Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


Ingyenes autópálya szakaszok használata

nonolet # e-mail 2018.04.10. 13:15

Nézegetem a google-t
https://www.google.hu/…,1989m/data=!3m1!1e3

Te valójában JOBBRA tartvaa RÁ hajtottál az M5-re matrica nélkül és csak később jöttél le róla, pár km után?
Akkor jogos a bünti.

Az M0-M csomópontban így simán jobbra tartva nem tudsz ingyen kihajtani dél felé.

Hanem át kell menned az M5 fölött.
Aztán a túloldalon jobba tartva Bpest irányba tartasz a híd alatt, aztán át a következő híd alatt is.

Majd a Gyál, Alsónémedi kihajtónál távozol a körforgalmon át.

Szerintem ez az ingyenes kihajtás útvonala dél felé.

nonolet # e-mail 2018.04.10. 12:53
drbjozsef #   2018.04.10. 09:58

Breki,

a megyei matricák érvényessége minden esetben csomóponttól csomópontig van meghatározva. Megnézed az utdij.hu-n tuldmentél-e vagy sem, ez alapján jogos-e a büntetés vagy sem. Nem számít az adott megye méterre pontos határa. Logikát ne keress benne, ez van, punktum.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Szomorú örökös #   2018.04.10. 06:42

Breki

Lejöhettél volna még az M5 kijárata előtt, az 5-ös út kijáratánál Ócsa irányába, de te nem tetted meg. Szerintem jogos a bünti. Ha ezt nézzük, az M1-esnél se lehet lejönni, csak tovább hajtani a fizetős szakaszra vagy még előtte Törökbálintnál lejönni róla. Nem értem, hogy miért nem érted ezt. Hatalmas táblák jelzik, hogy fizetős szakasz következik, talán nem rutinból vezetni és beleszaladni ilyen hülyeségbe.

Breki # e-mail 2018.04.09. 23:40

Én úgy gondolom, hogy nyilvánvaló kötelezettség a térítésmentes (vagy megyei határ) végeztével biztosítani a lehajtást. Ez a megyei matricánál külön ki is van emelve, nem gondolnám hogy itt más a helyzet.

Breki # e-mail 2018.04.09. 23:37

Nem.
Hiszen akkor azt írtam volna. Elmentem a fizetős szakasz végéig. Az M0 M5 csomópontig. Ezt nem vitatja senki hogy tök szabályos. Innen től érdekes a kérdés. Mert csak 2 irányba tudsz menni. Tovább a 0 áson és itt az első kihajtó a gyáli, vagy az M5 és ott mész ki. Mindkettő fizetős ugye de hát hogy a fenébe mész le máshogy? Azért nem hinném hogy ott kellene hagyni a járművet az út közepén, (nem beszélve arról hogy az is szabálytalan).

nonolet # e-mail 2018.04.09. 23:19

Nem lehet, hogy a fizetős M51 és M5 szakaszon jártál?

Nicsak... arra felé piros! a gyáli csomópontig.
https://www.utdij.hu/…st_megye.jpg

Breki # e-mail 2018.04.09. 23:04

Kedves fórumtársak !
Az eset a következő.
Motorral az M0 út M1 és M5 közötti szakaszát használtam ami ingyenes. Egészen az M5 kereszteződésig. Innen viszont ugye fizetős, de hát csak a legközelebbi lehajtónál tud az ember lemenni, hacsak nem tanul meg repülni. Én is így tettem és a következő Gyáli lehajtónál lementem. Meglepődve olvastam ma a levelet hogy megbüntetnek. Átnéztem, erre vonatkozólag semmit nem találtam, csak ennek analógiáját, ami a megyei matricák esetében a következő megye első csomópontját jelöli meg érvényes szakasznak. Ezt így gondolva cselekedtem és nem értem mire fel jön a büntetés. A szabad autópálya szakaszról nem lehet úgy lejönni hogy ne fizetősön tennéd.