Jegyzői hatáskör KRESZ - ügyekben


gerbera317 # 2017.06.04. 08:49

Igaz. A járdára felállás dolgában a közterület-felügyelő is eljárhat. A jegyző pedig a jegyző. De miért nem mindjárt a köztársasági elnökhöz fordulsz?

helpless # 2017.05.28. 18:14

Tisztelt Fórumtársak,

útmutatást kérek a jegyző hatáskörére olyan esetekben, amikor önkormányzati tulajdonú közterületen (úttesten, járdán) a KRESZ szabályait megsértik.

A konkrét probléma az, hogy egy kisvárosi városközpontban néhány üzlet áruellátását úgy oldja meg a nekik szállító pékség, hogy gépjárművével megáll buszmegállóban, és/vagy felhajt a járdára közvetlenül az üzletek bejárata elé, hogy a lehető legrövidebb úton kelljen kézben cipelni az árut. Több fényképfelvétel is készült, ahogy a pékség autója a buszmegállóban várakozók közé hajt fel a járdára, akadályozza a beállni szándékozó buszt, emiatt az a haladó sávban kénytelen megállni, vagy a járdán hajt az üzlet felé, miközben a gyalogosok kénytelen félreugrani az autó elől.

A jegyző ezeket a bejelentéseket azzal utasítja el, hogy a a KRESZ szabályainak ellenőrzése és betartatása a rendőrség dolga, neki erre nincs hatásköre.

Igaz ez?