.)
Betelefonáltam az Önkormányzathoz, hogy segítséget kérjek, de azt a felvilágosítást kaptam, hogy mivel a kerületben jelenleg még nincs elfogadott csendrendelet, ők nem tudnak semmit tenni.

Tényleg nem lehet semmit tenni a vasárnapi építkezés ellen? Hová lehet fordulni ha az Önkormányzathoz nem?

Előre is köszönöm a válaszokat!