Fogyatékossági támogatás


maresz369 # 2019.08.01. 13:18

Tisztelt Fórum tagok!
Még új vagyok a fórumon!
Egy kérdésem lenne, hogy ha valaki 2017:E12- re kap Rokkant ellátást (végleges felülvizsgálat a továbbiakban nem szükséges, rehabilitáció nem lehetséges!) A rokkant parkolásra jogosító kártyát 50% súlyosan mozgáskorlátozott 5 gerincfixációs mütét, Becterew kór, Neuropatia.(2017: jelenlegi állapot alapján további felülvizsgálat nem szökséges)! Gerincmütétek után kaptam füzőt, de 46 kg.-ot fogytam igy újjat kellene iratnom.Beadtam a fogyatékosságit de elutasitották még tavaly pedig akkor már érvényben volt mind a két határozat! A kérdésem az lenne hogy miért kell minden ügy intézése miatt újra felülvizsgálatra menni a betegnek amikor egyértelmüen le van irva a többi határozatban minden?! De be se hivtak újra csak küldték a határozatot! Tudtok segiteni hogy érdemes e újra próbálkozni? Vagy ne is próbálkozzak? Köszönöm elöre is a segitséget!

zoldangyal # 2019.03.05. 08:47

Sziasztok.
Fogyatékossági támogatás igénylésem van folyamatban számomra. egy értelmezési kérdést tennék fel, a következőről:

1. Látási fogyatékosnak azt a személyt kell tekinteni,

  1. akinek látóélessége megfelelő korrekcióval

aa) mindkét szemén 5/70,

ab) az egyik szemén 5/50, a másik szemén három méterről olvas ujjakat,

ac) az egyik szemén 5/40, a másik szemén fényérzékelés nincs, vagy a másik szeme hiányzik; rövidlátás esetén - a fenti látásélesség értékeitől függetlenül - csak az jogosult a fogyatékossági támogatásra, akinek közeli látásélessége Csapody V., vagy annál rosszabb, vagy

  1. akinek látótere mindkét oldalon körkörösen húsz foknál szűkebb. A szürkehályog műtéttel való gyógyíthatósága kérdésében a megyei, fővárosi vezető szemész szakorvos állásfoglalása az irányadó. Fogyatékossági támogatásra az a személy jogosult, akinek műtéti gyógyítását a szakorvos nem tartja indokoltnak, mivel a műtéti beavatkozástól állapotjavulás nem várható.

Az a látási fogyatékos aki az A és alpontjaiban minden alpontnak megfelel a szöveg alapján? (aa, ab, ac)

Illetve ha valaki csak a következőnek felel meg az acben foglalton belül ő is annak számít e vagy se?
"rövidlátás esetén - a fenti látásélesség értékeitől függetlenül - csak az jogosult a fogyatékossági támogatásra, akinek közeli látásélessége Csapody V., vagy annál rosszabb, vagy"
Köszönöm szépen előre a segitséget