Hamis bérlettel utaztam,mire számíthatok?


TheElf # 2019.03.21. 00:43

Ha a kitalált nevet a rendőrségen bemondja és "véletlenül" elkezdenek nyomozni az adott hamisító ellen, akkor azétt is előveszik. Ellenben, ha gyorsan kifizette a pótdíjat egyáltalán nem biztos, hogy a cég feljelenti.

Ugyanis, ha minden esetben vagy sokszor feljelent olyat, akinek nincs ilyennel múltja, az neki sem jó.

Egyfelől bár mi azt látjuk, hogy feljelentést tenni ingyen van, egy cég azt látja, hogy arra is munkaidőt kell fordítani, az adott munkavállaló tanúskodni megy, és addig sem termel neki. És az ilyen veszteséget baromira nehéz érvényesíteni.

Az adott bliccelő viszont fizetett, ha nem baszogatják, akkor tanult belőle, jó eséllyel fizető utas és bevételi forrás lesz.

nanemaaa # 2019.03.13. 08:14

Nyugi, nem "hatóság félrevezetése", hanem okirat hamisítás lesz a vád. ;) Pontos büntetési tételét megtalálod a Btk-ban. Ha vetted volna se jártál volna jobban, mert te követted el a bűncselekményt azzal, hogy felhasználtad a hamis okiratot.

Chestbrah # 2019.03.12. 18:36

Hamis bérlettel utaztam a buszon,én fénymásoltam stb. Természetesen le is buktam vele nagyon bánom a dolgot .Amikor az ellenőr kérdezte ,hogy honnan van nem tudom miért de azt hazudtam ,hogy vettem egy ismerősömtől (mondtam keresztnevet és vezetéknevet is de nem biztosra ,nyilván kitaláltam egy nevet +összeget ,hogy mennyiért vettem )A pótdíjat másnap egyből befizettem . Gondolom tettek feljelentést is .Szerintetek ?Milyen büntetésre számíthatok ?Nagyon bánom a dolgot.Éjjel nappal erre gondolok . A rendőrségre ha beidéznek akkor beismerem a tettem ,bár az se lenne bizonyítható ,hogy nem vettem attól a kitalált személytől.Vagy esetleg ez már ,hogy hazudtam az ellenőrnek az a "hatóság félrevezetése" kategória ? Ha mindkét dologgal vádolnának akkor mire számíthatok ?Sose volt dolgom a rendőrséggel .19éves vagyok .