Új Áe. - Milyen legyen...


Koi Gyula # 2002.11.06. 08:30

Attila! Tulajdonképpen mindenben egyetertek veled. Szerintem oriasi gond, hogy a kulonos szabalyokkal 89 ota igy elszaladt a lo. Hiszen az Ae. 3§ (8) bek. szabalyat mindannyian ismerjuk. Bar gáz, hogy egyesek az 'e torveny' fordulatot hajlamosak 'a torveny' kifejezeskent ertelmezni. A masik a birsagok kaotikus kerdese. Legyszives, szolj hozza a szabalysertesi jogrol inditott temamhoz is, nagyon szeretnem, ha indulna egy kozigazgatasi jogi szekcio is. Elore is koszonom.


legislator

Béres-Deák Attila # 2002.11.05. 16:28

Álláspontom szerint az általános eljárási szabályokat és különös eljárási szabályokat összhangba kellene hozni a következők szerint:

  1. Általános szabályokat minden eljárásban alkalmazandó szinten tartanék fenn. Az összes többit tartalmazzák a külön igazgatási szabályok.
  2. Az Áe. tartalmazza azokat az elveket, amelyeket az összes eljárásban alkalmazni kell, a különös szabályok ne határozhassanak meg ún. általános elveket.
  3. Határozat alaki és tartalmi vonatkozásait csak általános szintjén kellene szabályozni.

attika

Koi Gyula # 2002.11.05. 10:25

Milyen legyen szerintetek az Államigazgatasi Eljaras Altalanos Szabalyairol szolo uj torveny? Hogy tetszik a tervezet? Mi legyen maskent? Kozigjog imadok: gondolkodjunk egyutt! Mi kell/nem kell a regi (jo) torvenybol? Mi a velemeny az altalanos-kulonos eljarasi szabalyozas gondjairol.


legislator