Jogi segítségkérés


Majordomus # 2022.04.17. 13:07

Szívesen.
Ha a hátteret nem ismerteted akkor általános válaszokat kapsz.

Csolnok # 2022.04.17. 12:23

T.Majordomusz és Groszfater. ! Segítséget kértem nem kioktatást. A háttér nem ismerete nélkül tesztek sértő kijelentéseket! !

Nem találtunk erre semmit ami tájékoztatna minket "
Még-olyat!
Kapcsolattartás akadályozása: több mint 1 ezer találat..!" Nem akadályoztatás van, sose volt, pedig:
"A kedves gyermekeidnek magyarázd meg hogy az apaság nem csak azt
jelenti hogy elfogadjátok a pénzét a havi gyerektartásdíjat." Amit nem fizetnek azt nem lehet elfogadni igaz?? Neki ugyanis csak jogai vannak kötelességei nincsenek. De köszönöm a nagy semmit.
"A te helyedben meg örülnék hogy törődik és gondoskodik a gyerekekről.
Lehetne ez úgy is,hogy eltűnik külföldre dolgozni és élni,te meg minden terhet egyedül viselsz. Az jobb lenne?"
Nyugodj meg egyedül viselem ugyanis Magyarországon is lehet úgy intézni , hogy nincs kimutatható jövedelmed , .
De köszönöm a jóindulatot !!!!

groszfater@gmail.com # 2022.04.17. 10:48

" Nem találtunk erre semmit ami tájékoztatna minket "
Még-olyat!
Kapcsolattartás akadályozása: több mint 1 ezer találat..!

Majordomus # 2022.04.17. 09:24

Ilyen sűrűn?
.
2 hetente az sűrü, hogy egy apa láthassa a gyerekeit?
.
A kedves gyermekeidnek magyarázd meg hogy az apaság nem csak azt
jelenti hogy elfogadjátok a pénzét a havi gyerektartásdíjat.
.
A te helyedben meg örülnék hogy törődik és gondoskodik a gyerekekről.
Lehetne ez úgy is,hogy eltűnik külföldre dolgozni és élni,te meg minden terhet egyedül viselsz. Az jobb lenne?

Ha 7 évvel a válás után még itt tart a kapcsolat az nagy baj és ebben komoly felelősséged van.

Csolnok # 2022.04.17. 08:54

T. fórumozók. ! Szeretnék tisztán látni a következőkben: 2015 ben elváltunk a gyerekek akkor 10 és 7 évesek voltak. Az apjuknak /akivel sosem voltak jó viszonyban/ kéthetenkénti láthatást és szünetek és ünnepek megosztását ítélte meg a bíróság. A ma már 17 és 14 éves gyerekek nem akarják ezt a két hetenkénti dolgot. Sajnos az elmúlt évek nem hozták érzelmileg közelebb őket a vér szerinti apjukhoz, aki még mindig úgy kezeli őket mintha kicsik lennének és ragaszkodik a két hetekhez meg a közös nyaralásokhoz. beszélni nem lehet vele értelmesen mert egy fafej . Nem akarják végleg megszakítani vele a kapcsolatot , de nem akarják a kényszer két heteket. meg beszélni nem tudják vele mert egyszerűen nem nem érti meg . A helyzet egyre rosszabb , és kínosabb. Meddig kényszeríthetőek a gyerekek ezekre a láthatásokra, .Van e erre valami jogi megoldás, perelheti e őket, - engem az apjuk emiatt./sose voltak tiltva/ Mikortól van joga egy gyereknek azt mondani , hogy nem akarom, nem akarom ilyen sűrűn ? Nem találtunk erre semmit ami tájékoztatna minket . Aki tud kérem segítsen

ricso49 # 2022.04.11. 11:49

nanemaaa
Köszönöm szépen a hozzászólást, nagy szükségem van rá, sokat segítenek a szakértő vélemények abban, hogyan tovább.

nanemaaa # 2022.04.11. 09:33

Ha tényleg komoly az új leendő tulajdonos szándéka, akkor vele kellene egyezkedned. Két alapvető és gyors megoldás van, vagy bont, vagy egy telekhatár-rendezéssel szabályossá teszitek a telekállapotokat.
Valószínű, hogy többek között ezért sem folytatódott sose az építkezés. Egyebekben az építési munka jogszerűségéért, és szakszerűségéért az építtető a felelős, rajta keresztül a kitűzést végző felelős műszaki vezetőn át a kivitelezőig. De egy 30 éve álló építkezés kapcsán ezek már nem releváns kérdések.

ricso49 # 2022.04.09. 17:16

drbjozsef: Hálásan köszönöm a segítségedet. Igen oldalhatáros beépítési övezet és a szomszéd házat az én telekhatáromra kellet volna építeni, a napokban történt földmérő mérése alapján kiderült, hogy a szomszéd ház alapja az én telekhatáromon belül van 1,30 m -re. A kerítés a ház síkjának folytatásában van. Mit tudok tenni jogaim érvényesítése érdekében, hova fordulhatok , mire számíthatok?

drbjozsef # 2022.04.09. 15:44

ricso49,

Mi a kérdés?

Egyébként jól értelek, hogy ez egy oldalhatáros beépítési övezet, a szomszéd háza a te telekhatárodra kellett volna épüljön? Hol húzódik annak a telekhatárnak a többi kerítése? A ház síkjának folytatásában? Vagyis sokkal több területed van az ő kerítésén túl, mint maga a ház alapja?

ricso49 # 2022.04.09. 10:06

Tisztelt Szakértők!
Az alábbi ügyben szeretnék segítséget kérni: 1983- ban költöztem saját építésű családi házamba. Szomszédom 1985-ben kezdte meg az építkezést, de időközben tulajdonos váltást történt, az eredeti tulajdonos eladta félkész házát , a jelenlegi tulajdonos azóta sem fejezte be az építkezést.Jelenleg van érdeklődő az ingatlanra. A vevőjelölt műholdas térképen észlelte, hogy a szomszédom háza ráépült a telkemre. Földmérőt hívtunk, aki a mérés alapján megállapította, hogy a szomszéd ház 1,3 m-ren a saját telekhatáromon belül van. Minderről ez ideig nem volt tudomásom, amíg a vevőjelölt nem hívta fel a figyelmemet és a főldmérő nem erősítette meg ezt a tényt. Jelenlegi tulajdonos nem hajlandó velem ez ügyben tárgyalni, ez ügyben nem ő az illetékes, mivel nem ő építette oda házat. Kérem a szakértő véleményüket. Segítségüket hálásan köszönöm.
Több mint 30 éve befejezetlen, állagmegóvás nélkül álló romos épületről beszélünk. Többszöri szóbeli felszólításomra a tulajdonos kénytelen volt a tetőszerkezetet lebontani, mert életveszélyes volt, az idő folyamán elkorhadt és darabjai hullottak az udvaromba. Az oromfalak és a kémény nem lettek visszabontva,szerintem ezek is veszélyt jelentenek már személyes biztonságomra. A szomszédom telke sosem volt gondozva, az összes bontott tetőanyag és egyéb építési anyag szanaszét hajigálva, úgy néz ki mint egy szemétlerakó telep.

lewho # 2022.03.29. 06:35

De. Csak lehet a szerződéskötést megelőzően és követően is átadni. A nagykommentár szerint is reálaktussal keletkezik.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.03.29. 06:25

Az új Ptk. szerint a foglaló már nem csak az átadással hatályosul.

lewho # 2022.03.29. 06:11

Khmmm, jól értem, h a foglalót nem fizetted még ki? Mer' akkor nincs foglaló.

drbjozsef # 2022.03.29. 04:03

momoka,

Ez, hogy KBS említette, elsősorban a szerződésetek pontos szövegétől függ, de ha az a kérdésed, hogy a hitel elbukása miatti elállás esetén az eladó megtarthatja-e (ki kell-e neki fizetni) a foglalót, akkor a válasz igen : töretlen a bírósági gyakorlat abban, hogy a hitel meg nem kapása kifejezetten a vevő oldalán felmerülő meghiúsulási ok, ezért a foglalóját elveszíti, ha a szerződés véglegesen meghiúsul, akkor azt az eladó megtarthatja.

Mennyire hivatalos? Nem hivatalos, de attól még hatályos, érvényes lehet, a vételi szándéknyilatkozatod nem szerződés, hanem egyoldalú jognyilatkozat. Az abban foglaltakat vállaltad teljesíteni, nem?

momoka # 2022.03.28. 14:57

Benne van az árajánlatba a foglaló, ami írásban van leszögezve . Csak nem tudom mennyire számít az árajánlat hivatalosnak, ,nincs
adásvételi szerződés se .A banki értek becslő szerint nem adnak annyi hitelt rá amit szeretem volna ,igy nem tudom meg venni a házat. Ki kell ilyenkor is fizetni a foglalót?

Kovács_Béla_Sándor # 2022.03.28. 13:59

Nem tudjuk. Az attól függ, mit sikerült összebarkácsolnotok. Minden szó számíthat. (Annyit azért mondhatok, hogy azt ne nagyon hangoztasd, hogy „foglalóbba is megegyeztünk”. Az ilyesmire jobb nem emlékezni.)

momoka # 2022.03.28. 13:12

Jó napot segítséget szeretnék kérni! Egy házra írásban tettem egy vételi ajánlatot banki hitellel szeretném megvenni ,foglalóbba is megegyeztünk. Kértem a házra elő becslést de bank elutasította a hitelt .Akkor ki kell e fizetnem a foglalót? elszerződést nem kötöttünk
Várom a mielőbbi válaszát köszönettel :Mónika

Kovács_Béla_Sándor # 2022.03.24. 06:57

Sőt, van olyan helyzet, amikor kötelessége.

drbjozsef # 2022.03.24. 05:03

pipi,

Ha az a kérdés, igen, a gyámhivatal indíthat gondnokság alá helyezési pert hivatalból - de szerintem ezt te is tudod.

Majordomus # 2022.03.23. 20:00

Baráti fecsegés alaohán nemigen....

pipi # 2022.03.23. 15:57

Ha egy ismerősömmel összevesztünk és bosszúból panaszkodik rólam gyámhivatalnál dolgozó barátjának, akkor a gyámhivatal indíthat pert, amely a cselekvőképességet korlátozza, úgy hogy csak téves pszichiátriai diagnózisom van, amely miatt már kezdtem rágalmazási pert?

say124 (törölt felhasználó) # 2022.03.17. 11:25

Mi a véleményetek a kommunikatív kapitalizmusról mi a lószar ez a megfigyelő állam?

Majordomus # 2022.03.11. 08:41

Ez nem olyan kérdés amit itt meg lehet ítélni....

wers # 2022.03.11. 04:37

Nincs ügyvéde? Legyen! Méghozzá JÓ.

pipi # 2022.03.10. 16:50

Sziasztok.
Kényszergyógykezelés eljárásnál a kérelmezőnek bizonyítania kell, hogy a kérelmezett bűncselekményt tett?
Azt is bizonyítania kell, hogy elmebetegség miatt tett bűncselekményt?
Az elmebetegség valódiságáról kell adnia objektív vizsgálati eredményt?
Ha az igazságügyi szakértő már vizsgálta a kérelmezettet, akkor megint kirendelhetik és adhatja ugyanazt a vizsgálati eredményt?
Mi történik ha az igazságügyi szakértő nem vizsgálja a személyt csak más témáról beszélget vele pár percet?
Ha a tanú és a kérelmező barátok és mindketten hazudnak, akkor is figyelembe lehet venni a tanú véleményét?
Ha a kérelmezett tudja bizonyítani, hogy hamisan vádolják és a tárgyalásra visz bizonyítékokat hogy a kérelmező hazudik, akkor fel kell menteni?