hivatali eljárás


rangerboy # 2019.04.28. 16:00

tisztelt forumozók!

Egy olyan kérdésem lenne, egyrészt, hogy van egy végrehajtásom folyamatban. elég lassan halad de hát magyarországon ez a normális munkarend, nem tehetek ellene semmit.
A végrehajtó az ingatlan értékesítéséhez szüksége van egy adó és értékbizonyítványra, amit az önkormányzat ad ki.
Nos ezen papirt a végrehajtó még március közepe tájékán bekérte. Én április elején kerestem meg az önkormányzatot, hogy a papír miért nem lett még megküldve a végrehajtónak. Nos erre persze nem jött semmilyen reagálás.

Mit tehetek, hogy ezen eljárás az én végrehajtásomat akadályozza, meghát a kiállításra 8 nap áll rendelkezésre az önkormányzatnak. Hol élhetek panaszommal és egyéb jogaimmal?

köszönettel
Kovács

wers # 2019.04.29. 04:50

A jegyzőt keresd.

Grave7 # 2019.04.30. 08:15

@rangerboy: Ügyfélfogadási időben menj be a végrehajtóhoz és kérd jegyzőkönyvezni:

  • Mikor kérte meg az adó- és értékbizonyítványt az XY hrsz-ú ingatlanra az illetékes jegyzőtől?
  • Ezt a levelet mikor vette át az illetékes jegyző?
  • Megérkezett-e az adó- és értékbizonyítvány?

Ha a megkeresés jegyzői átvételétől ~15 nap (8 nap határidő + postázási idő) eltelt már, kérd a jegyzőkönyvbe foglalni:

  • Kéred a végrehajtót, hogy küldjön sürgetést az illetékes jegyzőnek, amiben a végrehajtó a Vht. 45/A. §-ra hivatkozással, rendbírság kilátásba helyezésével hívja fel a jegyzőt az adó- és értékbizonyítvány 8 napon belüli kiállítására.
  • Kéred a végrehajtót, hogy amennyiben a sürgetés átvételétől számított 15 napon belül nem érkezik meg az adó- és értékbizonyítány, az iratok terjessze be a foganatosító bíróságra, mert ebben az esetben kéred a rendbírság kiszabását az illetékes jegyzővel szemben.