Bántalmazó gyerek


kutyaful # 2018.12.04. 09:55

Második osztályos kisfiú terrorizálja gyerektársait, veri, kővel dobálja a többieket, több sérülést okozott már. A lányokat szabályosan molesztálja - életkora ellenére szexuálisan túlfűtött viselkedést tanúsít, nemi szervét rendszeresen mutogatja, felkínálja társainak. Az iskola elindította a gyermekvédelmi eljárást, pszichológushoz küldték, de ez elmúlt hónapban láthatóan nem változott a helyzet, a bántalmazás folytatódik, a szülő nem működik együtt, sőt, a tényeket tagadva a többieket vádolja tettlegességgel, illetve az osztályfőnököt okolja a helyzetért (aki az anya rágalmai miatt az iskolavezetésre hárítja a felelősséget).
Másik iskola nem veszi át, a magántanulói lehetőséggel nem akarnak élni, minden eszköz hatástalan, de közben folyamatosan veszélyezteti a többi gyereket. A szülők félnek, hogy előbb-utóbb maradandó károsodást okoz valakinek (törött szemüveg, kővel okozott fejsérülés már van a rovásán).
Mit lehet tenni ilyen esetben? Egy régebbi(2007-es) topikban találtam hasonló esetre hivatkozást az 1997. évi XXXI. tv. 17. paragrafusára, de az csak az eljárás kezdeményezésének kötelezettségét írja le, konkrétumok és további intézkedések lehetősége nincs sehol. Előre is köszönöm a segítséget.

kutyaful # 2018.12.04. 10:10

Elnézést, az előbb átírtam az elejét, és véletlenül kitöröltem a köszönést:

Tisztelt Szakértők!
Bizarr, kilátástalannak tűnő helyzetben kérem a tanácsukat:

(Régimódi vagyok, zavart annyira, hogy pótoljam.)