uszodai baleseti halál


peter0612 # 2019.02.06. 07:17

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Édesapám (74 éves) rendszeres úszó volt heti 2-3 alkalom! Sajnos az utolsó úszása közben rosszul lett és elmerült! Kamera felvételek bizonyítják, hogy nem tartózkodott úszómester abban az időben a medence környékén és egy vendég vette észre az elmerülését! Így sajnos az elmerülés és az újra élesztés között eltelt idő több mint 8 perc volt! Édesapám 7 nap múlva elhunyt ez idő alatt nem nyerte vissza az eszméletét mivel súlyos oxigén hiányos állapotba került az agy a hosszú víz alatt töltött idő miatt! Édesapám tartotta össze az egész családot mindig mindenhol segített! Édesanyám többszörös rossz indulatú daganatokkal műtött utoljára 2-szer agy műtét aminek sajnos velejárója lett a feledékenység! Én és a bátyám maradtunk neki segítségnek + 11 unoka! A kérdésem az lenne milyen kártérítésre tarthatunk igényt?
Tisztelettel: Péter

gerbera317 # 2019.02.09. 20:39

Kártérítés? Ahhoz előbb a kárt kell bizonyítani. Meg a felelősséget.

peter0612 # 2019.02.10. 08:01

Kedves Gerbera317!

Azt gondolom mielőtt válaszolsz valamire előtte figyelmesen olvasd el amit írtam! Uszodai kamera felvétel igazolja, hogy nem tartózkodott úszómester a víznél ami kötelező! Kártérítés pedig a családot ért KÁR miatt Édesapám elvesztése!
Légyszíves ne válaszolj mert azt gondolom nem értesz a témához és ezt ne vedd bántásnak!

gerbera317 # 2019.02.10. 09:07

Khmmm. Sem a felelősséget, sem a keletkezett kárt nem te állapitod meg. Te legfeljebb csak kérheted a bíróságot, hogy állapítsa meg. És lehetőséged van javaslatot tenni, milyen bizonyítékokat vegyen figyelembe, valamint megjelölheted a kárigényt.
Kárt egyébként nem valószínű, hogy tudsz bizonyítani. Inkább csak sérelmi díjat követelhetsz a fájdalommért.
Ja, és mielőtt bárkinek visszaszólsz, ahogy nekem, inkább gondolkozz egy kicsit...

peter0612 # 2019.02.11. 07:25

Kedves Gerbera317!

Én itt jogi segítséget kérni jöttem és nem kioktatást!
Igaza van nem értek a joghoz és nem tudom mi ilyenkor a teendő de ilyen lekezelő és kioktató stílusban nem szoktam senkivel sem beszélni mint azt ön teszi!
Nekem nem derogál sem önt megszólítani sem senki mást!
Lehet, hogy jogban otthonosan mozog ezt nem vonom kétségbe de, hogy kedvesség önben kevés van lejön az írásából!
A segítséget pedig, hogy esetleg sérelmi díjat kérhetünk azt nagyon köszönöm akkor ebben az irányban indul majd el a családunk.
Tisztelettel:Péter