Beavatkozhat a szolgáltató a felügyeleti szerv oldalán?


Judit1 # 2017.06.26. 13:51

Kedves Fórumozók!

A kérdésem az, hogy egy fogyasztóvédelmi ügyben a Közigazgatási Bíróságon egy felülvizsgálati kérelem tárgyalásán beavatkozhat a szolgáltató az alperes hivatal oldalán amely hivatal a szolgáltatónak nem csak a fogyasztóvédelmi hanem a szakmai és jogi felügyeletét is ellátja?

Természetesen tudom, hogy beavatkozhat, ha a felperesnek nincs kifogása ellene, de épp azon gondolkodunk, hogy nyilvánvalóan visszás helyzetet jogilag jellemezzük.

Talán annyit értünk a beavatkozásról, hogy akkor van joga valakinek beavatkozni ha a tárgyalás eredményének lesz jogviszonya vagy következménye a beavatkozni kívánó személyre (vagy cégre), (sikeres tárgyalás esetén az alperesnek újra le kell folytatni a fogyasztóvédelmi eljárást a szolgáltató ellen), de közben ott az óriási ellentmondás abban, hogy hogyan tehetné ezt meg a hivatal függetlenül (pártatlanul) ha per kozben a szolgáltató segít megnyerni a felülvizsgálati kérelem tárgyalását a felperes fogyasztóval szemben.

Judit1 # 2017.06.26. 16:52

Mégegyszer elnézést kérek, most jöttem rá, hogy a másik csoport nem közigazgatási hanem polgári perekkel foglalkozik így megkérek mindenkit hogy mégis csak erre a kérdésemre válaszoljanak!

rigoz # 2018.12.23. 22:12

Beavatkozhat, melyet a bíró engedélyez, ha a jogos érdekét valószínűsítettnek találja.