Közigazgatási bírság gk.vezető távollétében.


krissy1010 # 2017.08.17. 12:02

Tisztelt Fórumozók!

A mai nap kaptunk egy levelet 30.000 Ft közigazgatási bírság kiszabásáról a férjem által használt autóra, "mindkét irányból behajtani tilos megszegése" miatt. Az autóval az irodaházuk melletti kis "utcában" parkolt le, és onnan ment be dolgozni, ahogy több kollégája is teszi (tette) rendszerint, nyilvan nem azért mert minden ott dolgozó szeret szabályszegést elkövetni! A bírság a "gépjárművezető távollétében" lett kiszabva, amit a határozatban le is írnak, és
a dolgot több szempontból is kifogásoljuk:

1. A határozatban leírt időben a férjem az irodájaban dolgozott, egy kollégája szólt, hogy ő is és a többi ott parkoló autós is kapott egy zöld cetlit, amiben figyelmeztetik őket, hogy ott nem parkolhatnak, és legközelebb 30.000 a bírság plusz kerékbilincs. Így a figyelmeztetésnek eleget téve azonnal elment onnan az autóval és azóta is máshol parkol.
Nem értem, ha figyelmeztetést kap, akkor miért bírságolnak!!!???? (Jelzem, a kolléga, aki szólt, ő nem kapott csekket ezután)

2. A helyszínen egy tábla sem jelzi, hogy ott nem lehet behajtani és nem lehet parkolni! (Ami lehet hogy korábban ott volt, de most nincs ott, építkeznek.)Így mi alapján szabták ki a bírságot?

Hozzáértőktől kérdezném, jogilag ez helyénvaló-e, és tudunk-e tenni valamit, hogy ne kelljen befizetni ezt a bírságot, mert abszolút inkorrekt!