letiltási végzés


gerbera317 # 2019.02.15. 07:38

Én ezt nem értem, de te biztosan. Te dolgod...
A törvény szerint a számlaegyenleg összegéből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá. Ez azt jelenti, hogy például egy 100 ezer forintos számlaegyenlegből 64.250 ott marad a számlán. A fórumon többen is azt állítják, hogy ez az összeg a bankfiókban (de csakis ott) felvehető.

Piskóta # 2019.02.14. 12:10

Tisztelt Fórumozók!
Nem a meghagyott összeget vette fel a barátom, mert sms-ben jelzett munkabér érkezés után 1 perccel már a folyószámla egyenlege -900.ezer lett az incassó után!Kérésére, hogy a fizetéséből a lehető legtöbbet mégis fel tudja venni, hazaküldték és majd telefonáltak neki 2 órával később,hogy "fusson felvenni 60.000Ft-ot"
Ebben a hónapban is megismételte a kérést a bankban de eredmény semmi!

Üdv: B.L.

gerbera317 # 2019.02.14. 11:41

A bank kérésünkre a munkabér 2/3-át mégis engedte felvenni
Nem a ti kérésetekre, hanem törvény szabályozza, mennyit kell mentesen hagyni.
Hogy juthat a számláján állítólag kötelezően hagyandó pénzéhez
Eggyel feljebb nem azt írod, hogy felvette a meghagyott összeget? Na, hát ugyanúgy.

Piskóta # 2019.02.14. 11:29

Tisztelt Fórumozók!

SOS segítséget kérek (hátrányos helyzetű) barátom részére!
Takarítóként dolgozik, folyószámlájára a NAV incassót nyújtott be már januárban. Az egész munkabérét a "bank"
átutalta a NAV részére. A bank kérésünkre a munkabér 2/3-át mégis engedte felvenni.(NAVnál fizetési könnyítés kérés folyamatban ma letelt a 30 nap) E hónap elején megint az össze munkabérét átutalta a Navnak a bank!
Kérésre sem biztosította a munkabérből 33%levonás utáni összeg felvételét.
HOLNAP KI AKARJÁK KAPCSOLNI A GÁZT!
Hogy juthat a számláján állítólag kötelezően hagyandó pénzéhez melyből megakadályozhatja a gáz kikapcsolását?

Várjuk tisztelt hozzáértő válaszát.

Üdvözlettel:B.L.

gerbera317 # 2019.01.25. 09:08

Ha végrehajtó jár el az ügyben, akkor biztos, hogy legalább a letéti számláját közölte veled. Erre nem hivatkozhatsz érvénysen.
A teljesítés alól nem mentesít az, hogy a végrehajtó nem adodtt "csekket"; a telejsítésnek nem lehet akadálya ez. OFF Egyébként se feledkezzünk meg arról a tényről, hogy harmadik évezred második évtizedének vége felé járunk. ON
nagy semmi miatt amit ebben tett azaz nem tett
Meg fogsz lepődni, de tett: Az eljárás kezdetén felszólított, hogy fizesd meg a tartozásodat; ennek a felhívásnak a hatálya mind a mai napig fennáll. Te vagy az, aki ennek ellenére nem fizettél. Itt az ideje, hogy pótold.

mamaszita70 # 2019.01.24. 15:01

T fórumozok 1 ével ezelőtt elutasította a bíróság a tartozásom kifizetésének törlését. Azota a végrehajtó nem jelentkezett.személyesen voltam bent nála akkor jeleztem szeretném fizetni de csak részletben tudom. Küldi a csekkeket .azóta se..Most 1 évvel rá leterhelte a fizetésemet. Holott nem tagadtam meg a fizetést.Minden papírom megvan ahhoz hogy igazoljam az 1 évet.Se levelet se csekkeket se befizetési számlaszámot semmit nem kaptam tőle ez ügyben.Kérhetem ea letiltás megszüntetését erre az egy évre való nagy semmi miatt amit ebben tett azaz nem tett.a összeg nem nagy 180.000 ft
Köszönettel Krisztina