Bántalmazás (iskolai)


wers # 2018.10.04. 11:12

Szerintem ezt elsősorban az iskolának kellene megtennie ezeket a lépéseket, megoldást találnia. Nekik kellene tudni, miért viselkedik ez a gyerek így. Tudnak a problémáról.

az iskola vezetősége úgy oldotta meg ezt a problémát, hogy pedagógiai asszisztenst helyezett a gyermek mellé

Azon kívül ha a szülők tesznek feljelentést a tanár és az iskola háta mögött nem hiszem, hogy jó kapcsolat alapja lenne a további együttműködésnek. Lali gyereke ezután is oda fog járni, ahhoz tanárhoz, akit valószínűleg nem fognak megdicsérni, de ha az iskolával közösen tesznek lépéseket szerintem hosszú távon eredményesebb lesz.

alfateam # 2018.10.04. 10:36

Lalil!
A sérült gyereket orvoshoz vinni és elmondani a történteket, neki hivatalból intézkednie kell. Jelenti a rendőrségnek és már-is sínen van az ügy...

wers # 2018.10.04. 10:19

Ez csak félig jogi kérdés. Nem irigylem a pedagógusokat. Nagy ötlet volt leépíteni a gyógypedagógiai osztályokat. Senkinek sem jó, sem a többi gyereknek, sem a sajátos nevelést igénylő gyereknek. Nem tud haladni a többiekkel, nincs sikerélménye, valami mással köti le az energiáit.

Először a tanárokkal, az iskola igazgatójával kellene beszélni.

gerbera317 # 2018.10.04. 10:01

Nem inkább feljelentés? Idegen tárgyat szúrni valakinek a testébe, mégiscsak bűncselekmény, vagy mi...

Lalil # 2018.10.04. 10:00

Tisztelt Címzett!

Köszönöm szépen a gyors választ.
Érdeklődni szeretnék, hogy szülőként is jelezhetjük a gyámhivatal felé a problémát?

Köszönöm válaszát.

Lalil # 2018.10.04. 09:34

Tisztelt Címzett!
Kislányunk harmadik osztályos. Első évtől kezdve van egy osztálytárs, aki mindenkit rettegésben tart, bántalmaz.

Két éven át az iskola vezetősége úgy oldotta meg ezt a problémát, hogy pedagógiai asszisztenst helyezett a gyermek mellé.

Elkezdődött a harmadik tanév pedagógiai kisegítő nélkül, s már megtörtént a baj, az egyik fiú fejébe ceruzát szúrt. Kérdésem az lenne, mit tehetünk mi szülők, azért, hogy gyermekeinket biztonságban tudhassuk?
Mik a jogaink?

Köszönettel várom segítségét.