külföldi végrehajtás


Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.11. 09:59

Az OTP nél azt mondták hogy külföldi behajtó nem tud magyar OTP számláról inkasszálni,
Az nem is. Majd a magyar. Fizetni kéne.

valaki19 # 2014.02.11. 08:29

Fontos lenne.

valaki19 # 2014.02.11. 06:46

T. Fórumozók!
Ausztriában kaptam 2 vasúti bírságot, amik már elég meredek összegeket értek el (kb 100.000 ft, kinek mi a sok) és ezt nem tudom befizetni sehogy se. Vagyonom, jövedelmem nincs, csak a 22800ft FHT, anyámmal élek. Egy osztrák inkasszó cég (INKO inkassoburo) küldözgeti az ÖBB követelését, ez volt a 3., azt írják az utolsó. A levél nem ajánlott volt csak bedobták, ha ez számít. Mit tudnak így velem csinálni? Az OTP nél azt mondták hogy külföldi behajtó nem tud magyar OTP számláról inkasszálni, na nem mintha lenne rajta pénz. Egyáltalán be tudják valahogy hajtani rajtam és ha igen akkor hogy? Köszönöm előre is a válaszokat!

monalisa1 # 2013.08.21. 12:59

kekesip

Ha külföldön nagyobb banknál van számlád ahová a fizetésedet utaltatod, akkor téged megtalálni valószínűleg nem lehetetlen, de ha egy kisebb banknál/takarékpénztárnál nyítsz számlát akkor talán eltünhetsz a sűrű ködben.

Azonban adódhat olyan élethelyzet hogy vissza kell költözni, akkor gázos lehet a dolog...

Sherlock # 2013.08.21. 09:32

Eu-ban nem olyan nehéz az.

porcmistrec # 2013.08.21. 09:24

tomasmagnum

feltéve, ha megtalálnak, mert hogy erre azért nem innám ki a méregpoharat

Sherlock # 2013.08.21. 08:36

Igen.

tomasmagnum # 2013.08.21. 06:52

tisztelt fórumozók!
Tudna valaki nekem felvilágosítást adni arról ha elmegyek külföldre dolgozni, és itthon nem fizetem a deviza hitel felhalmozódott adóságot..Utolérhetnek a végrehajtók?? Levonhatják a fizetésemből az adóságot??
előre is köszönöm a válaszokat !

kekesip # 2013.08.07. 11:37

Sziasztok!

merci91 -hez hasonlóan nekem is van Internetes előfizetésem Angliában egy másik szolgáltatónál, de mivel haza kellett jönnöm, nem fogom kifizetni a fennmaradó fél évet a semmiért. Ugyanez a helyzet a lakással kapcsolatban is, azt is otthagytuk (rendben, tisztán), de szintén nem fizetem ki a fél évig tartó szerződést. Vissza amúgy sem megyek Angliába, kérdésem, hogy be tudják-e hajtani a fent említett általuk jogosnak vélt tartozást? (elvileg nem tudják, hogy hol lakom Magyarországon)
Előre is köszönöm a válaszokat.

Zolee2107 # 2013.08.04. 16:54

sziasztok..nemtudom hogy jó helyen járok a kérdésemmel kapcsolatban csak érdeklődni szeretnék...az a lényeg hogy édesanyám 2 évig németországban dolgozott brettenben és azthiszem ott kihozott egy notebookot úgy hogy havonta fizetett a notebookra meg az internetre azthiszem 45 eurót ....időközben kórházba került agyvérzéssel és hiába kérte meg a munkatársait hogy a 45 eurót fizessék be amig ő lábadozik a kórházban de nem fizették be ez volt 2011 novemberében ..addig becsületesen fieztte édesanyám.csak akkor tudta meg hoy elmaradása volt a laptoppal mikor már visszament brettenbe..2013 márciusába jött haza végleg mert már nembírta a munkát..de már egy olyan ugymond felszólítással hogy fizessen be 1000 eurót...azt szeretném megkérdezni hogy ilyenkor mi a tehendő? hogyan lehetne ezt elrendezni.....vodafone os a notebook..nem lehet ezt itt magyarországon elintézni? nagyon szépen megköszönném mert tartozni nemigazán szeretünk senkinek sem főleg külföldre..köszönöm!

boki85 # 2013.05.30. 21:32

Mar evek ota van az itteni nemzeti banknal szamlam, a fizetesemet pedig egy masik ugyan csak itteni banknal levo szamlamra kapom. Mivel a ferjemmel kozos, hazastarsi adobevallast keszitunk a nevem a 4 evvel ezelotti auto vasarlasi hitelunkon is szerepelt. Tehat eleg nyilvanvalo, hogy az egyes orszagok nem cserelnek adatokat egymas kozott ilyen teren, foleg ha azt sem tudjak, melyik orszagban kellene keresniuk.

wers # 2013.05.29. 08:56

lehet, már elévült, nem?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.05.29. 08:52

:) Mivel a bankok oda helyezik a telephelyüket, ahová csak akarják, így ha számlát nyitsz, kölcsönt veszel fel, és utánadkérdeznek, meg fognak találni.

Addira már akkora tartozásod lesz a költségek és kamatok miatt, hogy azt az életben nem fogod elfelejteni, vagy még az örököseid sem.

A családtagjaid részéről nagyon helyes a hozzáállás. Már most kezdjenek tovább gondolkozni, hogyan akadályozzák meg, hogy örökölhess Tőlük, mert abból is fognak vonni.

boki85 # 2013.05.29. 06:13

Tisztelt forumozok!
A kulfoldi vegrehajtassal kapcsolatban lenne nekem is kerdesem.Van egy 2004-es diakhitelem es egy diak hitelkartyam fedezet es kezes nelkul.Akkoriban anyagi nehezsegek miatt nem tudtam fizetni a reszleteket.2008 ota kulfoldon van az allando lakohelyem EU-n belul,de olyan tagallamban ami nem veszi komolyan az EU-s jogszabalyokat.Kulfoldon ferjezett,gyermekes csaladanya vagyok,bejelentett munkahellyel,lakassal,autoval rendelkezem, es ido kozben jogosult lettem az allampolgarsagra is.
Magyarorszagon ebbol persze semmi nincs bejelentve, ott hajadon vagyok,nincs gyermekem,nem adozok es vagyontarggyal- ingatlannal nem rendelkezek.Azt sem jelentettem be,hogy kulfoldon tartozkodom,a haza koltozest nem tervezem.
A heten megint jott egy figyelmeztetes a behajto cegtol a regi magyar cimemre.A csaladtagjaim persze semmilyen adatot nem adnak ki rolam,azt mondjak,hogy tartozkodasi helyem ismeretlen.
A kerdesem az lenne,hogy a vegrehajto milyen esellyel talalhat meg kulfoldon,kulfoldi allampolgarkent az orszag ismerete nelkul,es ha megtalal,behajthatja-e rajtam itt a tartozast.

merci91 # 2013.04.23. 06:19

Sziasztok,

Nekem az a problémám áll fenn hogy kinn éltem Angliában kb. 9 hónapot, egy éve jöttem haza. Amíg kinn éltem a BT internet szolgáltatónál tartozást halmoztam fel azáltal, hogy felmondtam a szerződést a hűségidő lejárta előtt és köd-bért akartak velem fizettetni. Eddig nem fizettem, az ügyet átadták egy behajtó cégnek. A behajtó cég egy emailcímen, meg a nevemen kívül semmit se tud rólam (még azt se, hogy férfi vagyok-e vagy nő). A kérdés az, hogy ez a tartózás elévül-e (levelet papír formában nem kaptam tőlük), az elektronikus levelezés egyenértékű a postai papír alapú levelezéssel? Ha nem évül el akkor behajthatják rajtam, utol érhetnek itt Magyarországon?

Köszi a válaszokat

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.14. 15:12

Jogsegély nincs. Közösségi jog van, és aszerint az egyik tagállam bírósági ítéletét a többi tagállam is végrehajtja.

dolus1 # 2013.04.14. 13:12

Sziasztok!

Bankkal szembeni tartozás, ami jogerősen végrehajtható, és már folyik is a jövedelem letiltása Magyarországon, végrehajtható-e Írországban?
Van-e jogsegély Magyarország és Írország között ilyen ügyekben?
Válaszotokat előre is köszönöm!

11isti # 2013.02.06. 16:19

Sziasztok

Olyan kérdéssel fordulok felétek,hogy nekem van egy jogerőre emelkedett fizetési meghagyásom . Viszont az illető Svájcban él .És magyarban nincs lefoglalható vagyona .4Hogy tudom érvényesíteni ezt felé Svájcban ?

Üdv és köszi a válaszokat

Zsóka05 # 2012.06.28. 08:18

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha az itthoni lakás és autóhitelt bedöntenénk és külföldre költöznénk, akkor megtalálhatnak-e az itthoni bankok? Letilthatják-e a kinti fizetésemből, illetve fognak-e keresni. Persze tudom jogszabály szerint kereshetnek, de az lenne a kérdésem hogy a gyakorlatban ilyen előfordul-e?
Nyilván igyekszünk fizetni, de azért jobb felkészülni.

Illetve van egy házunk, Anyukám és az én nevemen 50-50 % arányban, amit hitel terhel. Elárverezhetik-e úgy, hogy a fele az övé, plusz a teljesen haszonélvezet, de az autóhitel ami bedől az én nevemen van. a bank ( Aegon) azt mondta hogy simán vihetik az egész házat akár egy 300 ezres személyi kölcsön miatt is, hiába fizetjük mellette a lakáshitelt pontosan. Ilyen létezik???
Elajándékozni ugye nem tudom, mert hitellel terhelt, de jó lenne egy kis kapu, hogy a ház megmaradjon.

Köszönöm előre is akik válaszolnak.

ObudaFan # 2012.05.20. 13:55

A magyar lakcímnyilvántartó kiadja, ha arról legalább tudomást szerez a jogosult, hogy itt laksz, és megkérdezi tőlük.

thunderstruck20 # 2012.05.16. 06:17

Tisztelt Fórumozók!

Ausztriából szeretnék visszaköltözni Magyarországra. Nemrég kötöttem egy egészség- illetve balesetbiztosítást (amire végülis nincs igazán szükségem), havi € 35,- kell fizetni.

Azt mondta a biztosító, hogy ezt csak három év után tudom lemondani.

Most mi a helyzet, ha egyszerüen nem fizetem? Be fogják ezt rajtam hajtani?

Az itteni önkormányzatnál a régi Magyarországi címem van megadva, amelyröl elköltöztem.

Vajon mi történik ha erre a régi címre küldenek ki valami fizetési felszólítást? Akkor automatikusan továbbítják az új Magyarországi címemre vagy visszaküldik Ausztriába, hogy elköltöztem? Kiadja az önkormányzat az új címet?

Köszönöm szépen a válaszaikat!

b anna # 2011.12.09. 19:10

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Gk hitelemet nem bírtam fizetni ezért a bank le foglalja Hétfői napon! El árverezik, 900 E már be fizettem egy 400e Gk ra! Követel a bank még 982000 E CHF a hitelem ! Szerintem ez uzsora!!!! Le vonat- e a fizetésemből a BANK?????

Stecácska # 2011.12.01. 11:09

Üdvözlet!
Testvéremmel mindketten magyar és amerikai állampolgárok vagyunk. Apánk magyarországi hagyatéka miatt Magyarországon pereskedtünk. A per jogerős ítélettel lezárult. Pervesztes testvéremet a bíróság perköltség fizetésére kötelezte. Hazatért USA-ba és az engem megillető perköltséget önként nem hajlandó kifizetni. Végrehajthatom-e a magyar ítélet alapján az USÁ-ban? Stecácska

capture84 # 2011.11.29. 10:57

Tisztelt Fórumozók!

2008-ban élettársammal fele-fele arányban családi házat vettünk hitelre. A hitelt én vettem fel, ő csak kezes volt. Ugyanígy vettük fel az autónkra is (ő ismét csak kezes volt).
Jelenleg mivel az autót már nem tudtuk fizetni így elárverezték, de nem fedezte a hitelt, tehát még tartozásunk van a bank felé.
Idő közben kapcsolatunk megromlott és most bejelentette, hogy Angliába költözik a mostohatestvéréhez, ahol sem bejelentett lakcíme, sem bejelentett munkahelye nem lesz, mivel nála fog dolgozni.

Egyedül már a lakáshitelt sem tudom fizetni...
Bár ő csak kezes volt a szerződéseken, megkeresik-e ezekkel a tartozásokkal, ha valahova mégis bejelentkezik, hiszen valószínűleg nem lesz elég az az összeg, amit tőlem végrehajtásként levonnak majd a fizetésemből?
És mikorra évül el a tartozás, ha tőlem majd folyamatosan vonja a végrehajtó az adósságot?
Válaszukat előre is köszönöm.

utulien # 2011.10.18. 14:21

Szia Scorpion82 !

Mivel senki nem felel a feltett kérdésedre , leírom amire én jutottam . hasonló cipőben járok én is . Az én tartozásom ugyan nem horribilis összeg , de azért tartozás .

Az otthoni követelést külföldön is tudja érvényesíteni akinek tartozol , ha erről van Bírósági végzés . Kiderítik , hogy hol laksz és hivatalosan megkeresik az ottani Bíróságot , akik hoznak egy gyorsított ítéletet ( mert ugye az már megtörtént Magyarországon ) ami azonnal végrehajtható .
Azt nem tudom , hogy a kinti végrehajtó mennyire fogja törni magát az adósság behajtása terén , de szerintem nem viszik túlzásba . Ha van bejelentett munkád , akkor nagy szarban vagy ...

Azt hiszem a fizetésed felét letilthatják , de lehet , hogy az egészet . Ezzel ellehetetlenítenek és az utcán találod magadat . Szép kilátások .... :-(

Lehet , hogy a munkáltató megszünteti a munkaviszonyodat is ha értesül a dologról...

Bocsánat az egyszerű fogalmazásért ...