Házasság egyiptomival


MajorDomus # 2010.10.10. 18:35

Metalstb.
en 2 hete jottem haza egy arab orszagbol s minden evben egy masik muszlim orszagban to.tom a szabsdsagomat. Mar 10 eve..
Nem lettem egy Germanus Gyula, de megismertem a szokadaikat, ami fontosabb a gondolkodasukat is.
teljes mertekben igazat kell kell adnom abban, hogy nem jobbak s nem is rosszabbak mint mi, az utolsó mondat is stimmel. Aki hülyehez megy magara vessen. Ugyanakkor dr. grad álláspontjaval értek egyet. Mások mint mi. S nagyon sok év kell míg össze csiszolodnak. Ennyi idő viszont nincs.

Grád András # 2010.10.10. 16:57

Egy öreg bontós tapasztalata, hogy a különböző kultúrákból jövőknek sokszoros az esélye a házasság tönkremenetelére. Nem azért, mert a külföldi házastárs rosszabb, mint a magyar lenne, hanem mert más. Másképp szocializálódott stb. Az arab világ nagyon más kultúrkör, minimális (talán 10%) az esély a sikeres házasságra. Én szóltam.


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

metalstorm # 2010.10.10. 14:35

Kedves Vandula és hozzászólók!

Úgy gondolom, hogy a kultúra ismeretségének hiányában nem szerencsés kijelentéseket tenni. Minden országban vannak olyan férfiak, akik megalázzák a feleségüket. Ilyet bármelyik európai országban talál az ember. Számtalan olyan vegyes házasságot láttam már, ahol egymást a legnagyobb tiszteletben tartva élnek a házastársak, amíg meg nem halnak. Még olyat is láttam, hogy magyar nő vert át arab férfit. De még ennél tovább is mennék. Sokat jártam olyan sivatagi törzsek között, akikről itthon azt hiszik, hogy láncon tartják asszonyaikat és odadobják nekik a vacsorából megmaradt tevecsontot. Pedig ez nem így van! Az, hogy a feleség otthon van és ellátja a háztartást náluk tradíció ugyanúgy, ahogyan a férfinak güriznie kell éjjel-nappal, hogy ételt tegyen az asztalra. Ha venné a fáradtságot bárki közűletek és elmenne egy arab országba csodák csodájára rádöbbenne, hogy mégsem kellett volna általánosítani. A családon belüli erőszak nem az arabok kiváltsága. Körül kell nézni, hogy Magyaroszág hányadik helyen áll alkoholizmus és családon belüli erőszak tekintetében. Azthiszem nyugodtan mondthatom a magyar férfiak nevében, hogy ők sem örülnének ha róluk írnák ezt külföldi fórumokon. Aki meg hülyéhez megy feleségül és fejjel megy a falnak az vessen magára.

Tina112 (törölt felhasználó) # 2010.09.05. 13:54

Kedves Forumozok,, Akik ferjhez akarnak menni arab allampolgaru emberhez ha lehet csak keruljetek el. En egy 22 eves lany vagyok aki hozza ment egy arab ferfihoz. Kimentunk hogy meg latogassam a szuleit de nem tertunk vissza. Pedig ugy volt hogy jovunk vissza egy het mulva. Lett egy kislanyom is akivel ((boldogan))) elek(unk), De 3 evbe telt mire megkaptaam a lanyomat, Addig csak arra az idore meg ettettem,, Aztan el vittek engem rabszolgakent dolgoztattak. Azert kaptam vissza a kislanyom mert elmentunk egy Romaniai kirandulasra es ott nekem volt ismerosom ahol megszalltunk, Mivel szallodaban szalltunk meg igy konnyu volt lelepni, De a rendorseggel kerestettett de nem lettunk meg mert az ismerosom haza hozott minket Magyarorszagra. Az o utlevele az nallam volt szoval meg az sem hogy megtalaltak volna. Most eppen Szegeden lakunk orizett hazban. Tenyleg aki csak teheti kerulje az arabokat mert olyan nagy lelki fajdalommal jar hogy nem eri meg. Kerek mindenkit aki akar csak nyugodtan csak szamoljon a kovetkezmennyekkel es SEGITSEGRE NE SZAMITSON. Mert az nem letezik.

Dominika

szekelygabriella # 2010.08.28. 18:04

Sziasztok!
Kedves Házasulandó! Magyar férfi a férjem, és szerintem a magyar férfiak ugyanolyan kedvesek azzal, akit szeretnek, tudnak udvarolni és tisztelik a nőket. Legalábbis azok, akik körülöttem vannak. Ha arab férfihoz szeretnél hozzámenni-szíved joga.. Tanuld a kultúrájukat, ismerd meg, mert számukra sokkal fontosabbak a kultúrális szabályok, mint nekünk magyaroknak.
Volt már külföldi partnered, ha jól emlékszem az írásodra...akkor tudnod kell: az arabok védik a feleségüket minden szempontból..vigyáznak rá, mint te bármely számodra fontos kincsre-szinte tulajdonként...jelzem nem partnerként tekintenek rájuk.
Ez lehet számodra vonzó is mert, hát ki ne akarna mindentől védve lenni, csak a gyerekkel foglalkozni.. de a tulajdonlás nem csak ezt jelenti!
védik feleségüket más férfiak (nem vérszerinti családtagok) vágyától is, akár lefedve feleségük bájait. Szeretnél a leendő fiaddal néha a strandon lubickolni a ?garantáltan csak akkor fogsz, ha a férjed medencés házat vesz neked... egyébként használhatod a nő szakaszt...
Ugye apróságnak tűnik?? Nem lesz az, amikor ez lesz a hab a tortán.. Mert az élet sok sok apró részletből áll, ami még magyar házasságokat is meg tud nehezíteni. A multikulturális házasságok sokkal több buktatóval bírnak.

Félreértés ne essék, nem akarlak lebeszélni róla, de ismerd meg a kultúrájukat, tudd mire vállalkozol, mielőtt döntesz.. Vannak nagyon európaiasan gondolkodó arab férfiak is, akik valóban vonzzóak lehetnek számodra. Egy barátom is ilyen, aki rengeteget mesélt a szabályokról és a gonsolkodásukról.
Azt hiszem neked is jobban meg kellene ismerned jövendőbelidet, mielőtt hozzámész... Amúgy meg az arab férfiak számára nagyon fontos egy nő "tisztességének megőrzése, és számukra egy nő, aki nem szűz, az nem tisztességes, nem érdemli meg a tiszteletet.... Ez egy nagyon elterjedt felfogás az arab világban. Gondolkodj rajta.

Leila78 # 2010.08.14. 21:09

Sziasztok!
Még új vagyok az oldalon, és ebben a témában is. Nyaralásunk alatt megismertem egy Török férfit, 3 napot taliztunk, de a lányom is velem volt tehát a csókon kívül nem történt semmi. Elkérte a számomat és azt gondoltam nem fog jelentkezni, hát tévedtem. Megy katonának oktoberben és kérte, hogy menjek ki előtte legyünk kicsit együtt. Nagyon normálisnak tünt, és ami megfogott,hogy tud udvarolni. Nem tudom mi lesz később, de most úgy érzem ki kell mennem. Jól esne egy kis romantika, mert nem igen jutott ki mostanában. Tanácsot kérnék, mennyire hihetek neki, tehát kijön elém a reptérre, vagy inkább tegyem túl magam ezen. Nagyon megdobogtatta a szívem. Köszi elöre is.

Legislator # 2010.07.29. 09:27

"örülj, hogy megszabadultál az arabtól…"
:-D, szia, Dragunov, régen nem voltál.


Sunshine after the rain.

MajorDomus # 2010.06.28. 18:31

Vandula

Hidd el igy jártál a legjobban. Más dolog a szerelem, s mások a szürke hétköznapok egy iszlám kulturában.
További minden jót neked, s a ,,selejtes magyar férfiakból,, próbálj
Találni egy kevésbé rosszat.

vandula # 2010.06.27. 20:35

Kedves Mindenki!

A topic lezárásaként (részemről) szeretném közölni, hogy nem megyek ki hozzá, és feleségül sem megyek hozzá és ő sem tud jönni. Lehet örülni. Köszönet ezért, a nagy magyar bürokráciának. Megmentették az országot egy újabb hatalmas terroristától, aki csak szétverné a feleségét és helyet adva így a sok büszke, áldott jó magyar férfiaknak, akik a jóság példaképei és egy cseppet sem előítéletes senki. És ha valaki tanácsot kér, jó lenne, ha nem kioktatást kapna tőletek, hanem csupán a kérdésre válaszolnátok, hisz az sors úgyis elintézi, aminek történnie kell. Végezetül, köszönet mindenkinek, aki megértett és segíteni akart, kívánok minden jót és problémamentes életet, és hasonlókat kívánok azoknak (hisz nem az én feladatom az ítélkezés) is, akik csak kioktattak és minden negatívummal illetek és elláttak.

Sz.Márton # 2010.06.23. 19:41

Ez a régi egyiptomi feleségeknek sem volt mindig kifizetődő, mert elég hamar hátrább sorolták őket ha öregedtek és előkerült egy vagy több "dekoratívabb képességű"....

Aki házasodni akar azt nem szabad akadályozni, főleg egy olyan országban, amiről egy fórumon kér véleményt. A saját tapasztalat semmivel nem pótolható és ezt ő önmaga hagy tegye meg, hiszen ennyi még neki is kijár főleg a leendő férjtől, ennek a nagyszerű lehetőségnek a biztos jó sokáig és (majd megmondják meddig és milyen) boldog kihasználásával.

A szöktetés szerájból azért még lehet titokban kötelező versenymű....!

MajorDomus # 2010.06.23. 18:10

Egyébként nagyon jól működnek a házasságok ott is, csak mindenki tudja hol a helye. Én nem igazán érezném jól magam egy nekem kiszolgáltatott, ezért szolgai stilusu nővel. Sajnos az arfab országokban a nők 80 %-a igy él.
A törököknél, Tunéziában már jobb a helyzet, a nők is vállalkozhatnak, lehet üzletük, azért mert ott örökölhetnek a szülők után,s a vagyont be is fektethetik.

Rexor # 2010.06.23. 15:19

Műfordítás: Márpedig a nőnek otthon van a helye. Főzzön, mosson, takarítson, nevelje a gyereket. Ha az utcára kimegy arcát takarja el burnusszal, testét hosszú lepellel. Alkoholgőzös férjének (más néven urának, parancsolójának) óhaját lesse és kényeztesse minden eszközzel (eredetiből fordítva :).

Jamina # 2010.06.23. 14:18

Mármint úgy értem kedves Vandula, hogy engem azért annyira nem nyugtat meg a Te felelősség vállalásod, ha nem haragszol.

Jamina # 2010.06.23. 14:16

köszi vandula, én viszont nagyon jól elvagyok magyar férfiakkal is.

Azt kellene látnod, hogy a jóisten szerencsés gondviselésként görgeti a sziklákat az utadba, de neked még ezeket is sikerül gondosan kikerülnöd..

Jamina # 2010.06.23. 14:13

A másik meg, hogy ha egy nőnek ha nincs saját élete, keresete, megélhetése, akarata egy életen át csak rabszolga lesz, teljesen mindegy kivel köt házasságot.

Jamina # 2010.06.23. 14:11

Kedves vandula hónapok óta itt húzod a szád hogy mennyire jó egy arab férfi mellett élni. Menj!
Útközben azért nézz be a prhuzamosan futó topikba, ahol éppen azért sír egy helyes kis asszonka hogy a fekete bőrű férjétől nem tud elválni, mert ismeretlen helyre távozott (haza a feleségéhez és a 4 éves gyerekéhez) és ő meg 8 hónapos terhesen akkor itt most mit csináljon.

Mousekiller # 2010.06.23. 12:56

Kedves vandula, meg hadiizé...valami

Demagóg mondandótokat inkább illesztettétek volna a NLC jajhogylegyünkboldogokdenagyon rovatába, mint ide. Úgy éltek, ahogy akartok, és mi is úgy élünk, ahogy akarunk. MD-nek igaza van. Azért, mert nektek volt rossz tapasztalatotok, - amit őszintén sajnálok - még nem minden magyar férfi elvetemült. Ez kb. annyira igaz, mint az a sztereotípia, ami ellen ti is küzdetek amott. Butaság, ha meg nem haragszotok. Meg ha megharagszotok akkor is. Inkább főzzetek. Mindenki jobban jár.


Éva

MajorDomus # 2010.06.15. 19:50

Szerinted igaza van a kolleganődnek aki részeges naplopónak tart bennünket ? Hasonló a hasonlónak örül ?

Mi volt a kérdésed ?

vandula # 2010.06.14. 21:37

Kedves Mindenki!

Igaza van Hadiyahnak. Egy kérdéssel fordultam hozzátok és válasz azóta sem érkezett, persze kioktatás, jó akarat, rosszindulat annál több. Nem tudom miért nem lehet elfogadni egymás érzéseit, véleményét, választását? Minden ember más és más, van a nagy átlag és vannak a kivételek. Mindenkiből a tapasztalat beszél. Nekem is megvan az okom, hogy meggyűlöltem a magyar férfiakat (amit most nem részleteznék), lehet Hadiyának is. Nem azt mondom, hogy nincs kivétel, de... én már nem vagyok rá kíváncsi. Én is tiszteletben tartom mindenki véleményét, kérlek ti is tegyétek ezt. De nem tudom mit várok? Amikor felhívtam a magyar nagykövetséget Cairóban, a nő rendesen ordíbált velem. Nem tudom, hogyha bajba kerülnék, akkor kire számíthat kint az ember? Mit lehet ezek után várni?? Most épp ott járunk, hogy a páromnak 3 havi bankszámlakivonat szükséges (ami ugyebár kint nem annyira divat). Illetve igazolás, hogy nálam lakhat, bár nem értem az minek, ha ez alapján kaptam a meghívót. Csak nem tudom ha a követség szerint (is) minden arab terrorista és csak a vízum miatt jön, akkor miért nem vizsgálják át a kislábujjától a feje búbjáig?? És ha kötelezettséget vállalok érte, akkor miért kell szenvedtetni 2 embert??? Ezt soha nem fogom megérteni. :(:(

MajorDomus # 2010.06.14. 19:55

hadiya

Sok igazság van abban amit irsz, a magyar feleségek terheiről a többiben nincs. Ráadásul átestél a ló tulsó oldalára.

Ebben az országban 4 millió nő jól megvan a férjével olykor 30-40 éve.
Más kérdés hogy a férjük nem olyan gazdag mint a tiéd, s ezért a család gyarapodásához nekik is dolgozni kell!

Képzeld én 28 év alatt még nem jöttem haza részegen és soha nem ütöttem meg a feleségemet !

Ezek a szegény magyar nők azért mint normális országokban természetes, kijárnak bikikniben strandolni, előtte természetesen a főutcán shortban shoppingolnak egy jót, a kitett padokon elücsörögve isznak egy jó hideg sört, 4 évenként elmennek választani, esténként kiülnek a sétányra a barátnőikkel, sőt az utcán is megcsókolhatják a férjüket, és elmehetnek egyedül a boltba.

Hol teheted te ezt meg Egyiptomban ?
Ha ezt választottad, az egzisztenciáért lemondtál a hazádról,akkor élj ott boldogul, de ne becsméreld az itthoniakat igazságtalanul.

MajorDomus # 2010.06.14. 19:54

hadiya

Sok igazság van abban amit irsz, a magyar feleségek terheiről a többiben nincs. Ráadásul átestél a ló tulsó oldalára.

Ebben az országban 4 millió nő jól megvan a férjével olykor 30-40 éve.
Más kérdés hogy a férjük nem olyan gazdag mint a tiéd, s ezért a család gyarapodásához nekik is dolgozni kell!

Képzeld én 28 év alatt még nem jöttem haza részegen és soha nem ütöttem meg a feleségemet !

Ezek a szegény magyar nők azért mint normális országokban természetes, kijárnak bikikniben strandolni, előtte természetesen a főutcán shortban shoppingolnak egy jót, a kitett padokon elücsörögve isznak egy jó hideg sört, 4 évenként elmennek választani, esténként kiülnek a sétányra a barátnőikkel, sőt az utcán is megcsókolhatják a férjüket, és elmehetnek egyedül a boltba.

Hol teheted te ezt meg Egyiptomban ?
Ha ezt választottad, az egzisztenciáért lemondtál a hazádról,akkor élj ott boldogul, de ne becsméreld az itthoniakat igazságtalanul.

Orange # 2010.06.14. 12:11

Igazad van, semmivel nem jobbak a magyar férfiak, de hogy te ezt honnét veszed, hogy "iszik, haza megy és elveri a családot, vagy jobb esetbe ital gőzősen befekszik a felesége mellé az ágyba…" ezt nem tudom. Nekem még az ismerőseim között sincs senki, aki veri a feleségét, vagy éppen iszik.... Azt hiszem kicsit elhamarkodottan ítélsz onnét messzi Egyiptomból. Ahhoz pedig csak gratulálni tudok, hogy jól tolerálod a meleget, és hogy is írtad? nincs kint a feneked. Mi magyarok most éppen élvezzük a Balatont, kint van a fenekünk! De nagyon bírjuk!!!

hadiya # 2010.06.14. 11:43

Tisztelt fórumozók!

Én nem tudom, hogy ez most egy jogi oldal vagy olyan ahol "osszuk ki egymást vélemények vannak". Szerintem a hölgy kérdéssel fordult ide és nem azért ,hogy kioktassák.Nekem is egyiptomi férjem van és semmi pénzért le nem cserélném senkire és semmire. Azt meh hogy cseléd az arab feleség.... na a magyar feleség nem hogy cseléd hanem egy háztartási robotgép. Mivel jobb az, hogy ledolgozza a napi 8-10 óráját,aztán haza megy és folytatja, a gyerekre a férjére meg ereje sem marad.Hát köszönöm, én inkább nevelem a gyermekeim otthon nyugalomban, és várom haza a férjem. Azt meg ne is vitassuk ki,hogy ami magyarba megy az normális. A magyar férfiak nagy százaléka iszik, haza megy és elveri a családot, vagy jobb esetbe ital gőzősen befekszik a felesége mellé az ágyba...hát köszönöm nekem ez nem kell.Ha az elnyomásnál tartunk..szerencse,hogy a muszlim férjem nem akarja hogy kirakjam a fenekem a világnak,mert az olyan jó, ne adj isten még egy két munkás utánnam is szóljon.El kellene gondolkozni mielőtt ítélkeznek.....Nem tudom mivel jobbak a magyar férfiak...szerintem semmivel..

Sz.Márton # 2010.06.01. 07:58

A "zsákutcákat" is el kell nevezzék valakiről....

Rexor # 2010.06.01. 07:55

Major Domus: Nem a Riviérán voltam (sajnos) hanem Isztambulban. Tudom nem főváros, de valójában tekinthető annak is Ankara helyett :).

Legislator: Károlyi tényleg nem volt valami nagyformátumú politikus, de szerintem egy utcát azért megérdemel. Abban a helyzetben és abban a korban, amikor senki más nem vállalta volna a kormányzást mégiscsak odaállt a a kormányrúd mellé. De nem akarom szétoffolni a topikot :)