Kettős állampolgár - két névvel


gerbera317 # 2019.02.21. 14:21

Láttál már olyan filmet, ahol a főhősnek több, több állambeli útlevele is van, mind más-más névre kiállítva? Te azt szabályosnak érzed? (Most ne azt válaszold, hogy nem, mert azok mind hamis iratok. Hanem szerinted szabályos az, hogy valaki két néven, kétféle személyazonossággal mozog a világban?)
Hogy ki fog-e derülni, nem tudjuk. De kiderülhet.

Kresse # 2019.02.21. 09:03

Köszönöm a választ. De muszáj ezt bejelentenem? Nem legális az, hogy Magyarországon a régi nevemet használom és nem változtatom meg? Ki fog ez derülni?

gerbera317 # 2019.02.21. 08:27

Itthon többnyire 3 munkanap a bejelentési kötelezettség határideje. Ha most pótlod, egy ügyintézői ejnye-bejnyén kívül más hátrányod nem lesz belőle. Ha arra hivatkozol, hogy a bejelentésben eddig akadályoztatva voltál, akkor még ejnye-bejnye sem lesz.

Kresse # 2019.02.18. 17:25

Magyar állampolgárságom mellé megkaptam egy másik ország állampolgárságát is (nem EU), majd felvettem a férjem nevét. Minden iratomat átirattam az új névre, kivéve a magyar iratokat. A magyar személyimben, útlevelemben a régi nevem szerepel és ha Magyarországon vagyok, akkor ezt a nevet használom, de alapvetően nem otthon élek. Legális ez így? Lehet egy kettős állampolgárnak két neve is? Vagy muszáj megváltoztatnom a magyar iratokban is a nevet?
Köszönöm előre is a szakértők válaszát.