Tisztelt Fórum!
Szeretnék segítséget kérni. Egy 4 emeletes társasházban élünk a 3. emeleten. A fölöttünk lévő szomszéd folyamatosan rohangál,úgy veri a sarkát a padlóhoz,hogy dübörög a mennyezetünk.Nagyon zavaró. Már több alkalommal kértem,hogy legyenek ránk tekintettel,de hiába. Kérdésem,hogy mit tehetek? Esetleg kérhetek birtokvédelmet?
Köszönöm a segítséget!
Hangos szomszéd
A problémás családokkal, személyekkel szemben a hatósági út többnyire eredménytelen, sőt a hatósági eljárásról tudomást szerezve, még jobban csinálják a hülyeségüket.
Itt más megoldás kell.
Pl. ilyen problémás emberek lakása nagy eséllyel agyon van terhelve (jelzálog, vh. jog, stb.).
Árverésen meg kell venni a lakást, őkelmét kirakatni az utcára és utána a lakást normális családnak eladni. Tudom pénz kérdése.
Ha a kk nem hajlandó összehívni a lakógyűlést, ezt megteheti a tulajdonosok tulajdoni hányad szerinti 10 %-a. Már csak magad mellé kell állítanod pár embert.
Köszönöm a választ!
Azt igérte, hogy beszél a főbérlővel, meg hogy a társasház nevében fogja feljelenteni, ha nem történik változás. Ehelyett én próbáltam intézkedni 8 hónapos terhesen. A lányom most 7 hónapos és a helyzet változatlan.
Így lakógyűlés se lesz...
Azért köszönöm!
A közös képviselő nem fenyítheti meg az albérlőket, csak a tulajdonos. De össze lehet hívni egy lakógyűlést, ahol a közösség felhívná a tulajdonost, hogy teremtsen rendet a bérlői nem tetsző viselkedése ügyében.
Tisztelt Fórum!
Mit tehetünk, ha többen, többször szóltunk a közös képviselőnek, hogy intézkedjen a problémás, albérlő családdal szemben és még sem tett semmit?
Köszönöm a választ előre is!
Tisztelt Fórum!
Mit tehetünk, ha többen, többször szóltunk a közös képviselőnek, hogy intézkedjen a problémás, albérlő családdal szemben és még sem tett semmit?
Köszönöm a választ előre is!
Minden városban van önkormányzati csendrendelet?
Köszönöm szépen az infót!
Kedves Borisz76
A mai napon beszéltem ügyvéddel, aki azt mondta, hogy először az önkormányzat jegyzőjéhez kell birtokvédelmi kérelemmel fordulni. Ennek illetéke 3000 Ft, és itt olvashatsz róla
http://www.gyomro.hu/…36029281.pdf
A lényeg hogy a hangoskodás ellen is lehet kérni, majd kiértesítik az illetőt és ha megszegi a szabályokat újból, akkor kell a rendőrséget hívni. A kérelemhez kérnek bizonyítékot is, ami pl egy hangfelvétel, video
Szia Szanka.
Hasonló cipőben járunk.
A családommal egy 4 szintes bérházi tömb 2. emeleti lakásában élünk.
A 4. emeleten lakó dübörög , fényes nappal és éjszaka is. Teljesen változó időközönként, változó hosszúságban. Én külföldön voltam sokáig ,egy hete jöttem vissza. Párom szerint hónapok óta megy. Az illető nő beteg - aki dübörög - de a szülei nem viszik orvoshoz, pszichiáterhez. Nem tudom , hogy törvényesen milyen eszközökkel lehet ez ellen tenni....?!
Tisztelt Szakértők!
Tanácsot szeretnék kérni azzal kapcsolatban, hogy egy társasházban élünk egy kisvárosban.Van egy problémás szomszéd, aki többször is előzetes bejelentés nélkül hétvégén házibulikat rendez, mely zenével, hangos nevetéssel, ordibalassal jar kb hajnali 1-ig, zavarva ezzel a többi lakót. Már tòbbször megkértük, hogy fejezze be, a rendőrséget is kihívtam a tegnapi napon akik (bár azt mondták kijönnek és adjam meg a címet stb.) Azon kivul hogy a haz elott elmentek egyszer semmit nem tettek. Mit lehet tenni a szomszeddal illetve ha írásban pl. Az önkormányzathoz jelentjük be, van értelme?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02