Házasság egyiptomival


MajorDomus # 2010.05.28. 19:55

Rexor
A török Riviéra szállodáiban és városaiban más a helyzet.ott minden csillog villog, de ez egy 20-25 km-es sáv .Anatólia falvai nagyon szegények. Antalya vagy Marmaris környékén ebből élnek.

Én 7 év után részesültem abban a megtiszteltetésben,hogy a barátunk elvitt a falujába a szüleihez !

Ott valóban liberálisabb a helyzet,de az erkölcsök ott is szigoruak.

Tiz éve járok Törökországba,idén is megyek, ezalatt egy török-magyar házasságot is megértem.
Tanulságos! 5 évig udvarolt a (török) fiu az akkor 14 éves leánynak, 2008-ban elvette, 8 hónap után távozott Párizsba, azóta 2 éve válnak ! Kiderűlt hogy a hölgy 19 évesen nem volt szüz !

Egyébként nagyon kedvelem a törökőket,ök is minket ! Ugy tanitják az iskolában, hogy mi vagyunk a legnyugatibb török törzs !
Szerintem igazuk van ! Láttad a feliratokat a sok ő ü meg ú betüvel ?
( tavuk=tyuk, tugla= tégla,kücsük =kicsi, tepsi=tálca kokorice= kukorica)

Menj el Kairóba, pedig az főváros,aztán számold meg hány nőt látsz az utcán, és T.o-val ellentétben hány nőt látsz dolgozni !!!

Legislator # 2010.05.28. 14:08

"Ami kicsit furcsa volt a rengeteg kemál Attatürk szobor, kép az utcákon, de ez érthető."

Ami nekem furcsa, az a Károlyi-szobor az Országháznál, és a Károlyi utca az ELTÉ-nél.


Sunshine after the rain.

Rexor # 2010.05.28. 09:38

Én csak Törökországban és Tunéziában voltam, de nem nagyon tapasztaltam amit Major Domus írt. A törökök teljesen európai módon élnek, ugyanúgy láttam fiúkat és lányokat az utcán (biztos engedéllyel voltak kinnt:). Ami kicsit furcsa volt a rengeteg kemál Attatürk szobor, kép az utcákon, de ez érthető.

Tunéziában szintén hasonló a helyzet, de ott azért érezhető volt az arabok kicsit erőszakos mentalitása. Az hogy van néhány idősebb konzervatív ember aki tartja a régi szokásokat még nem ok szerintem az általánosításra.

A nők "másodlagos" szerepe pedig nemcsak muszlim országokra jellemző, ugyanilyen a helyzet a franciáknál, az olaszoknál, a spanyoloknál is (főleg a latin országokban).

monalisa1 # 2010.05.25. 18:01

vandula

  1. MajorDumos alapvetően érted szól és nem ellened, érdemes megfogadni.
  2. Ha kérik hogy pénz legyen a VISA kártyáján, nos 1-2 napra tegyél rá neki a tiédből vagy szerezz átmeneti kölcsönt., a banki igazolás bemutatása után már senkit sem érdekel hogy még mindig ott van-e az a pénz...

ml.

MajorDomus # 2010.05.24. 16:31

vandula
A-munkám révén sok muszlim családot ismerek,sőt utazom is ilyen országokba. Csak pozitiv élményeim vannak. Rendes,barátságos emberek(talán Tunézia a kivétel), de a nő náluk másodrendü ember.
A barátom török, minden évben eltöltök ott néhány hetet,ismerem a muszlim gondolkodást.
Ezt majd tapasztalod. Lakva ismerni meg az embert. !verésrőlszó nincs. Ezt nem is irtam. Náluk a nő feladata hogy kiszolgálja az ő urát.
A férj engedálye nélkül az utcára sem mehetsz ki.

Abban azért vitatkoznék veled,hogy több adót fizetnél. Szerintem fizetésnek is elfogadnád amit én befizetek adóban. Sajnos.

Nem részesültél még belőle? Talán magad fedezted az eű ellátásod, s a képzésed költségeit, amelynek hála sok adófizetést eredményező munkád van ?

Csak annyi eszed legyen, hogy ne költözz ki hozzá ! Amig te vagy hazai pályán, addig lehetsz ilyen öntudatos. Odakint majd leszoktatnak róla.

Ne legyen igazam, de kicsit több élettapasztalatom van mint neked - sajnos - ettől függetlenül sok boldogságot kivánok neked.

vandula # 2010.05.24. 15:27

Lehet több adót fizettem ennek az országnak, mint te és nem igazán vettem még ki belőle a részem. Szerencsére vannak még segítő emberek, akik hazahoznának, de erre nem lesz szükségem.
Te lehet cselédként tartod majd a feleséged (ahogy ezt sokan képzelitek), de nem tudom miért kell előítéletesnek lenni. Ismertél már arab férfit? Nem hiszem. De ha mégis, verte a feleségét?? Nem hiszem. De ha mégis, te mit tettél?? Semmit. Ezen gondolkozz el
Igazad van, ne arra költsd az adód, hogy bárkinek segíts, aki bajba kerül (legyen az egy arab ország), hanem inkább had építsen belőle X.Y. a budai villájához egy újabb szárnyat.

Kedves Mona! A meghívólevelem nagyon stabil, egy olyan helyen dolgozom, ahol nem igazán veszti el az ember a munkáját. Ami aggaszt az, hogy neki kell majd pénz a bankszámlájára. És neki sajnos nincs miből. :(

MajorDomus # 2010.05.24. 14:57

Ebbe az országba születtél, ha nem érzed jól magad itt, el lehet menni.

De évek mulva ha a férjed cselédként dolgoztat,mert már-megszülted az utódait, és már nem vagy kivánatos, ne a mi adónkból akarj majd hazamenekülni. Amilyen virágot szakitottál, olyant szagolgass !

monalisa1 # 2010.05.24. 14:28

Ha csak nincs valamiféle különvagyonod -legjobb a banki letét-, a meghívólevél nem ad garanciát arra: ha netán elveszted a munkahelyed (...) akkor miből tartod el még őt is?!

vandula # 2010.05.23. 21:03

Kedves Mindenki!

Kicsit eltűntem, de az élet látom nélkülem sem állt meg. Akkor folytatnám a történetem... a párom végre elkezdett intézkedni. Persze a követség nagyban megnehezíti a dolgunk, szinte hetente odajár a "férjelöltem" és mindig csepegtetnek neki egy kisebb adag információt. Először nem kapott időpontot, míg adtak neki egy telefonszámot, amin be kell jelentkezni. Most kitalálták, hogy kell neki VISA kártya, ami igen hosszú idő. Nem értem, akkor minek meghívólevél?? Gondolom utána meg kitalálják, hogy kell 2 millió forintnyi USD a bankszámlára. :(
A magyar férfiakról: én sem általánosítok, de nem kell magyar férfi, sőt olyan arab férfi se, aki itt él és el van magyarosodva. És a párommal se szeretnék soká itt maradni, szörnyű erkölcstelenség megy ebben az országban. És ez a magyar mecset körüli mizéria is. Szánalmas. Nem tudom mit kell itt félni? Félni csak annak kell, akinek van miért. Legszívesebben kimennék hozzá (az ő országába), de sajnos ott nem tudnánk miből megélni. Azonban ha nem lesz más megoldás, akkor hamarosan ezt fogom tenni.

andrea40 # 2010.05.17. 08:43

Tisztelt ügyved! Én egy arab férfihez mentem hozá és nem bántam meg sőtt még örűlők is neki mert nem ojanok mint a magyar férfiak,tisztelik a feleségűket és mindent meg adnak amit szeret egy nő,az én férjem muszlin nagyon vallásos és nem isziik alkoholt.Mér tőbb mint egy éve vagyunk együt és ez igy lesz még meg nem halunk.

Grád András # 2010.05.07. 10:48

Kedves Martyna!

"sajnálattal látom, hogy ön aki soha nem volt egyiptomi férfi felesége olyan véleménnyel van mintha azt sugalná,hogy rasszista."

Tisztázzunk valamit: Az nem rasszizmus, ha valaki azt mondja, hogy vannak bizonyos általános tapasztalatok, például az, hogy az arab férfiakhoz feleségül menő fülig szerelmes nők általában igen rövid idő múltán nagyon keservesen csalódnak.

Továbbá fenntartom magamnak a jogot, hogy azt mondjam egy tojásra, hogy büdös, annak ellenére, hogy vitathatatlanul nem tudok jobbat tojni helyette. Ergo az, hogy mivel nem voltam még arab férfi felesége (és szeretném hinni, hogy nem is leszek) ne lehetne ezzel kapcsolatos véleményem és másokkal kapcsolatos tapasztalatom, kb. akkora - fogalmazzunk finoman - csacsiság, mintha azt mondanám, hogy aki még nem mászta meg személyesen a Himaláját, az ne mondjon olyan marhaságokat, hogy ott hideg meg hó van, mikor előfordul olyan is, hogy süt a nap.

Egyébként pedig nem vonom kétségbe, hogy ritka kivételek előfordulnak, de ha nekem felajánlanának egy lehetőséget, hogy fejest ugorhatok egy sötét kútba, ahol minden huszadik nem töri ki a nyakát, hanem boldogan él, míg meg nem hal, nem vagyok benne biztos, hogy nagyon motivált lennék az ugrásra. Komolyra fordítva: Még a magyarok egymás közötti házasságainak is nagyjából a fele válással ér véget, ez az arány a különböző nemzetiségűek közötti házasságok esetében kb. tízszeres. Üdvözlettel:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

MmeTou # 2010.05.07. 08:58

Én nem beszélnék általánosságban a "magyar" férfiakról. Ez csupán így alakult, hogy egy nem magyartól kaptam meg, amire vágytam. Nem tehetünk róla, ha épp bi pasit osztott nekünk a sors. Sztem vannak igenis jó magyar srácok és jó külföldi srácok. Vannak előnyei és hátrányai egy kevert kapcsolatnak, mint b.milyen azonos nemzetiségű hosszútávú kapcsolatnak. Nem szeretném, ha a fórum elmenne b.milyen rasszista vonalra...

Berényi Miki # 2010.05.07. 08:34

Úgy tűnik az én baráti, ismerősi körömből hiányzik "minden második magyar férfi".

Mindenestre szurkolok, hogy az ilyen "nők" megtalálják életük "mindegy hogy milyen csak ne magyar" párját és ne keserítsék, tegyék tönkre a mi életünket, akik csak nemzetiségünk és bőrszínünk miatt nem vagyunk "igazi férfiak".

MmeTou # 2010.05.07. 07:54

A magyar férfiak biszexualitásáról...

Sajnos egyet kell értsek, az én nagy szerelmem is ennek áldozata lett...én pedig csak 9 év után tudtam azt mondani, hogy oké, ez mégsem kell nekem. Közben pedig megismerkedtem a legédesebb fekete sráccal, akinek nem kérdéses a szexuális orientációja. Fogalmam sem volt egyébként, hogy ennyire elharapódzott "ez" a férfiak körében. De egyre több ilyen esetet látok. Családos férfiak fitalabb fiúkkal...Persze elfogadom őket, ahogy a páromat is, mert nagyon szerettem. De egy ponton túl sajnos már nem elég a szerelem. Igazi férfiakra vágyunk, mi nők:)

cynthia # 2010.05.06. 18:21

Kedves hunfrakk!
Tiltkozhatsz de az en velemenyem ugy sem valtozik!!

hunfrakk # 2010.05.06. 18:04

minden 2-dik magyar ferfi biszexualis

tiltakozom! baromság!

kb. annyira igaz, mint az, hogy minden 2-dik magyar nő ka

cynthia # 2010.05.06. 18:00

Kedves Vandula!
Szeretnem szemelyesen is felvenni veled a kapcsolatot.
Persze ha lehetseges akkor irj:
krisztike1979@gmail.com
Szep estet.Tedd azt amit szived diktal,soha ne add fel.

cynthia # 2010.05.06. 17:57

Kedves Vandula! Kedves forumozok!
Teljesen egyetertek veled.Nekem 8 eves kapcsolatbol(ebbol 5 ev hazassag,termeszetesen MAGYAR ferfival)annyit kaptam hogy amikor munkanelkuli lettem kijelentette hogy a szamlak felet fizessem es gondoskodjak az elelemrol.Ja es nebeszelve arrol hogy meg az is kiderult hogy a ferfiakat is szereti.Sajnos nekem az a velemenyem hogy minden 2-dik magyar ferfi biszexualis.Meglatogattam a "Pride.hu"oldalt mert az en kedves buzim is ott hirdetett,rengeteg nos pasi parnert keres maganak titokban.Szeretnek hozzaszolni azokhoz akik ugy gondoljak hogy az arab pasiknak csak cseled a feleseg...kerdeznem en hogy az europai nok mik?szerintem rank jobban vonatkozik ez a szo hogy "cseled"...az ottani nok csak a csaladdal foglalkoznak de mi europai nok viszont reggeltol estig dolgozunk,aztan rohanunk haza hogy a kedves ugy hitt huseges ferjet meleg vacsoraval varjuk,ja meg a gyerekrol gondoskodjunk hisz az is a no dolga.......Fel a fejjel Vandula!!!
Udvozlettel: cynthia

MmeTou # 2010.05.06. 09:23

Kedves Vandula (és mások),

Nem szeretném megítélni a döntésedet, bár az már jelzésértékű, hogy a pasi nem nagyon erőlteti magát, hogy intézkedjen ideutazásával kapcsolatban...Mindenesetre kíváncsi vagyok az ügy alakulására. Annyiban vagyok érintett, hogy hozzá fogok menni egy elefántcsontparti férfihoz, aki itt menekültként tartózkodik. Lehet, hogy ezt is elítéli a többség, de hallgatok a megérzéseimre, és kitartok mellette, mert totálisan megbízom benne. Nagy a szerelem, és bízom benne, az augusztusi esküvő sem változtat ezen.
Egyébként meg senki sem kerülheti el a sorsát. Tegyük azt, amire vágyunk és még jó is kisülhet belőle. Amint szerencsére láttunk egy pozitív történetet is.

"Anyway it's life and life is beautiful."

martyna # 2010.04.28. 16:30

T. Grád András ügyvéd ur.Elég régóta olvasgatom ezt a jogi oldalt és sajnálattal látom, hogy ön aki soha nem volt egyiptomi férfi felesége olyan véleménnyel van mintha azt sugalná,hogy rasszista. Ön szerint az arab férfiak állati sorba taszitják európai feleségüket, megverik öket kisemmizik a vagyonukból stb.Ugyérzem minden jogom megvan ahhoz, hogy ezt irjam önnek. Személy szerint egyiptomi a férjem hosszú évek óta, két szép gyerekünk van, nem vagyok 4 feleség, nem vernek stb.Akkor utazom europába amikor szeretnék nem gond.Ha önnek ez furcsa nagyon szeretek a második hazámba lenni,7-8-havonta jövök haza magyar országra.A kisemmizés pedig nálam ugy történt meg, hogy 3 öröklakást kaptam a férjemtől, amiket albérletben hasznositók a befolyt összegek a bakszámlára megy a külön vagyonomhoz.A férjem edesanyja is beszél magyarul,én pedig elég jól arabul. Nem vettem fel a muszlim vallást, mivel keresztény vagyok.Hogy lehet valamiről vagy valakikről véleménye, ha soha nem élt egy orszégban, nem ismeri a vallást stb.A koránról már nem is beszélek.Igen is sok a külömbség egy magyar /férfi/ és egy arab férfi között minden téren. Nem én vagyok az egyetlen európai nő akinek több mint 10 éve probléma mentes a házassága.Nem korrekt sértegetni becsmérelni egy másik ország hagyományait, szokásait, népcsoportját az alapján, hogy ezt azt halott a tisztelt ügyvéd úr. viszont látásra.

vandula # 2010.03.16. 17:53

Kedves Zsanka!

Köszönöm a jó tanácsot és a segítő írást, de hiszem, hogy vannak kivételek. Örülök, hogy te megtaláltad egy magyar férfival a boldogságot, de én valami másra vágyom. A páromban 100%-ig biztos vagyok és abban is, hogy szeret és nincs senkije, de abban nem, hogy valaha együtt lehetünk. Úgy döntöttünk/döntöttem, hogy én nem megyek ki, mostmár neki kell tennie értünk, tehát ő jön. Most ott járunk, hogy kiküldtem neki a meghívólevelet és a folytatás az ő kezében van. Tudom, ha eljönne, akkor nagyon boldogok lehetnénk, de azt hiszem itt lesz vége a történetnek. Sajnos ő nem fogja fel a helyzet súlyosságát és nem nagyon kapkod, hogy jöjjön. Pedig a meghívólevél szeptemberbe lejár és addig még nagyon sok mindent kellene elintéznünk. Attól már nem félek, hogy visszaél a meghívással, mert akkor már rég megtette volna. Csak sajnálom...

zsanka # 2010.03.16. 09:41

Kedves Vandula!
Mikor évekig egyedül éltem egy csúnya válás után az interneten felbukkant egy török férfi és szünet nélkül elhalmozott a legszebb bókokkal. Egész napokat udvarolt és teljesen elkábított. Már ott tartottunk, hogy kimegyek hozzá amikor véletlenül kiderült, hogy nem vagyok egyedül... rajtam kívül egész háremmel tartotta a kapcsolatot a neten és még nős is. Arab vagy török egyre megy. Mind egyformák. Az arab is már akkor szerelmes beléd mikor még a képedet sem látta.
Nekem erről ez a véleményem.
A mostani párom 100 %-ban magyar, hűséges és a tenyerén hord. Nem cserélném el egyetlen ilyen "dumagyuri"-ra sem. Ezeknek csak a szájuk jár. Aztán nagyot lehet koppanni a "való világ"-tól mikor szembesülsz vele.
Sokat lehet tanulni a wikipédiából is ha rákeresel.
Gondold meg!
Zsuzsa

monalisa1 # 2010.01.30. 12:26

Az előbbi hozzászólást: a pontosítást köszönöm, értem.

Ami az utóbbira - és úgy általába a kérdés egészére vonatkozik, még azt sem lehet tanácsolni hogy várs 1-2 évet és közben meglátod miként alakul a barátnőd feleségi élete/sorsa, nem, mert te nem ugyanahhoz a férfihoz és családhoz kerülsz majd.

Ebben a kérdésben egyes egyedül neked kell döntésre jutni - és túl rövid az élet ahhoz hogy valamit tudatosan elszúrjunk...

Jöjjön ide, éljen itt, és egész más mint neked arábiába menni.

Azt hogy a magyar feleség/útlevél nem jelent-e ugródeszkát neki, senki sem tudhatja. (Lehet hogy ma még ő sem.)

Elnézésed kérem hogy kéretlenül belepofáztam a dologba.

"Mona"
laikus hozzászóló

Grád András # 2010.01.30. 12:25

Kedves Vandula!

Tisztázzuk: Szíve választottja nem a 99% arabból való, hanem a 100%-ból, ezzel kapcsolatban javaslom újraolvasni Juju tanulságos történetét, ugyanis ezek az esetek 100%-ban hasonlóan vagy sokkal rosszabbul végződnek. Juju-nak óriási szerencséje volt, nem lett belőle sokadik feleség, nem nyomorították meg örökre testileg és/vagy lelkileg, a gyermekét sem vesztette el örökre, "csak" lelépett a pasi, amint a 2 évi l'amour után végre sikerült hivatalos papírokhoz jutnia. A 160.000 forintos átverési kísérlet még csak a kezdet volt, csupán hangolt a zenekar. Felejtse el ezt az egész őrültséget, amire készül, amíg nem késő! Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

vandula # 2010.01.30. 12:13

Eddig is féltem, de saját magam döntöttem így, nem valaki tanácsára. Ha biztos lennék, hogy abból a 99% arabból származik, akkor már rég nem irogatnék itt...