Házasság egyiptomival


7bbi # 2014.02.20. 12:56

sziasztok! ne haragudjatok, de már nem tudom tétlenül olvasni ezeket a hozzászólásokat! alapvető tévedésben van az, aki az egyiptomi férjet muszlimként azonosítsa. Igen, nagy részük valóban az........ de nem mindenki. Egyiptomban a lakosság 10%-a copt keresztény vallású.Tehát egy egyiptomi férfi nem csak iszlámhívő lehet!!!!!!!!!!!!!!!! Az én kedvesem is copt, de ez csak a vallása, születési helye Egyiptom, ennek ellenére, vagy éppen ezért(!) nagyon jó ember. Valamint azt is megemlíteném, nekem van sok egyiptomi és más arab országbeli barátom, ismerősöm. A mai fiatalok körében a vallás már nem annyira meghatározó tényező, mint esetleg 10-20 évvel ezelőtt volt.ÉS!Arra gondoltatok, hogy 4 feleséghez 4 anyós dukál? Hát nem, a legtöbb muszlim nem szeretne 4 anyóst! :-D
Köszi, ha meghallgattatok, és még annyit szeretnék mondani, az enyém is csak egy vélemény, igaz eltér a legtöbb emberétől.

vandula # 2014.01.15. 05:08

Újra itt a topicnyitó...

Sziasztok!

Elnézést a helyesírási hibákért, de mobilról írok és gyorsan...

Kedves Riri! Kérdés, hol akartok házasodni. Feltételezem Egyiptomba. Őszinte leszek, változó kitől mit kérnek. Hajdani igazolás biztos kell, lefordítva arabra Egyiptomi Konzulátuson hitelesítve, majd a Külügyminisztériumban felülhitelesítve. Ez alsó hangon röpke 50000. Van akitől kérnek születési anyakönyvit is és van akitől orvosit is. Szóval s legjobb, ha s párod érdeklődik. De nem győzőm hangsúlyozni légy te is nagyon óvatos.

Kedves Fórumozók!

Sajnálattal olvasom a szomorú történeteket, de sajnos csatlakozni tudok. Közben hozzámentem feleségül egy másik országbeli arab állampolgárhoz, már mégis van az tartózkodásink, itt élünk Magyarországon. De nem vagyok felhőtlenül boldog. :( Emlékszem anno nagyon haragudtam az itt észtosztókra (és most sem értek velük egyet), de sajnos be kell látnom sok mindenben igazuk van. Teljesen más világ. Mindent Allahnak tulajdonítanak és úgy értelmezik s vallást, ahogy ők akarják. Szeretik eltartatni magukat. Agresszívek, és a nőnek azt kell csinálni, amit ők akarnak: mindig mosolyogni, mindenhez jó pofit vágni, amit ők csinálnak az mindig jó, amúgy neked meg kuss. De cserébe megvédenek és nagyon tudnak szeretni, de örült féltékenyek. Kérlek lányok legyetek óvatosak!!!

Riri # 2014.01.02. 21:23

Sziasztok!

Házasodott valaki mostanában Egyiptomival???Én Magyar állampolgár vagyok szeretnék minden információt tudni a hozzá
szükséges papírokról.Mi a menete ennek?Segítségeteket előre is köszönöm! Riri!

Nora25 # 2013.11.01. 10:00

Sziasztok!

Eleg sok törtenetet olvastam itt.
Nem ertem, hogy sok nö miert gondolja par honap hazassag utan, hogy a kedves ferje nem olyan mint a többi.
Vannak kivetelek, de nagyon kevesen.
Az en ferjem is sajnos egyiptomi, epp valok töle.
A poklok poklat jartam meg vele, pedig nem voltam vele egyiptomban sem.
Nem ütött meg, vagy ilyesmi, de be akart zarni, örökke kutatott a dolgaim között.
En 1 honap hazassag utan rajöttem hogy milyen is.
Csak a zsarolasai miatt huzodott el a valas egy kicsit.
Soha többe arab....

Spas12 # 2013.09.10. 11:09

Szerintem a fórumba írogatók - tisztelet a kivételnek - előbb tanulmányozzák a Helyesírási Szabályzatot. Annyi itt a helyesírási hiba, hogy egy óvodás is pironkodna...

Ami pedig az egyiptomi, szír stb. (arab/muszlim és fekete-afrikai) férfiak hódolási-udvarlási-házasságkötési szokásait és technikáit illeti, ez semmi egyéb, mint csupán vízumszerzési kísérletek hiszékeny, pár szép szótól elolvadó (és többnyire kevésbé vonzó külsejű), buta hölgyek megtévesztésére.

A témának komoly szakirodalma van.

Vicus0203 # 2013.08.20. 16:24

En eppen valok egyiptomi ferjemtol. Mar volt egy targyalas sajnos sikertelenul. Ferjem lakohelye ismeretlen ezert a birosag egyiptom valaszara var lakohelyevel kapcsolatban lassan mar egy eve. Mostani parommal addig nem tudunk osszehazasodni amig a valas be nem fejezodik. Egyiptomban most mindenki gyilkol mindenkit, ugyhogy nem hiszem hogy hamar valaszt kapunk. Ki tudna tanacsolni valamit? Hogyan lehetne meggyorsitani az ugyet?

Betty87 # 2013.04.17. 14:07

Kedves Tüncs88. Alf Mabrouk!
Nekem is Egyiptomi a ferjem,bar mi meg csak 3 hete vagyunk hazasok. 3 eve ismerjuk egymast,1 eve elek itt vele Cairo-ban. Soha nem kene neki meg X feleseg...egyebkent nehany ember olvasson mar egy kicsit utana a dolgoknak,mielott irogat. Nagyon boldogok vagyunk!
Ha barkinek segítseg kell,kerdeese van irjon nyugodtan.:)

Tüncsi88 # 2013.04.03. 16:47

Heló Mindenki!
Nekem Egyiptomi a férjem!Ő most Egyiptomba él én meg Magyarországon.Fél évet éltünk együtt és maga a tökéletesség volt a viszonyunk.Mindig is rá vágytam és őt akartam és megkaptam.Sajnos az országból 2évre ki lett utasítva ami 2nap múlva lejár.Így lassan intézzük neki a vízumot ahhoz hogy vissza jöhessen.Alig várjuk hogy találkozhassunk.A 2év alatt 4szer voltam kint Egyiptomba mindig a szülő falujába voltam és egyszer se loptak el egyszer se bántottak egyszer se mondtak egy rossz szót se nekem pedig úgy most volt és van a forradalom náluk.Ez idő alatt megvolt az esküvőnk is kint Egyiptomba!Bele szerettem a kinti világba és kint akarunk letelepedni!Megismerkedtem a családjával és nem gondoltam volna hogy így tudnak szeretni(pedig erős vallásúak)és elfogadnak olyannak amilyen vagyok és ez a legfontosabb!ha esetleg bárkinek segítség kell írjon nyugodtan és megpróbálok segíteni!üdv mindenkinek egy boldog feleség aki vegyes házasságban él és arab férje van muszlim vallással.

Gabicsek # 2012.03.02. 21:33

Akkor csinálja, ahogy akarja, legfeljebb később a fejét (az egyiptomi) falba veri.

sziszi77 # 2012.03.02. 20:34

De szerelmesek lettek egymásba.

marcika # 2012.03.02. 20:24

olvass vissza a fórumban.

marcika # 2012.03.02. 20:24
  1. ne
  2. ne

"Ha kimegy hozzá Egyiptomba és hozzá megy ,vissza is fognak jönni?”" Isten tudja.
"De a férfi folyamatosan kéri beszéljenek telefonon" ” skype?

Egy hét után szerelem, házasság. Ekkora naivitás már a kiskamaszokban sincs.

sziszi77 # 2012.03.02. 19:21

A z lemaradt a férfi elakar jönni a barátnőmhöz és együtt mennének ki Egyiptomba..Ezért is kell a meghívó?

sziszi77 # 2012.03.02. 19:19

Üdv mindenkinek.

Kérdésem.Az egyik ismerősöm megismerkedett kb.egy hete egy Egyiptomi férfivel az interneten.Barátnőmtől elkérte a telefon számát,ő még korainak tartotta nem adta meg.De a férfi folyamatosan kéri beszéljenek telefonon.A másik dolog ez a férfi házasságról beszél a barátnőmnek ,hogy elveszi.Utána vissza jönnek Magyarországra.Menjen ki Egyiptomba.Meg meghívót kér,a házassághoz.A barátnőmnek nagyon bejön ez a férfi.Férfi szerelmes a barátnőmbe.Folyamatosan a szerelemről beszél neki,meg hogy nagyon szép a fényképen csodálatos.
Kérdéseim mit tegyen?
Megadja a telefonszámát neki?
Küldjön meghívott?Egyáltalán mi az?
Ha kimegy hozzá Egyiptomba és hozzá megy ,vissza is fognak jönni?
Lécíves segítsetek fontos!Köszönjük.

Dr.Attika # 2012.02.08. 14:18

Szerintem zárjuk be ezt a topicot.

Ezt a két levelet kaptam ma.

"És arról is beszél az ujj konzul, hogy akik hosszu évekig kint élnek azért mert a férjük nem kap vizumot M.O.ra.Feladják a hazájukat a férjükért gyerekeikért.GAvalovics Ákos urról meg volt a vélemény amig háll istennek eltünt.Hazug,kétszinü, ember volt családokat tett tönkre.Pofára adta a vizumokat olyan hire volt a kint élő Magyarok között nagyon mélyen nyulsz a zsebbe van vizum,ha nem bazd meg magyar feleség maradj egypt ban kb 200 M lány ezért él kint.És már nem is akar hazamenni!! CSALÁD az első mindenek felett!!!Egy Egypt feleség!!Hülyeséget irni a legkönyebb kedves forumozo!!!!!!!!!!"

".Uram magának annyi gondolata sincs sem Egypt ról, sem az arab kulturáról, viselkedesről,üzleti fogások amit egy europai akkor sem tudna ha 10 diplomája lenne!Maga szerint ki nem....mit tesz vagy mond egy konzul!!Europa világhatalmait mar most az ARAB országok MUSLIMOK vezetik!!A király utcában amugy szomszédok vagyunk.Ügyvéd létére felszines, gyülölködő ettől jobban érzi magát!!Maga utálja az arabokat, mi meg utáljuk az europai nevelési elveket,oltozkodes,nok viselkedését,drog,alkohol,pedofilia,oregek kirablását,megolését stb!!A saját rszágában rendezkedjen ne egypt foglalkozzon!Egy egypt élő magyar feleség és keresztény!!!!"

Jogi tanácsot kértek hölgyek, szerintem kaptak is. Ha a tánácsadás gyűlöletet fakaszt, akkor felesleges tanácsot adni.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.06. 22:52

Én nem abban látok rosszat,ha egy magyar egy egyiptomival,törökkel...stb köt házasságot,hanem azt ha egy keresztény egy muszlimmal köt házasságot!Minden keresztényt óva intek attól,hogy egy muszlimmal kössön házasságot!

Így van, itt az igazság. Nem a nemzetiség a döntő, az kevésbé fontos. Inkább a kultúra, a vallás. Viszont szerintem pont fordítva értelmezendő: a muszlimokat kell óva inteni a hitetlenektől vagy bálványimádóktól. Egy "keresztény" csak jól jár, ha egy muszlimhoz megy házastársul, mert azzal ő maga is muszlimmá kell váljon, ami a szellemi fejlődéséhez nagyban hozzásegíti. Azzal csak nyerhet. Visszafele már csak az ellenkezője igaz: ezért is óvják a muszlimokat, hogy az európaiakkal közösködjenek (mert Európában tudvalevőleg kicsiny a muszlimok aránya).

annamari8 # 2012.02.06. 21:15
Dr.Attika # 2012.02.05. 16:07

Érdemes a kairoi nagykövetünk nyilatkozatát is meghallgatni. Oktatják az egyiptomi fiatalembereket arra, hogyan csábítsanak el európai hölgyeket a vízum megszerzése érdekében.
Hölgyeim! Ébresztő!

sovanylara3@gmail.com # 2012.01.22. 23:48

Kedves fórumozók!

Nagyon egyetértek azzal,hogy arról mondj véleményt amit átéltél!Amit még nem arról kérdezz vagy olvass utána...
Hárem...Ahogy látom nagy dilemma!Ezt mindenki úgy képzeli el,hogy 3 vagy akár 4 feleség él egy háztartásba.Hát nem!
Lassan 3. éve van egyiptomi férjem de soha meg sem fordult a fejébe a második feleség akárcsak gondolata sem.
Miért???hmmmm...
Mert valószínűleg meg kapja tőlem azt amire egy férjnek szüksége van!
Hozzá teszem nem nehéz megfelelni neki
Sőt...(Könnyebb mint az első férjemnek aki megjegyezném magyar volt)
De ha mégis bármelyik muszlim,(mert ugye nem csak araboknak lehet több felesége hanem akár a törököknek is)férfinak esetleg van egy 2. esetleg 3. felesége az már nagy felháborodást kelt.
De ha bele gondolunk egy átlag ember (itt szándékosan nem írtam férfit,mert sok esetben lehet szó nőről is) szeretőt tart,akár többet is egyszerre és akár huzamosabb ideig is.Az teljesen normális és elfogadott dolog!Mert ezzel ugye ÁTVERI a feleséget vagy esetleg az élettársat!
Míg egy muszlim férfinak CSAK és kizárólag akkor lehet több felesége ha azt el is tudja tartani.Kellő vagyonnal kell rendelkeznie ahhoz,hogy egyik feleség se szenvedjen hiányt semmiben!
Persze vannak kivételek pontosan olyan emberek ők is mint mindenki más!A kultúrájukról csak annyit,hogy ők isten félő emberek.
Én nagyon sok jó dolgot tanultam tőle. Pl.apró dolgoknak is örüljek és köszönjem meg a Jóistennek azt is és ne úgy álljak a dolgokhoz, "csak ennyi vagy csak ez van..."
Remélem nem bántok meg senkit a véleményemmel.

Gabicsek # 2012.01.14. 19:23

A mai arab férfiak nem igazán igénylik az x feleséget.

Ez csak addig igaz, amíg haza nem mennek. Majd 5 év múlva már igényelni fogja a friss pipihusit.

Be vagytok osztva naponként?

Ahogy én tudom, ez így van:)

Károsult_Laci # 2012.01.14. 14:10

( Kultúráik ezt megengedi.)” Nem túlzás azt kulturának nevezni?És ha téged meg elcserél egy kecskéért?Akkor mi lesz?A sok feleséggel mi lesz?Gruppen van minden este?Vagy ez mitől függ?Be vagytok osztva naponként?

Gabicsek # 2012.01.14. 12:50

aki benne él csak az mondhat valós véleményt erről a világról.

vandula! Ezért javasoltam, olvass el pár könyvet (vannak ilyenek), akik tapasztalatból írtak. Igen, a még három feleség egy dolog. És mi van, ha gyereked van? Olvass kicsit utána, hogy az anyának milyen jogai vannak a gyerekeivel kapcsolatban, ha fiú, ha lány.

Nem a nemzetiségtől függ ki milyen valójában,

Hát, ha hiszed, ha nem, ettől is függ. Attól, hogy ki, milyen szellemben nevelkedett, mit neveltek bele születésétől fogva. És ez bizony függ a nemzetiségtől, nem mindegy, hogy Magyarországon, vagy Szaúd-Arábiában nősz fel. Teljesen más a muzulmánok életfelfogása, mint az európaiaké.
De ha te azt szeretnéd, amit ott a nők megélnek, a te választásod, csak számomra érthetetlen.

Dr.Attika # 2012.01.11. 19:30
Lotta # 2012.01.11. 11:15

Kedves Fórumozók!

Először is szeretném megköszönni az előző kérdésre adott válaszokat. Azonban most újabb kérdések merültek fel, mivel változtatásra került sor az esküvő helyszínével kapcsolatban. Vőlegényemmel úgy döntöttünk, hogy Egyiptomban kötnénk házasságot, tekintettel arra, hogy az én családom, barátaim könnyen felvehetik a vízumot a repülőtéren, míg az ő családja számára ez sokkal körülményesebb. Személyesen beszéltünk a kairói magyar konzullal, aki elmondta, milyen papírok szükségesek a kinti házasságkötéshez (születési anyakönyvi kivonat, családi állapot igazolását szolgáló okirat, valamint házassági tanúsítvány). Kérdésem a következő: ugyebár a házassági tanúsítványt az anyakönyvvezetőnél kell kérelmezni. A konzul úr elmondta, hogy ezt számomra Magyarországon állítják ki. Viszont rákerestem az interneten, mit lehet tudni erről a papírról és némely dolog sajnos nem egészen világos számomra. Tehát, amennyiben külföldön, jelen esetben Egyiptomban, óhajtok házasságot kötni, egyiptomi állampolgárral, aki jelenleg éppen Egyiptomban is tartózkodik, elegendő-e, ha én egyedül, személyesen kérelmezem a házassági tanúsítványt, vagy az ő részéről is kell valamilyen dokumentumokat csatolnom? Előre is köszönöm a segítséget!

vandula # 2012.01.06. 21:56

A mai arab férfiak nem igazán igénylik az x feleséget. Persze annak is meg vannak a feltételei és a szabályai. Mindenki maga tudja, hogy bevállalja. De láttam olyan családot is, ahol mind a 3 feleség ugyanolyan boldog volt. Ha itthon az emberek csak negyed annyira szeretnék egymást, mint ahogy ők, akkor sokkal előrébb lennénk. Más világ az biztos... aki nem ismeri az nem ítélkezhet, aki benne él csak az mondhat valós véleményt erről a világról.