magyar - iráni házasság


monalisa1 # 2010.06.28. 18:46

Bankszámla kivonattal igazolnod kell hogy van ELÉG pénzed ill. rendszeres ELEGENDŐ jövedelemed a férjedet x ideig is eltartani, lévén mint külföldi egyenlőre nemigen kap ill. talál magának majd munkát. A külföldieket érintő TB egészségbiztosítás kérdését is rendezni kell.

ml.

MajorDomus # 2010.06.28. 18:34

Olvasd el amit irtam.
Mielöbb polgári házasság nálunk, utána már megy a dolog.

Útelágazódás # 2010.06.27. 22:01

A konkrét kérdésedre még annyit, hogy a papírok alapján majd meg fogják engedni, hogy beutazzon, lehet, hogy egy cseles beszélgetéssel meg fognak próbálni összezavarni, hogy valld be, hogy érdekhézasság, de ha nem válaszolsz hibásan, akkor nem tudnak mit tenni, be kell hogy engedjék.

Itthon rátok fog állni az idegenrendészet, meg az elhárítás, és többek között azt is fogják majd nézni, hogy tényleges házasságban éltek-e, vagy átverés az egész, de ha tényleges házasságban éltek, ők sem tudnak mit tenni.

A kérdésedre a válasz röviden az, hogy semmi különöset nem kell tenni, ha nem veritek át a hatóságot, akkor meg fogja kapni a beutazás és tartózkodási engedélyt, lehet próbálkoznak rátok fogni a színlelést, de ha ti valóban házasok vagytok, és úgy éltek, akkor nem fog nekik sikerülni, és akkor semmit a világon nem tehetnek ellenetek, ti győztök majd.

(Azt lehet megvizsgálják majd, hogy nem Izraeli moszad ügynök-e, aki hamis személyi igazolvánnyal utazik be, hogy izraeli érdekeknek megfelelően valakit kivégezzen, majd a hamis útlevéllel távozzon, de ha tényleg iráni, nem valami izraeli ügynök, akkor neki nincs mitől tartania.)

Útelágazódás # 2010.06.27. 21:50

Először is ne szégyelld, hogy iráni, inkább legyél rá büszke. Az iráni nép is indo-európai nép! ráadásul magyarországon is élnek őshonos perzsák (irániak), akik a honfoglaláskor (vagy picivel utána) velünk érkeztek a Kárpátmedencébe. (Ők is magyarul beszélnek, nem is tudod, hogy eredetileg perzsák voltak.)

Inkább azt kéne szégyellned, ha egy becstelen aprtheid Izrael-ből (mármint Izrael az apartheid és becstelen), tehát Izraeli állampolgárral kötnél házasságot. Isten őrizzen, hogy valaki behurcolja Magyarországra is az apartheid és a fajgyűlölet eszméjét!

A házasságotok NEM FOG KÖZRENDBE ütközni, el fogják ismerni a Törökországi házasságot, még akkor is, ha lenne Iránban többnejűség.

Nem tudom, hogy ha ő a férjednek minősül, márpedig igen, akkor is kell-e meghívólevél, de még ha kell is, akkor is kevesebb kritérium kellhet, mint ismerős részére, tehát érdemes a házasság magyarországi bejegyeztetésével kezdeni. Nem kell újraházasodni, csak a török papírokat lefordítani, és az anyakönyvi hivatalba beadni hiteles fordítással.

Dr.Attika # 2010.06.25. 19:36

Meg kell nézni, hogy Iránban van-e többnejűség. Ha igen Magyarországon nem fogják elismerni a házasságkötést, közrendbe ütközés miatt.

MajorDomus # 2010.06.25. 19:24

Jogaidat és kötelességeidet a Korán oldalai tartalmazzák.

A Bevándorlási Hivatalban felvilágositanak.
Először meghivólevéllel utaztasd be,majd itthon kössetek polgári házasságot. Ennek alapján kérjen tartózkodási engedélyt,majd szerezzen munkahelyet. Ha beszél nyelveket, el tud helyezkedni.

Ha gyermeketek születik, több esély van rá hogy megkapja az állampolgárságot.

judithszabo # 2010.06.25. 05:04

Sziasztok,

Nemrég Törökországban házasságot kötöttem vőlegényemmel, aki iráni állampolgár. Természetesen utána jártam már, milyen 'következményei' vannak, ha Iránba utaznék, s onnan el szeretnék jönni újra.
Nem tervezzük ezt, maradjunk ennyiben.. :)
Kérdésem az lenne, hogy van e olyan oldal, amely tisztán, világosan, összegyűjtve tartalmazza jogaim, kötelességeim 3. országbeli (Iráni) házasságkötés esetén?
Még egy kérdésem lenne: sajnos itthon, illetve EU-ban tudjuk, hogy szinte mindenki terroristának számít, aki muszlim vallású (még ha ezt nem is gyakorolja, csakúgy mint én, aki keresztény országba született, de ettől nem válik kereszténnyé), és e miatt megnehezíti az EU/Schengeni övezet a beutazást. Olvastam és beszéltem már ügyvéddel, családegyesítés címén szeretnénk férjem beutazását megoldani. FElhívta egy ügyvéd a figyelmem, hogy ránk foghatják akár az érdekházasságot is :( Nagyon szomorúak vagyunk, 2 éve szeretjük egymást.. Mik a lehetséges lépések, hogyan tudjuk úgy elindítani a kérvényt, hogy sikerre jussunk? Több lehetőség is lenne, nekünk ezt a családegyesítést ajánlották.. Mit gondoltok?
Köszönöm, tisztelettel várom válaszotok:
Judit